نیروهای عالی‌رتبه حماس برای از سرگیری مذاکرات آتش‌بس در غزه به قاهره رفتند. این تصمیم درحالی صورت گرفته است که در روزهای اخیر بحث درباره برقراری مجدد آتش‌بس محدود مطرح شده و پیشنهادهایی در این زمینه روی میز قرار گرفته است.

هفته گذشته، طرح جدید مصر برای برقراری آتش‌بس در غزه منتشر شد، که به این شرح بود: در ازای آزادی 8 اسیر زنده بین 40 تا 70 روز آتش‌بس برقرار شود. روزنامه الشرق الاوسط به نقل از منابعی در قاهره مدعی شد که حماس نسبت به این پیشنهاد انعطاف نشان داده است، اما رژیم صهیونیستی همچنان خواستار آتش‌بس 50 روزه در ازای آزادی نیمی از اسرا است.

همزمان با این خبر، روزنامه یدیعوت آحارونوت چاپ تل‌آویو اعلام کرد که آمریکا از رژیم صهیونیستی خواسته است تا در سه هفته آینده تکلیف جنگ در غزه را مشخص کند. این گزارش با اشاره به اینکه یکی از محورهای رایزنی دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا با بنیامین نتانیاهو در نشست هفته گذشته کاخ سفید، همین پرونده غزه بوده است، تصریح کرد که آمریکا خواستار آتش‌بس در غزه است.

یدیعوت در ادامه مدعی شد که ترامپ ضمن اعلام خوش‌بینی درباره توافق آتش‌بس غزه، در دسترس بودن توافق میان حماس و اسرائیل را به استیون ویتکاف، نماینده ویژه‌اش در امور خاورمیانه ابلاغ کرده است.

با این حال، نتانیاهو در سخنانی به مناسبت عید یهودی «فصح» بر تعهد برای آزادی اسرای صهیونیست تاکید کرد. نخست وزیر رژیم صهیونیستی ساعتی بعد از آن نیز در نشست کابینه این رژیم مدعی شد که ما فاصله چندانی با آزاد کردن اسیران خود در غزه نداریم.

مذاکرات برای برقراری آتش‌بس در حالی در غزه درحال انجام است که پیش از این در ژانویه 2025 توافقی در دوحه میان رژیم صهیونیستی و حماس به دست آمد که دور اول آن با موفقیت برگزار شد، ولی تل‌آویو در ادامه حاضر به اجرای مرحله دوم آن نشد.

مرحله اول این آتش‌بس منجر به آزادی 33 اسیر صهیونیستی در ازای 1900 اسیر فلسطینی از جمله 270 محکوم به حبس ابد در زندان‌های اسرائیل شد. با این حال، نخست وزیر رژیم صهیونیستی به دلیل نگرانی از تشکیل کمیته حقیقت‌یاب درباره شکست 7 اکتبر 2023 در تلاش است تا آتش‌بس در غزه را به تعویق بیندازد. در 4 هفته گذشته نتانیاهو به بهانه آزاد کردن تمام اسیران در غزه و همچنین نابودی حماس از طریق خلع سلاح و اخراج رهبران آن، طرح تشدید حملات علیه غزه را به اجرا درآورده است. این درحالی است که ارتش رژیم صهیونیستی بعد از 18 ماه جنگ هنوز موفقیتی در زمینه آزادی اسرای 7 اکتبر و نابودی حماس به دست نیاورده است.

رسانه عبری: دلیل بن بست مذاکرات حضور ران درمر است

یک رسانه عبری زبان در گزارشی اعلام کرد که علت به بن بست رسیدن مذاکرات با حماس آن است که بنیامین نتانیاهو، درمر وزیر کابینه نزدیک به خود را مامور ریاست هیئت اسرائیلی کرده است.

به گزارش گروه عبری خبرگزاری تسنیم، شبکه 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی در گزارشی به نقل از منابع مطلع از مذاکرات و چند رسانه غربی خبر داد که انتصاب رون درمر وزیر کابینه نتانیاهو به عنوان رئیس تیم مذاکره کننده باعث اختلاف شدید و تاثیر بر شتاب مذاکرات شده است. این مطلب با این استدلال که محافل نزدیک به کابینه نتانیاهو آن را رد کردند، هم اعلام شد.

به نوشته این رسانه عبری زبان منابع آگاه که در متن مذاکرات برای مبادله اسرا حضور دارند، تاکید دارند که تغییراتی که در هویت اعضای تیم مذاکره کننده اسرائیلی بعد از فوریه گذشته رخ داد باعث شد تا روند مذاکرات دچار کندی شود.

یکی از منبعی که مطلع از روند مذاکرات است، تاکید کرده است که بعد از انتصاب درمر، روند پیشرفت مذاکرات به شدت تحت تاثیر قرار گرفت و در مقایسه با اسلافش رؤسای موساد و شاباک سرعت کمتری به خود گرفت.

این منبع تاکید کرده است که باید بگوییم که تغییرات بنیادینی در اولویت‌های اسرائیل به وجود آمده است به نحوی که مذاکرات به شدت سیاسی شد. درمر کمتر با میانجی‌های مصری و قطری گفتگو می‌کند. این در حالی است که این دو کشور طرف مذاکره کننده اصلی با حماس محسوب می‌شوند.

در این گزارش به نقل از منابع آگاه از جزئیات مذاکرات که با شبکه سی ان ان گفتگو کرده‌اند، هم اعلام کرد که تصمیم به تغییر مسئولین امنیتی و انتصاب درمر با هدف اعطای شرایط کنترل بیشتری به نتانیاهو بر روند مذاکرات صورت گرفته است.

یک منبع آمریکایی که خانواده اسرا را نمایندگی می‌کند هم در این رابطه تاکید کرده است که اهداف سیاسی تیم مذاکره کننده اسرائیلی تحت رهبری درمر منجر به تاثیرات مثبتی بر این روند نمی‌گذارد.

این در حالی است که یک منبع آگاه در کابینه اسرائیل در واکنش به این گزارش، ضمن رد انتقادات علیه درمر مدعی شده است که مذاکرات باید با توجه به نتایجی که منجر به آن می‌شود مورد قضاوت قرار بگیرد نه براساس روند انجام آن.

اعتراف رسانه عبری به جعلی بودن روایت اسرائیل از جنگ

یک رسانه پر مخاطب اسرائیلی ضمن اعتراف به جعلی بودن روایت تل‌آویو از عملیات طوفان الاقصی اعلام کرده است که هیچ تجاوز جنسی در 7 اکتبر علیه اسرائیلی‌ها رخ نداده است.

روزنامه هاآرتص در مقاله‌ای تحت عنوان “اسرائیل به روایتی جعلی متوسل شد تا تجاوزش را توجیه کند و فلسطینی‌ها را بکشد… تجاوز کجاست؟” اعتراف کرده است که روایت رسمی اسرائیل از این رفتارها کاملا جعلی و بی پایه و اساس بوده است و تاکید کرده است که اسرائیل تلاش می‌کند تا مانع از انتشار روایت‌های واقعی از تقابل فلسطینی اسرائیلی شود.

شنی لیتمن نویسنده مقاله در ابتدای آن آورده است که چند یکشنبه هفته گذشته، دانشگاه حیفا اعلام کرده است که فیلم «سرزمینی دیگر وجود ندارد» را نمایش نخواهد داد. فیلمی اسرائیلی-فلسطینی که به اخراج فلسطینی‌ها و بدرفتاری با آن‌ها در جنوب جبل‌الخلیل توسط شهرک‌نشینان و نیروهای ارتش اسرائیل می‌پردازد. بهانه‌ای مضحک برای این تصمیم هم مطرح شده است و آن عدم تأیید فیلم توسط شورای نظارت بر فیلم‌ها است. در حالی که چنین تأییدی برای نمایش غیرتجاری لازم نیست.

اما راستگرایان افراطی خود را به عنوان افکار عمومی اسرا جا زده‌اند و سعی در تحمیل خواسته‌های خود دارند.

از سوی دیگر، شبکه 13 تصمیم گرفته است گزارشی تحقیقی از خبرنگاران برنامه «مکور» (یک برنامه تحقیق محور) را پخش نکند.

رفیف دروکر و ایتی روم دو خبرنگار این رسانه سعی کرده‌اند تا صحت و سقم ادعاهای درباره رامی داویدیان را که فیلمی در مورد رخدادهای جشنواره نووا در 7 اکتبر منتشر و خود را به عنوان قهرمان اسرائیل جا زده بود، بررسی کنند.

این رسانه اسرائیلی در این رابطه ادعا کرده است: «ما به احساسات عمومی و پیامدهای پخش این گزارش آگاهیم و ترجیح می‌دهیم فعلاً آن را پخش نکنیم.» دلیل این اقدام هم نگرانی از شکل‌گیری طوفان «عمومی» یا همان پست‌های خشمگین در شبکه‌های اجتماعی در اعتراض به زیر سئوال بردن صداقت داویدیان و روایت‌های او از اتفاقات 7 اکتبر به راه افتاده بود.

دروکر و روم تأکید کرده‌اند که این گزارش قصد رد اقدامات داویدیان را ندارد، بلکه روایت او را اصلاح و بررسی می‌کند که چه اتفاقی افتاده و چه چیزی رخ نداده است.

یکی از مهم‌ترین حقایقی که این دو خبرنگار در این تحقیق به آن اشاره کرده‌اند، این است که داویدیان از وقایعی سخن گفته که هرگز رخ نداده‌اند.

یکی از بارزترین این وقایع صوری تجاوزهای جنسی و خشونت‌هایی که ادعا شده در 7 اکتبر اتفاق افتاده است.

به اعتراف هاآرتص، موضوع تجاوز مانند سایه‌ای تاریک گزارش‌های مربوط به 7 اکتبر را همراهی می‌کند و به ابزاری قدرتمند در رسانه‌های اسرائیلی، چه در داخل و چه در خارج، تبدیل شده است.

این رویدادهای تکان‌دهنده و ظاهراً سیستماتیک، بهانه‌ای برای توجیه ادامه حملات اسرائیل به غزه و تبدیل همه فلسطینی‌ها – چه عضو حماس باشند یا نه – به افرادی شده که از نظر اسرائیل مستحق مرگ هستند.

در مقابل، از همان 7 اکتبر، نهادهای مختلفی برای روشن کردن حقایق تلاش کرده‌اند، اما این تلاش‌ها عمدتاً از دید عموم پنهان مانده است. когда یک برنامه مانند «مکور» سعی می‌کند بخش کوچکی از حقیقت را نشان دهد، تصمیم می‌گیرند به بهانه اینکه «احساسات عمومی» تحمل مواجه شدن با آن را ندارد، از انتشار آن جلوگیری به عمل آورند.

در ادامه این نوشتار اعتراف شده است که استناد به «احساسات عمومی» نوعی فریبکاری است که باعث می‌شود نهادهایی که باید صداقت را حفظ کنند، از مسئولیت خود شانه خالی کنند. این موضوع درباره دانشگاه حیفا و دیگر نهادهایی که از نمایش فیلم‌هایی صرفاً به دلیل نشان ندادن چهره‌ای زیبا از اسرائیل خودداری می‌کنند، صدق می‌کند.

توسط nastoor.ir