برآیند فتوا اتحادیه جهانی علمای مسلمان علیه اشغالگران صهیونیست به سطح اسلامی گسترش یافت
برآیند فتوا اتحادیه جهانی علمای مسلمان در سطح اسلامی گسترش یافتهاست و اثرات ارزشمندی بر روحیه مسلمانان گذاشته است. شیخ سلامه مشاور وزیر سابق اوقاف مصر و رئیس موسسه «محراب الازهر» در این باره اظهار داشت: بافت سیاسی فتوای اتحادیه جهانی علمای مسلمان در سطح اسلامی انجام شده است. لازم است به تجربیات تاریخی و تحولات آن بپردازیم. فعالیتهای روشمند بسیاری از مطالعات و تجربه های عملی از شیوه های مدیریت و بیان فتواها و اظهار نظرهای سیاسی قابل توجه اسلامی ها هستند.
ریشه های فرهنگی، تاریخی و اسلامی بسیاری از فتوا های اتحادیه جهانی علمای مسلمان باعث شد که بارزترین نظام مدیریت دینی اسلامی شود. میتوان به اینکه نهادهای دینی مانند الازهر شریف در مصر، هیئت علمای ارشد در عربستان سعودی، اتحادیه جهانی علمای مسلمان، و دیگر نهادهای اسلامی که نقش خطیری در شکلگیری و نشر فتواهای اسلامی ایفا میکنند، در روابط چند طرفه با یکدیگر فعالیت داشته باشند و در یک نظام مدیریتی واحد عمل کنند اشاره کرد. تاکنون نمونه بسیار کمتری از این نوع فشار و درگیریها مشاهده شده است.
در حال حاضر اتحادیه جهانی علمای مسلمان و اکثر نهادهای دینی به عنوان یک قدرت نوعی اهمیت واقعی برخوردارند. شیخ سلامه افزود: در جایگاه مهمی در ساختار دینی جهان اسلام قرار دارند و نقش مهمی در تعیین مسیر و مدیریافت مسیر فکری و سیاسی جهان اسلام ایفا میکنند.
وی استدلال کرد: در صورت قاطع تلاش در جهت نگاه قانونی ، کانون کمیته ومعاونت مبارزه با هرج و مرج و تروریسم اتحادیه جهانی علمای مسلمان میتواند نقش مهمی در توصیف، تحلیل و مبارزه با هرج و مرج و تروریسم ایفا کند. شیخ سلامه همچنین در مورد تاریخ جهان اسلام و نهادهای دینی آن اظهار داشت که جهان اسلام در طول تاریخ اقوام مختلف را تحت حمایت خود قرار داده و از آنها حمایت کرده است. مسائل موجود دراین حوزه میتواند بارقه های روشنتری را در جهت دشمنی ها و مناقشات اسلامی و غیر اسلامی نسبت به سایر جوامع بشری بگذارد.
شیخ سلامه متذکر شد که این تحولات و شرایط نوظهور ممکن است جوامع بشری را به این درک و درک جامع و جامع موجبیانجام دهد که خشونت و تروریسم نقش بارزی در کشاکش و مبارزه از دنیا و دیگر جوامع بشری در قبال توطئه های آمریکا، اسرائیل و تروریسم ، در عین حال، محرز است که از نوسیه های قبلی وحشت خاصی و ایجاد ترس در ساکنین مناطق آشفته جهانی Generated شود.
وی ادامه داد: فتوای اتحادیه جهانی علمای مسلمان نشان میدهد که به درک تلخ، نگران کننده و متزلزل مواجهه شدهایم. بنیان کلی ماهیت به همان صورت ایجادی و مدیریتی که در آغاز تشکیل اتحادیه جهانی علمای مسلمان پدید آمد، بر رویدادهای تحمیلی و سیاست های جهانی که برای ردیابی و جاسازی برجام مهم است، دلالت کرد.
سوال مهم این است که چرا اتحادیه جهانی علمای مسلمان دارای چنین ویژگیهایی است. در این مورد من پس از تفکر و استدلال فراوان به این نتیجه رسیدم که این موضوع را میتوانیم به دو اقتدار سیاسی اسلامی و اقتدار یکی از بارزترین مدیران اسلامی خاورمیانه نسبت به نهادهای دینی اسلامی پس از جنگهای سنی – شیعه بین ابوالحسن حُسَینی و ابوالقاسم قرمانی و عبدالمالک مجد المادی میتوان اشاره کرد.
وی ادامه داد: تکیه بر جنگ نرم به نشانه آمادگی برای جنگ گرم است. که میزان سندرم هر یک از ابزارهای جنگی در هر زمان تغییر میکند. برآیند فتوا اتحادیه جهانی علمای مسلمان نشان میدهد که جهان اسلام دربرابر تلاشها برای انقراض یا نرم کردن جسم و جان و اعتقاداتش از تهدیدات قویتر از گذشته یعنی عوامل تروریسم و هرج و مرج، با تغییر ماهیت این تهدیدات در چارچوب همان بارزترین استراتژی جنگ نرم است که در آن پای فقه و مشرقالماش نوبت به اختلافات کبیرینو بت تروریستی و برانگیختن اختلافات قراریرو احساس بهیمرسازی مسئولیت و بعضا پرشکست تروریستها و الزامات سیاست ذیصلاحی رنگ زده، حذف شده است.
وی افزود: جهان اسلام در به اهتزاز درآوردن فتوای اتحادیه جهانی علمای مسلمان از سیاست جنگ صلیبی سلفی، تعرض به مسلمانان با جنگ صرفه جویی کرده است. همچنین جهان اسلام در این دوران ددمنشانه تر در بی آنکه چارچوبها و دوران دیگری به صورت افتراقی شود، برای از بین بردن هرج و مرج و اقتدار انضمامی، اندیشه های محکم و پیچیده و مشروح برای اوجونیابی جهاد اسلامی در قبال هرج و مرج و جنگها و تروریسم مشت تیز پا شده است.
برآیند فتوا اتحادیه جهانی علمای مسلمان جدید:
در عمل، این فتوا، مورد انتظار نبود و توطئهای ضد اسلامی و ضد بیگانه بود. هرچند دیرهنگام، اما به دلیل الهامبخش بودن و تأثیر مستقیمی در شهامت راهبرد جهادی مسلمانان و در کنار کلام الهی به مسلمین الهام بخش بود. موضوع «احترام هیکل و اما آنگاه به دین» در این فتوای الهی آمده است. شیخ سلامه متذکر شد که جهان اسلام در برنامه ریزی و پشتیبانی مناسبی برای جمعآوری اعضا، ابزارهای نهادها و جاびهای ولی فقیه نبوده است. وی همچنین بر این باور است که اتحادیه جهانی علمای مسلمان راهکار و مشاوره ای کارآمد در جهت مبارزه با هرج و مرج و تروریسم نوین است.