ریزش مو یک مشکل رایج برای افراد مختلف، از جمله آقایان، است. این समसله در برخی موارد ریشه در ارثی دارد و در این صورت، برای stopsolution عملی خاصی انجام نمیشود. با این حال، اگر ریزش مو به دلیل کمبود برخی مواد غذایی در بدن باشد، میتوان با مصرف خوراکیهای خاصی ریزش مو را به صورت موقت متوقف کرد.
در این متن 20 خوراکی را معرفی میکنیم که در جلوگیری از ریزش مو موثر هستند. با توجه به این موضوع که حفظ موهای درخشان و سالم میتواند مرتبط با بسیاری از مسائل باشد، تأکید اصلی ما بر معرفی این خوراکیهاست.
۱. لوبیا
سنجابها به این دلیل که حاوی آهن، روی و بیوتین هستند، برای موها ضروری هستند. همچنین، تناژ لوبیا نقشی مهم در رشد بیشتر موها دارد.
۲. صدف خوراکی
روی یا همان زینک، یک ماده معدنی بسیار مهم برای سلامت کلی بدن است. اگر این ماده را به اندازه کافی دریافت نکنید، ممکن است که دچار ریزش مو شوید. روی، سلولهای مسئول ساخت مو را وادار میکند که کار خود را به درستی انجام دهند.
۳. اسفناج
اسفناج غنی از آهن است و حاوی سبوم است که به عنوان نرم کننده طبیعی مو عمل میکند. رنگ سبز برگها حاوی اسیدهای چرب امگا ۳، منیزیم، پتاسیم، کلسیم و آهن است. همه این مواد به حفظ مو، درخشندگی کمک میکنند.
۴. جو دو سر
جو دو سر حاوی مقادیر زیادی از یک فیبر محلول به نام بتاگلوکان است. جو دوسر به دلیل غلظت بالای فیبرهای محلول، حساسیت بدن را به انسولین افزایش داده و در نتیجه از روند افزایشی ریزش مو جلوگیری میکند.
۵. تخم آفتابگردان
دانههای سویا غنی از ویتامین ب ۵ (موسوم به اسیدپانتوتنیک) هستند که به جریان خون در پوست سر و رشد مو کمک میکند.
۶. تخم مرغ
تخم مرغ حاوی نوعی ویتامین B به نام بیوتین است. این ویتامین به رشد مو و تقویت ناخنهای شکسته کمک میکند. طبق یک مطالعه، از بین کسانی که این مشکل را تجربه کردهاند، ۳۶% از آنها دچار کمبود بیوتین بودند.
۷. سالمون
امگا ۳ به شما امکان رشد مو را میدهد و آن را درخشان و پر نگه میدارد. امگا ۳ ضد التهاب است. اگر التهاب دارید و باعث ریزش مو میشود، آنها میتوانند کمک کنند.
۸. گوشت گاو کم چرب
مطالعات نشان دادهاند که بدن آهن موجود در منابع حیوانی را ۳ برابر بیشتر از آهن گیاهی جذب میکند. بنابراین، گوشت گاو یک گزینه مناسب جهت تامین این میزان آهن است.
۹. مرغ
اسیدهای چرب امگا ۶ به عنوان اسید آراکیدونیک شناخته میشود که رشد مو را تحریک میکند و آن را ضخیم و سالم میسازد.
۱۰. ماست یونانی
دو ماده معدنی دیگر به نام سلنیوم و ید نیز با رشد موها در ارتباط هستند و کمبود هر یک از آنها، عملکرد غده تیروئید را مختل کرده و باعث ریزش مو میشود.
۱۱. فلفل دلمهای قرمز
ویتامین ث از شکننده شدن مو جلوگیری میکند. محققان یک مکمل خوراکی حاوی ویتامین ث را به افرادی با موهای کم پشت دادند و دریافتند که مکمل رشد موی قابل توجه با نازک شدن موی موقت را ترویج میکند.
۱۲. آجیل
آجیل باعث درخشندگی و ضخامت بیشتر موها میشود و سرشار از سلنیوم است. گردو حاوی آلفالینولینک میباشد و به خاطر داشتن اسیدهای چرب امگا ۳، برای موها بسیار مفید است.
۱۳. انواع توت
خانواده توتها شامل توت فرنگی، شاه توت، تمشک و بلوبری همه حاوی ویتامین C هستند. ویتامین C یک آنتی اکسیدان قوی برای مقابله بدن با رادیکالهای آزاد هست و میتواند به ریشه مو برای مقابله با رادیکالهای آسیب زننده کمک فراوانی بکند.
۱۴. هالیبوت
علاوه بر آهن، یکی دیگر از مواد معدنی مهم، منیزیم است. زمانی که بدن کمبود منیزیم دارد، میتواند منجر به غلظت بالاتری از کلسیم شود که ممکن است منجر به سطوح بالاتر انسولین شود سطح بالا انسولین ممکن است باعث ریزش مو شود.
۱۵. هویج
هویج تنها برای چشم مفید نیست، ویتامین آ موجود در آن ماده مغذی سر را تامین میکند. یک پوست سر سالم موهای درخشان، نرم، مرطوب و قوی دارد.
۱۶. آلو
اگر موهایتان دچار خشکی، نازکی، کدری و ریزش شود کمبود آهن یکی از علل آن است. اما آلو یکی از منابع غنی آهن است.
۱۷. لوبیا سبز
لوبیا سبز غنی از آنتی اکسیدان نیست و ویتامین خاصی ندارد، اما حاوی ویتامینها به اندازه است مثل: روی، آهن، ویتامین گروه ب برای حفظ سلامت مو مفید است.
۱۸. محصولات لبنی کمچرب
محصولات لبنی را به هر شکلی که میتوانید (ماست، پنیر، شیر و…) مصرف کنید. برای گرفتن نتیجه بهتر میتوانید چند قاشق بذر کتان و گردو هم اضافه کنید تا اسیدهای چرب امگا ۳ و روی نیز به خواص آنها اضافه شود.
۱۹. عدس
موادی مانند پروتئین، آهن، روی، بیوتین و اسیدفولیک به وفور در عدس یافت میشود. بدن جهت اینکه سلامت گلبولهای قرمز خود را دوباره به دست آورد؛ به اسیدفولیک نیاز دارد. با ترمیم و تولید گلبولهای سالم بیشتر، تامین اکسیژن پوست سر و موها بهتر شکل میگیرد و در نتیجه ریزش مو متوقف خواهد شد.
۲۰. گیاه کینوآ و دانههای آن
ریزش طبیعی مو قابل جلوگیری نیست. هر فرد به طور میانگین در هر روز حدود ۵۰ تا ۱۰۰ عدد تار مو از دست میدهد. چنانچه پروتئین کافی مصرف نکنید، بدن نمیتواند تعداد تار مویی را که روزانه به طور طبیعی از دست میدهید جایگزین کند.