به گزارش سلام نو به نقل از ورزش سه، دیدار پرسپولیس و شمس‌آذر در هفته بیست‌وچهارم لیگ برتر با نتیجه ۳-۲ به سود تیم قزوینی به پایان رسید. در این مسابقه، تصمیمات داور در چند صحنه مورد اعتراض سرخپوشان قرار گرفت. یکی از صحنه‌ها در دقیقه ۶۰ رخ داد که وحید امیری پس از برخورد با مدافع شمس‌آذر در محوطه جریمه سرنگون شد.

سیدرضا مهدوی، داور این مسابقه، بازی را ادامه داد، اما پس از مشورت با VAR برای بررسی صحنه، چند دقیقه نگه داشت و سپس دستور به ادامه بازی داد. او اعتقاد داشت پیش از سرنگونی امیری در محوطه جریمه، توپ با دست بازیکن پرسپولیس برخورد داشته است. این موضوع باعث اعتراض نیمکت و بازیکنان پرسپولیس شد.

پس از این مسابقه، اکثر کارشناسان داوری این صحنه را مبهم دانستند و اعلام کردند نمی‌توان با قاطعیت درباره صحنه مشکوک پنالتی بودن یا هند نظر داد. با این حال، انتشار تصویر جدیدی که توسط یکی از عکاسان حاضر در ورزشگاه ثبت شده است، صحنه سرنگونی امیری در محوطه جریمه را دوباره مورد بررسی قرار داده است. نکته قابل توجه این است که حتی اگر این صحنه به هند محسوب شود، بررسی آن توسط تیم داوری به تنهایی یک اقدام درست محسوب می‌شود.

علاوه بر این، صحنه‌ای دیگر از این مسابقه که تاکنون مورد توجه قرار نگرفته بود، اکنون به یکی از بحث‌های مهم تبدیل شده است. ویدیوی جدیدی از گل اول شمس‌آذر منتشر شده است که در آن لحظه پرتاب اوت قبل از گل را از زاویه‌ای دیگر نشان می‌دهد. در این تصاویر، به نظر می‌رسد پای بازیکن شمس‌آذر هنگام انداختن اوت از خط عبور کرده است. اگر این صحنه تخلف محسوب شود، می‌توان گفت گل اول شمس‌آذر نباید مورد تأیید قرار می‌گرفت.

در ادامه نظرات کارشناسان داوری در خصوص این صحنه‌ها بهتون ارائه می‌شود:

1. **اوت پیش از گل مجتبی فخریان (دقیقه ۱۲- مشکوک به خطا)**

– محمدحسین ترابیان: پای پرتاب کننده کامل از خط عبور نکرده و پاشنه پا با خط تماس دارد. بنابراین گل سالم به ثمر رسیده است.
– ابراهیم میرزابیگی: پای بازیکن شمس‌آذر روی خط است و بنابراین خطایی اتفاق نیفتاده است. اگر پای بازیکن کامل داخل زمین می‌شد، این اوت درست بود
– تورج حق‌وردی: یکی از مقررات پرتاب اوت این است که قسمتی از هر دو پای بازیکن روی زمین باشد و بیرون خط باشد یا با خط تماس داشته باشد. به نظر من پاشنه پای بازیکن شمس‌آذر با خط تماس داشت و کامل در زمین نبود و بنابراین خطا نبود.
– حسین عسگری: قانون می‌گوید قسمتی از هر دو پای بازیکن یا بیرون یا روی خط باشد و فقط زمانی خطاست که پای بازیکن به طور کامل داخل زمین باشد و تماسی با خط نداشته باشد. در این صحنه هیچ مشکلی وجود نداشت و از طرفی هر دو پای دیگر بازیکن هم روی زمین بود.
– سعید علینژادیان: پای پرتاب کننده توپ در هنگام پرتاب همچنان با خط طولی زمین تماس دارد و پرتاب صحیح است.
2. **برخورد توپ به وحید امیری (دقیقه ۶۰- مشکوک به هند)**

– محمدرضا ابوالفضلی: با این تصویر نمی‌شود نظر قطعی داد. با این زاویه دوربین گفتن اینکه بازیکن پرسپولیس توپ را با دستش استپ کرده است، درست نیست، چون ممکن است توپ به سینه خورده باشد و دست‌ها دو طرف توپ باشد. با این زاویه نباید چنین نظری داد.
– محمدحسین ترابیان: با این کیفیت تصاویر هرگونه اظهار نظر کارشناسی توهین به شعور مخاطبین محترم است. قبل از اینکه از هر تکنولوژی در هر حوزه و تخصصی بهرمند شویم ابتدا می‌بایست از زیرساخت‌های کافی و مناسبی جهت استفاده از تکنولوژی موردنظر بهره‌مند باشیم. در بازی دیشب استقلال و خیبر خرم آباد هم به دلیل کیفیت پایین تصاویر نمی‌شد نظر کارشناسی دقیق داد. در این بازی هم بدلیل کیفیت پایین تصاویر نمی‌شود نظر کارشناسی دقیق داد. با این تصاویر احترام به تصمیم داور بازی.
– مهدی عالیقدر: از آنجا که در چنین صحنه‌ای که منجر به پنالتی می‌شود، تیم VAR باید فاز قبلی را مورد بازبینی قرار دهند، اما آنقدر کیفیت تصاویر و زاویه visualization نامطلوب است که واقعاً به قطعیت نمی‌توان اظهار نظر کرد.
– ابراهیم میرزابیگی: با این زاویه به نظر می‌رسد توپ به سینه بازیکن برخورد کرده و هند نبوده است.
– تورج حق‌وردی: با این تصاویر واضح نبود که توپ به دست برخورد کرده یا خیر.
– حسین عسگری: طبق پروتکل وی‌ای‌آر وقتی تیمی گل می‌زند یا پنالتی اعلام می‌شود، به صحنه قبل برمی‌گردند و بررسی می‌کنند. امیری با دو دست و سینه توپ را کنترل کرد و به درستی خطای هند اعلام شد.
– سعید علینژادیان: خطای هند بازیکن تیم قرمز مشهود است.
3. **برخورد مدافع شمس‌آذر و وحید امیری (دقیقه ۶۰- مشکوک به پنالتی)**

– محمدرضا ابوالفضلی: اصلاً چیزی معلوم نیست و تصویر خیلی دور است. اصلاً مشخص نیست که چه اتفاقی بین دو بازیکن افتاده است.
– محمدحسین ترابیان: با این کیفیت تصاویر هرگونه اظهار نظر کارشناسی توهین به شعور مخاطبین محترم است. قبل از اینکه از هر تکنولوژی در هر حوزه و تخصصی بهرمند شویم ابتدا می‌بایست از زیرساخت‌های کافی و مناسبی جهت استفاده از تکنولوژی موردنظر بهره‌مند باشیم. در بازی دیشب استقلال و خیبر خرم آباد هم به دلیل کیفیت پایین تصاویر نمی‌شد نظر کارشناسی دقیق داد. در این بازی هم بدلیل کیفیت پایین تصاویر نمی‌شود نظر کارشناسی دقیق داد. با این تصاویر احترام به تصمیم داور بازی. (بروزرسانی: با توجه به تصویر جدید، مدافع مچ پای بازیکن مهاجم را می‌زند و مرتکب خطا می‌شود و پنالتی محرز است، اما تصاویر تلویزیونی شب گذشته اصلاً مشخص نبود و صحنه‌ای دال بر اینکه خطا اتفاق افتاده باشد. این تصویربرداری فاجعه است.)
– مهدی عالیقدر: معلوم نیست چرا مهاجم پرسپولیس در محوطه سرنگون شده است. وقتی کیفیت تصویر برداری ناقص و ضعیف باشد، شاهد وقفه بسیار طولانی و احتمالاً تشخیص اشتباه می‌شویم.
– ابراهیم میرزابیگی: با این تصاویر فکر نمی‌کنم خود وی‌ای‌آر هم تشخیص داده باشد که چه اتفاقی افتاده است. ۷-۸ دقیقه وقت بازی را گرفتند و در نهایت هم برخورد درون محوطه را به درستی به نمایش نگذاشتند. (بروزرسانی: یکی از بازیکنان شمس‌آذر جلوی وحید امیری را گرفته و برخورد کاملاً مشخص نیست و نمی‌توان کارشناسی کرد.)
– تورج حق‌وردی: صحنه برای اظهار نظر واضح نیست. (بروزرسانی: با این تصویر می‌شود گفت بازیکن شمس‌آذر با پای راست پشت پای بازیکن پرسپولیس را می‌زند و قطعاً پنالتی بوده است.)
– حسین عسگری: کماکان معضل دوربین‌ها که اتفاقات را درست پوشش نمی‌دهد، ادامه دارد و در همین مسابقه چند صحنه اتفاق افتاد که درست نشان ندادند. با این تصاویر من خطایی ندیدم و فکر می‌کنم مدافع مرتکب خطایی نشد. شاید تماسی جزئی وجود داشت اما دلیل سرنگونی وحید امیری این نبود. آقای امیری روی پای راست روی زمین آمد و خودش را ول کرد تا خطا بگیرد. با این حال، حتی اگر خطایی اتفاق افتاده بود، طبق پروتکل باید هند اعلام می‌شد. منتها اینجا کمک داور ویدئویی شجاعت و اعتماد به نفس نداشت، چراکه در چنین صحنه‌هایی باید خودش تصمیم بگیرد و توپ را در زمین داور نیندازد. (بروزرسانی: در شرایطی که از صحنه برخورد عکس گرفته شود یا صحنه مدام تکرار شود، نمی‌شود قضاوت کرد. همانطور که شب گذشته هم گفتم، تماس کوچکی اتفاق افتاد، اما طوری نبود که باعث سرنگونی شود. تماس که برقرار می‌شود، پای راست امیری به صورت کنترل شده روی زمین می‌آید و سرنگون هم نمی‌شود، اما زمانی که می‌بینید توپ را از دست داده، خودش را رها می‌کند. قوانین جدید می‌گوید خطا باید طوری باشد که نیروی لازم برای سرنگونی را داشته باشد.)
– سعید علینژادیان: تصمیم صحیح داور مسابقه در ادامه بازی. هرچند که بازیکن قرمز به دنبال مجاب کردن داور در اعلام خطاست ولی هیچگونه خطایی رخ نمی‌دهد. (بروزرسانی: با این زاویه تصویر برداری جدید مشخص است که مدافع، پای چپ بازیکن پرسپولیس را می‌زند، اما در هر صورت قبل از این صحنه هند اتفاق افتاده است. البته تشخیص این صحنه هم برای داور بسیار سخت است و من فکر می‌کنم این زاویه تصویر برداری در اختیار اتاق VAR نبود وگرنه می‌توانستند در این صحنه به داور کمک کنند.)

رأی کارشناسان در مورد صحنه‌های مشکوک متفاوت است. بااین‌حال، مهم‌ترین نکته در این خصوص این است که کیفیت تصویربرداری در بسیاری از صحنه‌ها افت کرده بود و به‌ویژه در دو صحنه به دو بازیکن پرداخته شد که هر دو صحنه هم خوش‌ناحیه‌ترین شکل ممکن نشان داده شدند. بنابراین اگر داور یک روند را برای بررسی با دقت بیشتر برگزیند، هردو امکان دارد این صحنه را بررسی کنند، اما متأسفانه اگر داور هم همانند گذشته صریح‌تر به توضیح این صحنه‌ها بپردازد، چندان راهی برای حل این معضل وجود ندارد. شاید در صدر این سؤال، این سؤال مطرح شود که چرا تصاویر صحنه‌ها اینقدر ضعیف هستند؟Responders بسیار نشان می‌دهند که مناسب‌ترین جایگزین برای آنان وظیفه اطلاع‌رسانی صحنه‌ها است، اما هیچ‌کدام از آن‌ها نه‌تنها در جواب این سؤال نیز به بحث نمی‌پردازند. Responders قابلیت دشوار دارد و مشکل قضایی کارشناسان در مورد صحنه‌های مشکوک وجود دارد.

توسط nastoor.ir