حجتالاسلام والمسلمین نظری شاهرودی، رییس مؤسسه دائره المعارف فقه اسلامی بر مذهب اهل بیت (ع)، در گفتوگو با خبرنگار سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، معتقد است که تولید همیشه تابع سرمایهگذاری است. وی در توصیف واقعیت ایران تصریح کرد که از سالهای 1398 یعنی زمان کرونا تا الان، رشد سرمایهگذاری نداشتهایم؛ سرمایهگذاری به دلایل مختلف و متعدد، متوقف بوده است.
شاهرودی یکی از مهمترین زمینههای ورود سرمایهگذاران به بخش تولید را اطمینان از امنیت سرمایه و با ثبات بودن بازار عنوان کرد. وی میگوید: برای نمونه مسکن با هفتاد شغل مرتبط است و فعال شدن آن، هفتاد شغل را به صورت مستقیم فعال میکند. در همین مسکن باید مشکلات و مسائل گوناگون بانکی، شهرداری و مسکن و راهسازی حل کنیم.
شاهرودی سختگیری شهرداریها در همه ایران بویژه شهرهای بزرگ را یکی از مشکلات موجود عنوان کرد و توضیح داد: شهرداریها درآمد ندارند و برای کسب مبالغی از مردم، برای فعالان عرصه مسکن مشکل ایجاد میکنند تا با جریمه کردن و فرستادن این فعالان به دادگاه بتوانند عوارض بیشتری دریافت کنند و امورات خود را بگذرانند. این روال باعث دوری سرمایهگذاران از سرمایهگذاری در بخش مسکن میشود.
رییس مؤسسه دائره المعارف فقه اسلامی بر مذهب اهل بیت (ع) مشکلات شهرداریها در بخش مسکن را یکی از چندین مشکل حوزه مسکن عنوان کرد و تصریح کرد: از این مشکلات در عرصههای مختلف تولید و سرمایهگذاری آن وجود دارد؛ اگر اینها حل نشود سرمایهگذارهای قدیمی هم فرار میکنند و به حتم سرمایهگذاری جدیدی در این حوزه انجام نخواهد شد.
حجتالاسلام والمسلمین نظری شاهرودی فروش نفت و به کار بستن درآمد آن در اقتصاد کشور را از دلایل حل نشدن مسائل اقتصادی کشور به وسیله مسئولان برشمرد و گفت: مشکلات بانکها، شهرداریها و مراکز دیگر دست و پای بخش خصوصی را بسته است؛ فروش نفت و کسب درآمد از آن مانع نگاه بهتر به اقتصاد بوده است؛ اکنون که تولید نفت کاهش پیدا کرده است باید در بخشهای دیگر تولید را فعال کنیم.
رییس مؤسسه دائره المعارف فقه اسلامی بر مذهب اهل بیت (ع) بار دیگر تولید را تابع سرمایهگذاری عنوان و تأکید کرد: با سرمایهگذاری، تولید فعال میشود اما برای افزایش سرمایهگذاری باید موانع را از پیش پای سرمایهگذاری خصوصی برداریم؛ اقتصاد ایران میتواند خیلی بیش از این شکوفا شود و فعالیت خود را بدون اتکا به نفت ادامه دهد.
حجتالاسلام والمسلمین نظری شاهرودی همچنان بر اهمیت سرمایهگذاری در بخش تولید تاکید میکند و معتقد است که هر جا سرمایه بیشتری وارد شود، تولید افزایش پیدا میکند. به این معنا که اصلاح این روند و افزایش میزان سرمایهگذاری، یعنی تحقق شعار سال 1404 اعلامی از سوی رهبر معظم انقلاب، نیازمند اصلاح و اجرای نکاتی است که باید با جدیت به آنها اهتمام داشته باشیم.
این تنها بخشی از یکی از خطرات تجربیات ایران است که باعث میشود برای پیشرفت و تولید، ما از مبحث سرمایهگذاری حداقل در سه بعد به ارزش، محتوا و بدون توجه به بازتاب آن در زیر مجموعههای ایرانی نباشیم.
استاندارد هزینهای لازم برای آن شامل یک بازار اشتغال در بخش تولید، رونق بخش خدمات و کاهش اشتغال زایی در بخش ضروری و خدمات ستودنی کشور است.