وزیر خارجه پیشین محمد جواد ظریف پس از حملات گستردهای در فضای مجازی و رسانههای داخل کشور در مورد نقش خود در مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا، در روز جمعه ۱۸ فروردین ۱۴۰۴ به ایرنا گفت که شایعات موجود درباره او بیش از شعار «شوخی سیزده شب» بر آنها هسته دارد.
ظریف در اینồn که به مطبوعات و خبرگزاریهای داخلی تعلق گرفته است، اظهار داشت که او نه تنها نامهای از رئیس جمهور آمریکا به خود ندیده، بلکه از محتوای آن نیز در بیفزاید. وی این ادعاهای مطرح شده را به شایعهانگاری متهم کرد و بر این باور است که اینگونه شایعات هنوز ادامه دارد.
مورد همچنین این سؤال مطرح میشود که این شایعات و حملات گسترده رسانهای ریشه چه زمانی در اولویت قرار گرفتهاند؟ کارشناسان سیاست خارجی معتقدند که این روندی که درست از کجاست و چرا در این زمان این موضوع بر انسانها تأثیرگذار است.
اصرار دستگاههای امنیتی و سیاسی بر این نیست که مردم به مشغلههای زمان خود متغیرن
از آنجایی که اخیراً دو تازه میهنی کرد در کنار آستان سیاسی برای رسوب و از هم پاشیدن بخشی از کلان توافق مخاطب دارد به فراخور بازیچّه های روی کارآمدن به ساحت سیاسی به دید کارهای سیاسی هم دگرگون شد؛ سپس دانسته بخصوص مبنی بر این بازیچه شکل گرفته است و اگر این بازیچه جاافتاده. آنها همچنین حامیان روحانی هستند.
از کارشناس این موضوع میتوان به حسین قاضیان اشاره کرد که بر این باور است که این شایعات بدون هیچ اندیشه و فکر و هیچ آگاهی و ملاحظه بوقوع میپیوندند. لااقل افاده بوجود اذهان خاطر هر کس که باشد به دست آوردنش. طبیعی است که این شایعات دیری نراند مردم تأثیری چندانی در نتیجهی آنها نخواهد داشت. اما مطمئناً تلاش همین اعمال و شایعات در سبقت بسیاری دیگر از افراد دیده شود.
ظریف ادامه داد که من از وجود نامهی ترامپ و پاسخ ایران به آن بیاطلاعم. او افزود که برخی افراد صرفاً در فضای مجازی و رسانههای داخل کشور به شایعات مربوط به من پرداختهاند.
در چند روز اخیر برخی از رسانهها و شبکههای اجتماعی به لشکرکشی شایعات در مورد نقش ظریف در مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا پرداختهاند. ظریف این شایعات را نادرست و بی اساس خوانده و تکذیب کرده است.
در این راستا، یک کارشناس میگوید که این شایعات و حملات رسانهای علیه ظریف نشاندهنده یک بی اعتمادی و شک و شبهه در میان عموم است. این کارشناس بر این باور است که این شایعات و حملات ممکن است به حذف ظریف و جایگزینی شخص دیگر در وزارت خارجه به سمت خودکامگی و عدم وجود وصف حاکمیت اسلامی بر اساس اصل ۵۵ قانون اساسی توسط دولتمردان و نهادهای امنیتی خصلت داشته باشد.
و همچنین برخی کارشناسان میگویند که با وجود این روندها میتوان سؤال کرد که چرا رسانههای دولتی و ذیل و به غل و غریق همین بخشها در این مدت هیچ فن آبی برای شایعهانگاری و تبانی نمیخواهند راحت پاشند؟ وگرنه سرآغاز جمعه آخر ماه بسیار از نظر وظیفه این مطلب با یکی کمته چند درجه فرق میکند.
ظریف، وزیر خارجه پیشین ایران، اظهار داشت که شنیدههایم از رسانهها و وکلا در مورد نامه ترامپ و پاسخ ایران به آن به شدت متفاوت است. وی گفت که اصلاً نامه و پاسخ ایران به آن را نخواسته و فقط آنچه را که در رسانهها آمد خواندهام.
وی تأکید کرد که این شایعات بیشتر به شوخیهای مردم شبیه است که در شب سیزده و دهم ماه فروردین راجع به فردا گفتنها به فال نیک نمیآید و انجامی نیز ندارد. ظریف گفت که حتی نامه و پاسخ ایران را هم نخواسته و فقط آنچه در رسانهها آمد تصوری از آن دارد.