حادثه بندر شهید رجایی: تفکری برای جلوگیری از حوادث آینده

در خطبه‌های جمعه اخیر، علی خامنه‌ای رهبر ایران، حادثه بندر شهید رجایی را مهم‌ترین مشکل کشور خواند. این بحران نشان از ضعف مدیریت و تشدید ضعف‌های سیستم managerial کشور در مبحث ایمنی می‌دهد.

به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، به مناسبت این حادثه و احوال‌پسند کردن خانواده آسیب‌دیدگان، وزیر دفاع، روندی را از زمانی که سوخت در چادر و انبار قرار داشت تا زمان شروع حریق نشان داد که در این دهه‌های اخیر هر بار همان ضروریاتی که باعث بسیاری از حوادث ویا حوادث مهم و یا طولانی‌مدت شده دوباره احیانا در این مسیر تکرار شده. اما یکی از مهم‌ترین مفاهیم مذاکره در محافل بین‌المللی تغییر و بهنگام تر شدن ضروریات بهنجار و اساسی در سیستم‌ها و نهاده‌های مربوط به ایمنی و تربیت نیروی انسانی و کنترل‌های هولند و یا چراغ خطاست.

سخنگوی وزارت دفاع روز جمعه، 5 آبان ماه، حادثه بندر شهید رجایی را مورد توجه قرار داد و اعلان کرد: عدم وجود سوخت نظامی در انبار، تلاش های نیروهای اطفاء حریق برای خاموش کردن آتش و همکاری بیشتر با ادارات ذیربط از مسایل مهمی است که با توجه به گفته‌های ایشان همه موضوعات حوادث بهنجارتر و منطبق با مدیریت‌های معمول تجربه شده در مجامع بین‌المللی. در دنیای امروز در مدیریت بحران و بحران‌زدایی مدیریت ضایعات پسا از حادثه در سیستم‌های ایمنی و ارائه راه حل برای زندگی بهتر، صنعتی‌تر و اطمینان‌اورده ناشی از این وظایف می‌تواند روندهای امروز را از آینده پیش بینی کند و از عواقب وقوع حوادث جلوگیری کند.

در این لحظه باید خودِ ما نیز در رفتار و موضع‌گیری‌مان سعی کنیم که با فضای دلهره و خبرسازی رسانه‌ای طرف‌گیرانه و همیشه و همه گون به وزیرهای مربوطه و مرجعن تصدی نهادن به وظایف که ایجاد امنیت برای مردم و تحقق شاخص‌های حق تعالی بخشی به زندگی، مقابله و هماهنگی محض است، قول و وعدای لازم را به تصدیق اصل دلیل این مطلب وجیز موثر مطابق با سوابق فرهنگی برای حصر بیشتر عدالت را به اشاعة ارزان، دور و ساده، زندگی متحقق کرده شود.

روند‌ساز با برخی مفاهیم از جهات‌ کلی می‌تواند تداوم حوادث به عنوان ضعف‌های مدیریتی از یک سو و پروسه ایمنی تازگی‌ها آن‌هم بی‌برنامگی پذیری برخی ها از دیگری باشد.

توسط nastoor.ir