در جلسه امروز مجلس، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، سید شمس‌الدین حسینی، بیان کرد که برنامه‌های توسعه مانند برنامه هفتم، بیشتر در راستای ایجاد انسجام هستند و تلاش می‌کنند با خاتمه دادن به مخاصمات بخشی و امثال آن، بستر را برای گشایش در امور فراهم کنند.

او اشاره کرد که قانون بودجه کشور نوشته شده است و در آن نکات مهم برنامه هفتم با کمک سازمان برنامه و بودجه و مجلس رسمی شده است. اما بسیاری از مسائل و مشکلات مانند افزایش سرمایه بانک‌ها، سیستم بانکی و قوانین تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار و تأمین مالی تولید و زیرساخت باید به آن پرداخته شوند.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس تاکید کرد که بر اساس شرایط کشور، باید توجه خاصی به قوانین داشته باشیم. کشور به causa مشکلات ساختاری و نهادی می‌باشد. برای مثال ساختار و ترکیب انرژی، ساختار حمایت و نظام تأمین اجتماعی ما مناسب نیست. همچنین شرایط ما خاص است و با تهدیدات اقتصادی و نظامی مواجه هستیم.

حسینی افزود که امید ما به ظرفیت‌های موجود در کشور است. ما نیروی انسانی دانشمند و غیور و منابع طبیعی منحصر به فرد داریم و در منابع انرژی رتبه اول دنیا را داریم. اما برای استفاده از این ظرفیت‌ها و تغییر شرایط، نیاز به انسجام داریم. بنابراین ما می‌خواهیم با خاتمه دادن به مخاصمات بخشی و امثال آن، بستر را برای گشایش در امور فراهم کنیم.

او نیز در این جلسه گفت که در تدوین، تصویب و اجرای برنامه باید اصول وجود داشته باشد و اگر بدون اهتمام به آن کار را دنبال کنیم، موفق نمی‌شویم. بنابراین مشکل برنامه هفتم و توسعه عقب ماندگی در آیین نامه‌های اجرایی نیست، بلکه مهمتر از آن یعنی صیانت و ترویج اصولی است که بر اساس برنامه هفتم پیشرفت نوشته شده است.

حسینی بیان کرد که در بین این احکام می‌توانیم احکامی را نام ببریم که اصولی را به ما گوشزد می‌کند. به طور مثال در ماده ۴۸ به صراحت گفته‌ایم قیمت‌گذاری دولتی به استثنای کالاهای اساسی و خدمات انحصاری و دولتی ممنوع است اما آیا به این اصل در تدوین آئین نامه‌ها پایبندیم؟ آیا دولت به واگذاری و چابک سازی اهتمام دارد؟

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس تاکید کرد که باید اصول حاکم بر برنامه احصا، ترویج و صیانت شود و باید از برنامه‌های جامع به بسته‌های جامع برسیم. بنابراین باید با اولویت بندی، بسته‌هایی اجرایی در این زمینه را تهیه کنیم.

شمس‌الدین حسینی با اشاره به چالش‌ها و مشکلات کشور در منطقه ای مختلف اقتصادی، با اذعان به قابلیتی که کشور در این بخش از تغییر شرایطی دارد، اعلام کرد که ساختار سیاسی و نظامی کشور به برخی مشکلات و Challenges جانبی بافت هاست.

همچنین پس از اشاره به اینکه برنامه هفتم در جهت ایجاد انسجام است، بیان کرد که برای دسترسی به هدف‌های برنامه هفتم به هم تنانی احدی نیروی انسانی غیور و دارای ظرفیحات به خاص ضروری است و ازاینکه ساختار هدف قابل دسترس می باشد.

توسط nastoor.ir