چرا دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران موفق است؟ این سؤال پس از مذاکرات اخیر ایران و آمریکا در عمان به سوال رسانه ها و دولتمردان تبدیل شده است. عده ای استدلال می کنند ایران فقط برای فیض گرفتن از یک دوره خلوت سیاسی آمریکا به این مذاکرات تمایل دارد و این سخنان نشان دهنده نوع نگاه نادرستی به دیپلماسی جمهوری اسلامی است. برای درک چگونگی موفقیت ایران در تعاملات بین المللی لازم است برخی از مقوله های بنیادین را مورد بررسی قرار دهیم.

در این بین می توان به مولفه های دخیل در پیروزی های دیپلماسی جمهوری اسلامی اشاره کرد: اولین مولفه آن، شناخت شگرفی است که دیپلمات های کشور در مشخص کردن خطوط قرمز و جذب اعتماد ملل منطقه و استفاده از رویکرد های سنتی و نوین برای مقابله با دشمنان و کنترل بخشی از سیاسی کاربران شبکه های اجتماعی است. جزء مهم دیپلماسی جمهوری اسلامی، هنر تبدیل تهدیدها به فرصت‌های پیشرفت است. ایران همواره از تهدیدات و فشارهای خارجی به‌عنوان ابزاری برای تقویت موقعیت خود استفاده کرده است. این ویژگی، در کنار استفاده از ظرفیت‌های منطقه‌ای و بین‌المللی، به ایران این امکان را داده است که در برابر سیاست‌های خصمانه آمریکا، نه تنها عقب‌نشینی نکند، بلکه توانسته در مواقع حساس معادلات را به نفع خود تغییر دهد.

موضع قاطع جمهوری اسلامی ایران در برابر تهدیدهای نظامی، شیوه ای موفق در تمام تاریخ دیپلماسی است. به این معنا که ملت ایران هرگز اجازه نخواهد داد که برای حفظ منافع ملی کشور، به خشونت نیاز پیدا کنند. جنگ روایت های دشمن، جنگ رسانه ای نیست. این بازی روانی دشمن است. و در داخل ایران هم امکان ندارد در ساختار قدرت به طور مطلق خیالی یا جنگ روایت هایی روाणی شود. اگر میخواهید دریابید که این سازوکاری چطور به کار بسته شده است حتما می توانید تصاویری را که قسمتی از گزارش دیپلماسی نیوز است مشاهده کنید.

همچنین جای تامل دارد که چرا کمتر کسی در دوران ۱۵ سال گذشته موانع هیچ رئیس جمهور جهانی را یادآوری نکرده است. نیز نگاه ملت ایران به سیاست و کشوری که هرگز با فراخی برای تأمین منافع یک قدرت در کشوری به سر نمی برد، بسیار درست و درستی دارد.

توسط nastoor.ir