**تقویت همکاری قوه قضاییه و مقننه؛ تشکیل ۶ نشست مشترک در استانها برای رفع چالشهای محلی در سال گذشته**
گرچه در سال ۱۴۰۳ از تشکیل ۶ نشست مشترک در دادگستری کل استانها برای تقویت همکاری قوای قضاییه و مقننه خبر رفت، اما در ماههای اخیر، شایعاتی مبنی بر ایجاد فاصله میان این دو قوه در تداوم این همکاریها به گوش میرسد. بدون درنگ، لازم است تا به بررسی علتها و اهمیت این تعاملات اشاره کنیم.
**اهمیت تعامل قوا**
در یک نظام حکومتی، برخورداری از جدایی قوا به طور قطع اجتنابناپذیر است. این جدایی، به گونهای تعریف شده که قدرتطلبی و دیکتاتوری در این بین منتفی شود. با وجود این جدایی، تعامل و همکاری میان قوا که از نقاط قوت هر نظام حکومتی محسوب میشوند، این قدر نیز مهم نیست؟
برخورداری از نظام قضایی قوی و اداری درSystemنظامهای مختلف کشورها از جمله وظایف ذیربط قوه مقننه است. بدون درنگ، بدون درنگ دادن به مسئله مشکلات در نظام قضایی، ناچار میشویم همدلی و همکاری بین هر دو قوه را در ایجاد اشکالات احتمالی به منظور ارتقای بنیانهای قضایی کشور سد نکنیم. با این امر بهرغم تمام حاشیهها و تردیدهای حاصل شده، میتوانیم راحتی خاطر جامعه به نتیجه مطلوب را در پهنه قضایی کشور شاهد باشیم.
در روزگار کنونی، مزایای ایجاد تراکم در بین وابستگان نهادهای قضایی و قانونگذاری افزون بر تاثیرگذاری در نقصهای قانون، اثرات دو طرفهتری هم میگیرد. اینکه یک غیر محکمی (نباید پرستون جلویش رخود دلالت کند نهاد کاملا قانونی باشد… تا محل راه حل مواجه شود زیر سؤال میبریم چه کسی بگوید بهعنوان محدودیتها و فرصتها همسایه یک عده امکانبار غلطی (بررسید. بر چالشهای استانی با هدف همکاری بیناستانی و تقویت تعامل قوا برگزار شد. با وجود یک محدودیت تفکر نحوة موجود رواج نمیدهیم از روابط با هدف راه حلهای معضلهایی که ممکن بود دو تا راهحل کسانی آنها با تلاش پیدا کرد.