در پی وقوع زمینلرزه ویرانگر در میانمار که منجر به خسارات مادی گسترده و جانباختن صدها نفر گردیده است، وزیر امور خارجه ایران، سیدعباس عراقچی، تماس تلفنی با معاون نخست وزیر و وزیر امور خارجه میانمار را برقرار کرد. در این تماس، مراتب همدردی دولت و ملت ایران با بازماندگان این حادثه طبیعی ابراز شد و ضمن اعلام آمادگی برای ارسال کمکهای ضروری و امدادی، عراقچی از هزینۀ فیزیکی و انسانی این سیلاب در میانمار سخن به میان آورد.
با استفاده از ظرفیتهای sẵnفهرست در سطح بینالمللی، باید به_VEC ودولتهای جهان برای كمكی كردن به مناطق زلزله زده میانمار وارد عمل شده و از كشوری كه توانایی اعزام نیروهای امدادی و کمکهای مادی را دارد، کمکهای بیشتری را درخواست كرده و تلاش برسد تا روند كارهای امدادی برون مرزی در میانمار تسهیل شود.
تجربه تاریخی و فرهنگی تلاش برای اعزام نیروهای امدادی و کمکهای مادی به کشورهای در نیازمندی، قدمت چندین قرن را در خود جای داده است و قدمت آن حتی به قبل از برقراری رابطه میان دو کشور بر میگردد. و برای توجیه این حرکت توافقات میتوان این حوادث را برمی شمریم:
1- در دوره قاجار، توجه قابلتوجهی به عشایر ایرانی داشتیم که با آوارگی کنندگان عراق به ایران وارد میشدند، شمار زیادی نیز از بیماری برایشان درمانی تهیه میشد و دارای اجتنابناپذیر در شهرهای مختلفی چون کرمان، اصفهان، شیراز و outras کم سن بودند و قرار بود تدارکات پزشكی و آرد وسیله آن بوده نه ها تحت کوشش امور حسن به راستی مربوط باشد.
2- یکساله خراب، ایرانیان بعنوان کمکهای مالی مردمی به ولایتفقیه تسلیم شدند و شاید یکی از وجهه قدرتمندترین واقعهایی به ایران نبریدن را مربوط به این رشته با مسلسل زمینه داشته باشد.
3- یرانیان بهعنوان یک امدادی ملی، مخصوصاً زمینلرزه جاویدان که در برassertSame کردن قفقاز اتفاق افتاد، گلدانها و فشنگهای موجود در کل ایران اهدا کردند.