راهنمایی برای حفظ سلامت مغز و کاهش خطر ابتلا به آلزایمر
در حالی که برخی از افراد ممکن است فکر کنند که آلزایمر یک بیماری ناگریز است و با افزایش سن ، همه افراد به آن مبتلا خواهند شد، دکتر اوما نایدو، متخصص روانپزشکی تغذیه و سبک زندگی در بیمارستان عمومی ماساچوست، نظر دیگری دارد. او می گوید که برخی از عوامل وجود دارند که برای جلوگیری از بروز این بیماری ، کاملاً در اختیار شما هستند، از جمله انتخابهای غذایی شما.
افزودن پنج خوراکی به رژیم غذایی شما میتواند به افزایش سلامت مغز کمک کند. این خوراکیها عبارتند از:
توتها
توتها حاوی آنتیاکسیدانها و سایر مواد مغذی هستند که عملکرد حافظه را تقویت میکنند. این میوهها به لطف فیبر، ویتامین و مواد معدنی بالا، باعث افزایش سلامت میکروبیوم شده و میتوانند به کاهش التهاب کمک کنند. توتهای تازه را به صبحانه خود اضافه کنید.
روغن زیتون
مصرف روغن زیتون فوق بکر با کاهش خطر ابتلا به آلزایمر مرتبط است. ترکیبات موجود در این ماده میتواند به اتوفاژی یا فرآیند طبیعی پاکسازی سلولی مغز کمک کند. افزودن روغن زیتون خالص به سسهای سالاد خانگی یا ریختن آن بر روی سالاد، راهی عالی برای بهرهمندی از این فواید است.
سبزیجات تیره رنگ
سبزیجات برگدار مانند اسفناج و چغندر با سطوح بالای فولات، یکی از مکملهای عالی برای یک وعده غذایی هستند. افرادی که فولات کافی، نوعی ویتامین B9 را دریافت نمیکنند، ممکن است بیشتر در معرض ابتلا به بیماریهای عصبی و سلامت روانی مانند زوال عقل و افسردگی باشند.
امگا ۳
همچنین باید به دنبال غذاهایی باشید که حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ هستند. برخی تحقیقات نشان میدهد که امگا ۳ میتواند به عملکرد سلولهای مغز کمک کرده و خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش دهد. ماهیهای چرب مانند ماهی آزاد و ماهی آنچوی، و همچنین انواع مغزها و دانهها، این مواد مغذی ضروری را تأمین میکنند.
ادویهها
ادویههای مختلف مانند زردچوبه، فلفل سیاه، دارچین، زعفران، رزماری و زنجبیل به غذای ما رنگ و طعم میبخشند، در عین حال هر کدام دارای خواصی برای سلامت مغز و حتی تقویت خلقوخو هم هستند. اجزای فعال ادویهجاتی مانند زنجبیل، سیر و… مسیرهای التهابی را هدف قرار میدهند و ممکن است از بیماریهای عصبی پیشگیری کنند.
بر اساس تحقیقات، افزودن این خوراکیها به رژیم غذایی روزانه میتواند به پیشگیری از آلزایمر و بهبود سلامت مغز کمک کند.