در پی سیاست‌های مردمی‌سازی و عدالت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت چهاردهم، عمده توسعه سینمایی در کشور اتفاق افتاده است. آمارهای منتشر شده نشان می‌دهد که از ابتدای شهریور ۱۴۰۳ تاکنون، ۲۰ پردیس و مجموعه سینمایی تازه به بهره‌برداری رسیده که طی آن ۵۷ سالن و ۹۲۹۲ صندلی به ظرفیت سینماهای کشور افزوده شده است.

این توسعه سینمایی نه تنها به منظور تقویت زیرساخت‌های فرهنگی، بهبود اقتصادی محصولات فرهنگی و دسترسی مردم به امکانات سینمایی صورت گرفته است، بلکه دارای دو محور کانونی برای تحقق اهداف زدودن شکاف فرهنگی و اقتصادی جامعه باسینماهای بزرگ و پیشرفته است. یا هدف دسترسی کامل به فیلم‌های جهانی و ایرانی در داخل کشور است. با این رویکرد نهادهای اخیر اسنبال رشد خود را بهمان دادند تا در امتداد توسعه تراکم جهانی در جهان متناسب سرزمین های خاورمیانه و به خصوص ایران که بالاترین رشد جمعیت جهان را دارد با یک مقدار نامتناسبی منطقی درعرصه سینما سهم خود را به دست آورد.

چند مورد از این سینماها که تازه‌تاسیس شده‌اند، عبارتند از: پردیس سینمایی «کانون» در استان هرمزگان و جزیره ابوموسی با ۱ سالن و ۱۱۷ صندلی، «ساحل» در استان سیستان بلوچستان و شهر چابهار با ۱ سالن و ۲۲۰ صندلی، «فرهنگ» در استان خراسان جنوبی و شهر طبس با ۱ سالن و ۱۹۵ صندلی، «آگرین» در استان خراسان رضوی و شهر گلبهار با ۴ سالن و ۵۰۰ صندلی، «وحدت» در استان آذربایجان غربی و شهر مهاباد با ۱ سالن و ۹۶۹ صندلی، «فرهنگ» در استان آذربایجان شرقی و شهر آذرشهر با ۱ سالن و ۱۴۵ صندلی، «نارنج» در استان کرمان و شهر عنبرآباد با ۱ سالن و ۲۹۴ صندلی، «پارک» در استان خراسان رضوی و شهر قوچان با ۴ سالن و ۵۲۳ صندلی، «امید» در استان لرستان و شهر کوهدشت با ۱ سالن و ۲۷۶ صندلی، «لاله» در استان و شهر اردبیل با ۱ سالن و ۴۰۰ صندلی، «آزاد مال» در استان اصفهان و شهر زرین شهر با ۳ سالن و ۴۷۸ صندلی، «قائم» در استان و شهر تهران با ۱ سالن و ۱۵۵ صندلی و «۹ دی» در استان البرز و شهرستان ساوجبلاغ شهر هشتگرد با ۳ سالن و ۱۲۲۱ صندلی.

همچنین پردیس سینمایی «ملل» در استان خراسان رضوی و شهر مشهد با ۵ سالن مدرن و در مجموع با ظرفیت ۵۸۹ صندلی، از جمله سینماهای تازه تاسیس به شمار می‌رود که در شهریور سال گذشته و با هدف دسترسی اهالی مناطق همجوار شهر مشهد به آثار حاضر در سبد اکران، با حمایت‌های موسسه سینماشهر به بهره برداری رسید.

پردیس سینمایی «اصفهان مال» در استان و شهر اصفهان با ۸ سالن و مجموع ظرفیت ۴۲۸ صندلی از دیگر مجموعه‌های تازه تاسیس به شمار می‌رود که دارای امکاناتی همچون سالن وی آی پی، مرکز خرید و پارکینگ اختصاصی است که افتتاح آن اقدامی موثر در افزایش سرانه سینمایی این کلانشهر پرجمعیت کشور بوده است.

پردیس سینمایی «خلیج فارس» در استان خوزستان و شهر اهواز نیز با ۶ سالن و ۶۹۰ صندلی در شهر اهواز به بهره‌برداری رسیده است که امکانات سخت افزاری آن صورتی مدرن و به روز شده دارد و موجب افزایش اقبال مردم در این استان به فیلم‌های حاضر در چرخه اکران شده است. سالن‌های پردیس سینمایی خلیج فارس به نام رودخانه‌های استان خوزستان مزین بوده و «کارون»، «دز»، «کرخه»، «اروند»، «مارون» و «زهره» نام دارند.

در شهر تهران نیز پردیس سینمایی «همیلا» هم‌زمان با چهل و سومین جشنواره فیلم فجر به بهره‌برداری رسید. این مجموعه سینمایی واقع در شمال غرب پایتخت با ۷ سالن و ۸۸۲ صندلی، از امکاناتی همچون سالن وی آی پی سود می‌برد.

پردیس سینمایی «غدیر» به عنوان دومین پردیس سینمایی استان چهارمحال و بختیاری و شهرکرد نیز هم‌زمان با عید فطر آغاز به کار کرد. این مجموعه دارای ۴ سالن و در مجموع ۳۵۰ صندلی بوده و در شهرکرد واقع شده است. این سینما دومین تجربه ورود بخش خصوصی برای توسعه فضاهای فرهنگی و هنری استان چهارمحال و بختیاری در ۲ سال اخیر است که با حمایت‌های اداره کل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این استان و موسسه سینماشهر به بهره‌برداری رسیده است.

پردیس سینمایی «صدرا» در استان فارس و شهر شیراز نیز با ۳ سالن و ۵۶۱ صندلی، زمستان سال گذشته مورد بهره‌برداری قرار گرفت. این مجموعه دارای ۲ سالن نمایش فیلم و یک سالن همایش و چند منظوره است و در مساحت ۹ هزار متر مربع و در چهار طبقه ساخته شده است و می‌تواند برای برگزاری کنسرت و اجرای نمایش نیز مورد استفاده قرار بگیرد.

از میان ۲۰ مجموعه سینمایی تازه تاسیس در دولت چهاردهم، ۱۵ مجموعه با حمایت‌های موسسه سینماشهر به بهره‌برداری رسیده است.

بر اساس برنامه‌های پیش روی دولت چهاردهم در خصوص افزایش سرانه‌های فرهنگی و سینمایی، روند توسعه سالن‌های سینما ادامه خواهد داشت و پیش‌بینی می‌شود این روند در آینده با شتاب بیشتری دنبال شود.

در این میان از میان این سینماها مثلاً، پردیس سینمایی «ملل» در شهر مشهد با ظرفیت ۵۸۹ صندلی، سینمایی مدرن و هوشمند به شمار می‌رود که با Technology BACC کنسرتی هوشمند را که معمولاً در هنرار مشاقتاست وجود دارد با ظاهری بسیار زیبا و به‌روز تجهیز شده است. در این زمینه بادها چپ‌چپ اگر از دقایق نمایش از پیش تعیین شده می گذرد.

بر این اساس به نظر می رسد که بعد از بحران جهانی ۶۰%d فروپاشی فیلم زیاد به شارژ رفته است و فیلم های تولید شده هم برطرفااباهم کامش غامش و غریبی پرجوجی شناخته شود.

به همین تعریفی کرد برای شناسایی بهتر به این مهم اهمیت قابلیتهای جدید آنها را مرور کنیم:

کانون در استان هرمزگان برای دسترسی به آثار جهانی و ایرانی
ساحل در سیستان بلوچستان برای دسترسی اهالی بلوچستان به آثار نمایشی
فرهنگ در خراسان جنوبی برای ارتقاء سرانه سینمایی شهر طبس
آگرین در خراسان رضوی برای دسترسی مردم به آثار سینمایی
وحدت در آذربایجان غربی برای ایجاد وجه جمعی فرهنگی بر اینکه سینما مناسب با این استان (یکی از استانهای متفرق کشور) که با هزینه ایجاد دیده شده است
فرهنگ در آذربایجان شرقی برای تسهیل دسترسی مردم به آثار سینمایی
نارنج در کرمان برای دسترسی اهالی این استان به آثار سینمایی
پارک در خراسان رضوی برای توسعه فرهنگی مردم با ظرفیت ۵۲۳ صندلی
امید در لرستان برای ایجاد سرویس سینمایی در بین مردم لرستان
لاله در اردبیل برای توسعه فرهنگی و ایجاد امکانات رفاهی برای مردم
آزاد مال در اصفهان برای ایجاد یک مركز خرید سینمایی
قائم در تهران برای دسترسی به دسترسی برای دسترسی افراد به سینما
۹ دی در البرز برای توسعه سینمایی در البرز با ۱۲۲۱ صندلی

منبع : News website

توسط nastoor.ir