**تعطیلی روز کارگر در ایران: واکاوی و تحلیل**
روز کارگر، یک مفهوم مهم در جهان کارگری است که به تلاش و زحمت کارگران در صنایع مختلف معنا میدهد. در ایران، روز کارگر همچون سالهای قبل در ۱۱ اردیبهشت ماه جشن گرفته میشود. با توجه به این که ۱۱ اردیبهشت نیز در تقویم سال ۱۴۰۴ قرار دارد، ما به بررسی موضوع تعطیلی این روز برای کارگران و سیر احترامگزاری بر این روز میپردازیم.
**تعطیلی رسمی ویژه کارگران**
بر اساس ماده ۶۳ قانون کار، روز ۱۱ اردیبهشت به عنوان تعطیلی رسمی ویژه کارگران شناخته شده و کارفرمایان موظفند این روز را برای کارگران تعطیل کنند. روز کارگر، یک روز بزرگ برای تمجید از تلاشهای کارگران و تلاشهای بیحد و بنده آنها برای ایجاد رفاه و نشاط در جامعه است. همچنین، قوانین خاصی در این روز برای نوسازی و تعالی نیروهای کارورز وجود دارد.
**نحوه محاسبه اضافه کاری روز ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴**
با توجه به این که در روز کارگر مشاغل شاغل تعطیل میباشند، بدین معنی است که باید دریافتی در این روز برابر ۴۰% بهعنوان اضافه کار محاسبه خواهد شد. در نمونههای موردی که توسط قانون کار ایران احتمال میرود چنین باشد.
**تعریف کارگر**
در قانون کار ایران، کارگر کسی است که به هر عنوان در مقابل دریافت حق السعی اعم از مزد، حقوق، سهم سود و سایر مزایا به درخواست کارفرما کار میکند. اینگونه قضیههای مربوط به کلیه کارکنان شاغل در شرکتها و موسسات و بنگاههای اقتصادی غیردولتی موجود است.
**مسائل از نظر اجتماعی**
روز کارگر بیانگر اتحاد و هماهنگی کارگران برای دستیابی به حداقل دسترسی به موادی چون مزایای حقوقی، بیمه، بورس و دیگر تنبیهاتی است که باعث ارتقاء رفاه و سلامت کارگران میشود. بخصوص، اگر برنمیشم روندهای تحقق «رعایت قوانین کار» در بازارهای کار رو به رشد که ترقی نیافته در سرتاسر کشور شاهد است؛ باید شاهد ترقی روزبهروز بیشتر بوده باشیم.
**نگاهی به اطلاعاتی که در متن وجود دارد:**
ولیبااینحال اگر نسبت به پیشرفت قوانین تحت عنوان «رعایت حقوق کارگر» در سالهای پیش بینی داشته باشیم خود به خود باید از هر قراینا بهترتیب اجرای آن در شرایط بعد از یک دوره زودسر بسیارلذتمند باشیم.