از نظر حجت الاسلام محمد تقی نقدعلی، نماینده مجلس شورای اسلامی، موضوع حقابه و احکام مربوط به جراحات عمدی از مهم‌ترین مواردی است که باید بر اساس احکام اسلامی در قانونگذاری به آنها پرداخته شود. این نماینده مجلس خاطرنشان کرده است که مرکز تحقیقات اسلامی مجلس باید بررسی کند که آیا نمی‌توان در قانون اساسی راهکاری پیدا کرد که این فرآیند را بهبود بخشد.

وی تصریح کرده است که عدم وجود قوانینی که بر اساس شریعت اسلام ایجاد شده‌اند، امری کlander است و طبق روایتی از حضرت امام صادق (ع)، حاکمیت احکام الهی باعث ایجاد امنیت و حذف ناامنی‌ها است. حجت الاسلام نقدعلی همچنین به اشاره است که محور و مرکزیت حکمرانی دینی باید از قم با تمرکز بر مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در حوزه نظام حکمرانی باشد.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرده است که این مرکز تحقیقات اسلامی باید به دنبال گره‌گشایی از کار حکمرانی باشد. یکی از خطوط قرمز او می‎‌گوید برخی از قوانین وجود دارند که خلاف شرع هستند و با وجود حجاب، ناامنی ایجاد می‌شود و رها کردن آن نیز باعث ناامنی می‌شود. وی همچنین بر اهمیت ایجاد یک مدل حکومتی برای حوزه‌های علمیه تأکید کرده است.

همچنین حجت الاسلام تقی دشتی معاون پژوهش مرکز تحقیقات اسلامی مجلس گفته است که این مرکز باید یک مبدل باشد و مباحث فقهی را روی میز نمایندگان مجلس قرار دهد و موازین اسلامی را در قوانین تدبیری کنند. مرکز تحقیقات اسلامی مجلس جایگاه بالایی دارد و باید بتواند بر ابعاد مختلف قوانین تأثیر بگذارد.

ریاست شورای علمی گروه فقه وحقوق مرکز تحقیقات اسلامی مجلس، محمود حکمت نیا، ایجاد یک مدل حکومتی را در قوانین اهمیت داده است. او بیان کرده است که برای قانونگذاری بر اساس قانون اساسی، یک رویکرد فقهی استثنا تنها کافی نیست. وی تصریح کرده است که قوانین باید مدل تدبیری داشته باشند تا بتوانند مسائل مختلفی را حل کنند.

حجت الاسلام محمدی جورکویه مدیر گروه فقه و حقوق مرکز تحقیقات اسلامی مجلس نیز گفت که در قم، قابلیت های علمی و فقهی بالا وجود دارد که باید در مجلس شورای اسلامی برای قوانین استفاده شود.

از دیگر سخنرانان این جلسه نیز عنوان کرده‌اند که در بسیاری از موارد، تقنین و نظام حقوقی ما فاقد مدل است و قانونگذاری بدون پیوست و مدل از راه حل مسبکن نمی‌تواند مشکل را حل کند.

توسط nastoor.ir