در گستره اخبار سیاسی، بازه زمانی تشکیل جدیدترین جلسه شورای نگهبان کشور مورد توجه قرار گرفته است. این جلسه در سال نو، با حضور دبیر این شورا، آیتالله احمد جنتی، برگزار شده است. دراین جلسه، دبیر شورای نگهبان ضمن تبریک آغاز سال نو، آرزوی سلامتی، برکت، عزت و سعادت را برای مردم ایران صادر کرد. همچنین، وی ابراز امیدواری کرد که تلاشهای مردم مسلمان در ماه رمضان مورد قبول خدای متعال قرار گرفته و الهامات حاصل از شبهای قدر، در جامعه ماندگار شود.
این سخنان، مبنایی را برای تاکیدات بعدی دبیر شورای نگهبان فراهم کرد. وی با اشاره به نامگذاری سال جدید با عنوان «سرمایهگذاری برای تولید» از سوی رهبر معظم انقلاب، عنوان کرد که تحقق این شعار، حل مشکلات اقتصادی کشور را موجب میشود. آیتالله جنتی تصریح کرد که این شعار، انتخابی بر اساس اطلاع کامل از ظرفیتها و نیازهای کشور است و یک وظیفه همگانی برای حل مشکلات اقتصادی است.
دبیر شورای نگهبان تاکید کرد که رونق تولید، کشور را توانمند میکند و به همین دلیل، تولید یک ارزش است که باید برای فراگیر شدن آن تلاش شود. وی این نکته را هم یادآور شد که اقدام مردم برای سرمایهگذاری در عرصه تولید، نیازمند فرهنگسازی است.
اهمیت این نکته در واقع، مرتبط با نگرانیها در خصوص ارزشمند بودن تلاشهای اقتصادی غیرمولد است. دبیر شورای نگهبان خاطرنشان کرد که ارزشگذاری فعالیتهای اقتصادی غیرمولد، فرهنگ تلاش را در جامعه کمرنگ میکند و در بلندمدت، جامعه را درگیر بحرانهای اقتصادی و اجتماعی خواهد کرد.
این مسائل، گویای اهمیت ایجاد فرهنگ کشوری تولید محور است. افزودن مباحث فرهنگی، صنعتی و اقتصادی در این زمینه میتواند برای فعالان اقتصادی، از جمله تولیدکنندگان و سرمایهگذاران، به زیرکانهترین راه حلها و کارگشاییهای ممکن برای چرخش نگرش جامعه به سمت اقتصاد فعالتر و مولدتر، کمک نماید.
آیتالله جنتی در پایان سخنان خود، از تلاشها و مجاهدتهای اندیشمندان و متخصصان حوزه فناوری هستهای قدردانی کرد. این جمله، متضمن قدردانی از تلاشهای علمی و فناوری در کشور است و اهمیت عبارت «تولید» را بیشتر برجسته میکند.
در پایان باید گفت که مسائل اقتصادی ایران، پیچیدگیهای زیادی را دربردارد. حل این مشکلات نیازمند کارهای بلندپرونده و چندوجهی است. با وجود اهمیت تولید در گروختن اقتصادی کشور، اهمیت زیرساختهای اقتصادی مانند مباحث مرتبط با فناوری و محیط زیست نیز میتواند در مجموعه چالشها، تاکید و اهمیت داشته باشد.
سوال این است که آیا بسته پیشنهادی شورای نگهبان میتواند برای حل این چالشها در ابعاد مختلف، به فعالان اقتصادی، از جمله تولیدکنندگان و سرمایهگذاران، دسترسی به زیرکانهترین راه حلها و کارگشاییهای ممکن کمک کند؟