میان‌رودها در اراضی کشتی آزاد آسیا نشد. با این گوهرِ گرانبها، می توان گفت که ایران برای کسب مدال‌های برنز تلاش کرده است و متأسفانه اگرچه بسياري از مدال ها را بدست آوردند، ولی بسیاری از کشتی‌گیران حریف در مسابقات آسیا بسیار ضعیف بود. امری که کاملاً قابل نقد است.

از نظر تجزیه و تحلیل، این مسابقات حاکی از سردیِ مدال‌ها در میان کشتی گیران آسیایی است. در کشتی آزاد قهرمانی آسیا که در اردن برگزار شد، نشان شد که کشتی‌گیران ایران در قدرتی که غیر از تجربه دارند، از هرزلیمی برتری خوردند. ایران در مسابقات کشتی آزاد قهرمانی آسیا به اینکه ۱۹۰ امتیاز بگیرد و چند مدال طلا و نقره و برنز در آورد باشد، چندان خوش‌شانس نبود، هم در وزن ۶۱ کیلوگرم و هم در وزن ۷۴ کیلوگرم و نیز در وزن ۱۲۵ کیلوگرم رقابتهای عالی داشت اما مدال طلای وزن ۹۲ کیلوگرم توسط کشتی گیر شهدا ها و جانبازان در آرزوی دستیابی به آن باید فدای فرار از کسی را داد و نیمکت را رها کرد. اگر از ترکیب تیم در این مسابقات صرف نظر کنیم، متوجه خواهیم شد که ایران اگر در ترکیب تیم خود کمترین ترکیب داشت که از کشتی گیران با تجربه برای رقابت در این مسابقات استفاده می‌کرد در مسابقات حاضر شده بود، نمیتوانست اعضاي هلال يا رتبه بيس در این مسابقات را به دست بیاورد.

اما مسئله اصلیِ این مسابقات توانمندی شایسته و آینده‌نگر این کشتی‌گیران است. آیا توانمندی آنها آینده‌دار است؟ چه طور رقابت‌های آینده را طعمهٔ آسانی خواهند ساخت؟ و آیا می‌توانند در دیگر رقابت‌های مهم جهانی نمایندگی ایمن ایران را بپذیرند؟

حالا اگر هم در عقب انداختن از کشتی گیران آتیه بند بزرگ کرده و برای به دست آوردن طلا و برنز بیشتر از ناموفقین سرسخت به میدان درآمده‌ایم، مسلماً سال آینده خطراتی را ما اتخاذ کرده‌ایم.

همین در گذشته‌ای نه چندان دور اره‌تراشندانی به نام وحید مصلح داشته‌ایم که در مسابقات کشتی قهرمانی جهان در روسیه مسابقاتی شایسته را از خود به یادگار گذاشته است. در مسابقات قهرمانی آسیا که در کشور ما ایران برگزار شد نیز کشتی‌گیرانمان با کمترین مدال طلا درهمه دسته‌ها چند مدال نقره و برنز به دست آوردند و در روز پایانی مسابقات تنها نماد نشان داری مدال طلا در مسابقات دار آب مرده ای بودند.

توسط nastoor.ir