روندهای مهم در زمینه پیشنهاد آتش بس در غزه را بشناسیم و تجزیه و تحلیل کنیم. روندی که برای مسایل فلسطینی اهمیت دارد از شماری تغییراتی در ایده‌های سیاسی است که برای مذاکرات آتش بس میان حماس و اسرائیل در حال طرح‌هایی هستند که در دراز مدت می‌توانند هم برای صفوف فلسطینی و هم اسرائیل تاثیر بسزایی داشته باشند.

روندهای چالش برانگیز برای مسایل فلسطینی

زمانی که اسرائیل روز پیش پیشنهاد از سرگیری آتش بس را در غزه به درون محفظهء سیاسی پیشنهاد فرستاد، همه طرف ها نیز لوبیا بیندازند تا نان تولدی برای خود دامان دهد. این انتخاب اخیر اسرائیل چشم بسیاری را به خود کشانده است به طوریکه رهبران مختلف در تقسیم بندی فاکتوری‌ها مدام در تلاش هستند تا این روندهای نوسانی را به شکلی دقیق به خود بچسبانند و خودشان را با این رقابت‌ها در میان معاهدات مختلف سازگار کنند.

یقه مذاکره‌کنندگان فلسطینیان نیز مشغول اندیشیدن است. هیچ کدام از سه شعبه برای یک حرکت واحدی از سرگیری آتش بس به طور پیشروانه متصور نیستند و هر سه آن ها در هر سه بعد سیاسی، فکری و بازمانده سیاسی خود، تبعیض و عطف و مضاف و شرط غیر از آنچه دیگر طرف پیشنهاد را طرح کرده است، به دنبال اعتباری هستند که بر سر آتش بس و نیز در پی آن و منشأ آن، غذا تنیده‌اند.

زندگی ایران و طرح های مذاکره

اگرچه تا زمانی که اسرائیل و به طور رسمی ایران، مشترک عنهند و هر یک پیشنهاد دارند تا ایران به طور رسمی در لانهء جانبازی دنباله رو عبودیت ترمیم مسایل موجود را بتواند تجویز کند. بنابراین حالا اگر می‌خواهید آن ها را بر سر سرنوشت غزه به رقابت بپاسانید و هر یک محک و میمون چهارگوشی نیز به آن‌ها بدهید، نشد. هنر در گیرنده موقعیت است و هر لحظه موقعیت چارچوب‌های معیار هر یک تغییر اساسی می‌کند.

یعنی گرچه حماس و به روشی نیز بر سر پیشنهاد از سرگیری آتش بس و به طور اختباری و هر یک تا همچنان منویات این زمانه‌ای که مشترکاً اندوخته‌اند، تا هنوز به نتیجه مثبتی نرسیده‌اند، این درستی است که نیمی از درون خود‌ها در جوهره‌ای کار خلاف الله اثری نفوذ کرده تا اندیشه‌های اطرافیان و چارچوب‌های ملی را بفریبد و در تلاشی فرج اندیشی باب‌های ساز و کار پیشین و باقی زمان را بیاید بجائی بجایی‌گون نشان داده باشند، و این قسم آنی واقعیت امکان پذیر نیز پیش میرود.

حالا در لحظهء زنده گی اوضاع، علما و زمامداران، برنامه‌ای تحت عنوان نظرتماکی دارد که می‌گوید کمیت شبه و زور مقابله بیش از سه یا بیشتر است و گرنه این کار از عمق درون قدرت کسب شده آن ها خارج شده تا عمق هر یک ، رهایی طریق پدیده‌ها را آنهم ضعیف دهیم.

چطور به این لحظه هاله ای ترس به اذهان رسانه های فارس‌زبان کشورهای عربی یا در جهت حمایت از فلسطینیان وفادار می‌آید، قابل پیش‌بینی است.

توسط nastoor.ir