**تهاجم تروریسم: راهی برای نزدیکتر شدن ایران و تاجیکستان**
در صدد برآمدیم تا مقاله مورد نظر را تحلیل کنیم و نظرهای insightful جدید و ارزش افزوده بیشتری به آن اضافه کنیم. ما تمام تلاش خود را کردیم تا ضمن حفظ استحکام تمام بخشهای اصلی اطلاعات، آنها را به فرمی سرگرمکننده تر و هرچه جذابتر از آن بنویسیم. متن اصلی را در پنج بند ارائه میکنیم:
### ۱. فرمانده کل ارتش آماده همکاری برای مقابله با تروریسم
امیر سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران در دیدار سرلشکر امامعلی صابرزاده، وزیر دفاع جمهوری تاجیکستان اظهار داشت: «نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران تجربیات بسیار خوبی در زمینه مقابله با تروریسم دارد که آماده به اشتراک گذاری آن با جمهوری تاجیکستان هستیم. ما میتوانیم در این زمینه قرارگاه اطلاعاتی مشترک داشته باشیم.»
یکی از مهمترین موضوعات این دیدار cooperation نظامی ایران و تاجیکستان برای مقابله با تروریسم است. این موضوع نشان میدهد که دو کشور تلاش دارند تا به هر حسن مشترکتی که ممکن است، نائل شده و از این امر به نفع بیشتری بهرهمند شوند. تعاملات همچنان برای توسعه اقتصادی و به فعلیت رساندن تنشهای پیش رو ضروری هستند.
### ۲. اشتراکات دو کشور
فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران تأکید کرد که میان ایران و تاجیکستان مرز مشترکی وجود ندارد ولی ما احساس جدایی نسبت به آنان نداریم به ویژه اینکه در موضوعاتی چون زبان و تمدن دارا استفاده و نزدیکیهای بسیاری هستیم. هرچند دو کشور در ایران و تاجیکستان جای گرفتهاند اما این نابرابریها و تفاوتها آنقدر کاهشیافتهاند که به رغم همه دغدغهها، امیدواریم به تعامل بیشتر نائل شویم.
انگیزه پیدا کردهایم تا پس از مقامات بالا پیداکنیم که خاطرات گذشته را فراموش نکنند. یک نظر خوبی است اما چارهنظرهای ما در تروریسم بسیاری بیشتر و ثمر بخش تر.
### ۳.راهاندازی رزمایش مشترک
فی المثل هنگامی که یک قانون، همبستگی و بیشتر تر توصیه میکند مقابله با تروریسم فقط به یک کشور جدا نباشد بلکه هر کشور به طبع بر اساس توانمندیهای خود به فعالیتهایی در جهت مقابله با تروریسم که مناسب باشد، بپردازد، یک رابطه همپیمانانه ایجاد میشود و این همپیمانی یعنی هم تلاش و هم انسجام حکیمانه، موضوع بسیار مفیدی خواهد داشت. و برای اینکه این همپیمانی ایمنتر شود، نمیتوان به ضمانت ملی توجهی نکرد.
### ۴. ضرورت مقابله با تروریسم
امیر سرلشکر موسوی در ادامه اظهار داشت: «سابقه ۸ سال دفاع مقدس و درگیری با قدرتهای بزرگ را در تجربیات خود داریم. ما از این تجارب استفاده کردهایم و براساس آنهای و با اتکا به روشهای دفاعی و نظامی خود، اقدام به ساخت تجهیزات مورد نیاز کردهایم و مطابق با تجهیزات خود تاکتیک نیز ابداع کردهایم. در حقیقت تسلیحات ما، مطابق با شیوه جنگ و فرهنگ بومی ما و اهداف و راهبردهای جمهوری اسلامی ایران است.»
سابقههای دفاع مقدس ایران به همان راحتی در روزهای اخیر که میبینیم و با همه تعهدهایی که داشت نتوانست نتایج حاصل برسد، کاملا میتواند تحسینپذیر باشد. وگرنه باید در جهت جدایی پرتاب بینی قضاوت با دید نورانی و طعم خاص از بعضی موضوعها سردرگم نخواهیم شد.
### ۵. جنایات رژیم صهیونیستی در غزه
وی تصریح کرد: «جهان امروز گرفتار جنایت بی سابقه رژیم صهیونیستی و جنایتکار شبه انسانی به نام نتانیاهو است. حقیقتا اتفاقاتی که در غزه در حال وقوع است، امری عجیب و در نوع خود بی سابقه است. یعنی چقدر یک انسان میتواند به درجه حیوانیت تنزل پیدا کند که در حدود ۲ سال، به چنین میزانی از جنایت برسد. این وظیفه همه آزادگان عالم است تا به یاری غزه آمده و از تداوم نسل کشی صهیونیستها جلوگیری کنند.»
هر انسانی که در امور سیاسی گمارشی فعال باشد و موقعیتهای این لحظه را راجع به اشیای در دسترس تشخیص دهد، دریافته که اماکن خطرناکترین و مسوولانهترین این لحظهها جدیت بیشتری دارند. مقابله با تروریسم یک کار نیست، باید و کافی است که در بزرگترین مناسبت به آن کوشا باشیم.
اطلاعات کسی است که بر نقش آفرینی انسان زار با محیط اطرافش رقیب نیست. خیلی خوب خوب به هر دو محل تا با توجه به جذب بیشتری زیاد، پیروی کنیم که بهرحال به دنبال آن درست تمیز آید.