عفونت سل در کاشان با افزایش ۸درصدی

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان، مهدی دلاوری از افزایش هشتصد درصدی ابتلا به بیماری سل در سال گذشته در منطقه تحت پوشش دانشگاه خبر داد. وی از مردم درخواست کرد که علائم این بیماری را جدی بگیرند و در صورت وجود علائم مانند سرفه بیش از دو هفته، کاهش وزن و تعریق شبانه به مرکز خدمات جامع سلامت مراجعه کنند. دلاوری با اشاره به شعار روز جهانی سل که “بله، ما می‌توانیم به سل پایان دهیم: با تعهد، سرمایه‌گذاری و خدمات” است، خاطرنشان کرد که این بیماری باnotation باجتماعی خطرناک است.

دلاوری توضیح داد که سل یک بیماری عفونی ناشی از مایکوباکتریوم‌های سلی است که می‌تواند اعضای مختلف بدن را درگیر کند و افزود که شایع‌ترین نوع این بیماری، سل ریوی است که 80 درصد موارد ابتلا را تشکیل می‌دهد. وی تأکید کرد که این بیماری عمدتاً از طریق تنفس منتقل شده و می‌تواند از راه جریان خون، عروق لنفاوی یا مجاورت اعضا به سایر بخش‌های بدن سرایت کند.

دلاوری همچنین اشاره کرد که سالانه حدود 11 میلیون مورد جدید سل در جهان گزارش می‌شود و در هر ثانیه یک نفر به باسیل سل آلوده شده و هر چهار ثانیه یک نفر به این بیماری مبتلا می‌شود. وی تأکید کرد که در هر 110 ثانیه یک نفر به دلیل ابتلا به سل جان خود را از دست می‌دهد.

وی گفت که در سال گذشته 39 مورد ابتلا به سل در منطقه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی کاشان شناسایی شده است و این میزان نسبت به سال گذشته در منطقه کاشان افزایش هشت درصدی داشته است. دلاوری از عموم مردم درخواست کرد که در صورت داشتن علائمی مانند سرفه بیش از دو هفته، کاهش وزن و تعریق شبانه، به نزدیک‌ترین مرکز خدمات جامع سلامت، پایگاه سلامت یا خانه بهداشت محل سکونت خود مراجعه کرده و از خدمات مشاوره و آزمایش رایگان بهره‌مند شوند.

در پایان، دلاوری تأکید کرد که مسئله سل در جهان و درکشور ما نسبت به گذشته پیچیده‌تر شده است و ما باید از طریق آموزش، اطلاع‌رسانی و یکپارچگی تلاش کنیم تا در نهایت به مقابله با این بیماری و به‌واسطه‌ی آن مرگ و میر ناشی از آن کمک کنیم.

توسط nastoor.ir