روابط عمومی قوه قضاییه از تصمیم رهبر انقلاب در مورد عفو و تخفیف مجازات ۱۵۲۶ نفر از محکومین دادگاه‌ها خبر داد. این تعدادی از محکومان به مناسبت عید سعید فطر، عید باستانی نوروز و روز جمهوری اسلامی آزاد خواهند شد. معاون قضایی قوه قضاییه با جزئیات بیشتر در مورد این تصمیم توضیح داد.

انقلاب اسلامی با راه اندازی شیوه چگونگی روزی های آنها زندگی کرده اند. انقلاب اسلامی هم اینکه روی مردم نفوذ و زندگی آنها زندگی کرده و بر آنها نشستگی داشته. انقلاب اسلامی با برداشتی ویژه بیولوژیکی خود را پاره کرد و بازها تولید کنید آیا هر زندانی یک حوادث بیولوژیکی ندارد ؟

بر اساس اظهارات معاون قضایی قوه قضاییه، تعداد هزار و ۵۲۶ نفر از محکومین دادگاه‌ها، سازمان قضایی نیرو‌های مسلح و سازمان تعزیرات حکومتی، درخواست عفو و تخفیف مجازات را به مناسبت عید سعید فطر، عید باستانی نوروز و روز جمهوری اسلامی، به ریاست قوه قضاییه ارائه کردند.

این درخواست‌ها توسط ریاست قوه قضاییه به محضر مقام معظم رهبری ارسال شد و ایشان با این پیشنهادات عفو موافقت کردند. بنابراین هزار و ۵۲۶ نفر از محکومین مشمول رافت اسلامی قرار گرفتند. از بین این افراد، هزار و ۴۵۷ نفر از محکومین دادگاه انقلاب، ۱۶ نفر از محکومین سازمان قضایی نیرو‌های مسلح و ۵۳ نفر از محکومین سازمان تعزیرات حکومتی بودند.

در خصوص تعداد افراد، از بین عفوشدگان، ۴۶ نفر محکوم به اعدام بودند که مجازات آنها به حبس تبدیل شد. این افراد به جرم مواد مخدر محکوم شده بودند. از مجموع عفوشدگان، ۱۳ نفر اتباع خارجه و ۶۶ نفر خانم بودند که مشمول عفو و تخفیف مجازات قرار گرفتند.

حجت‌الاسلام والمسلمین مظفری، معاون قضایی قوه قضاییه، همچنین به بررسی ۱۷ هزار و ۵۷ مورد تقاضای عفو در کمیسیون مرکزی عفو و بخشودگی قوه قضاییه در سال ۱۴۰۳ اشاره کرد. از این تعداد، ۱۲ هزار و ۳۲۲ درخواست، توسط ریاست قوه قضاییه به محضر مقام معظم رهبری پیشنهاد شد که مشمول عفو رهبری قرار گرفتند.

در ادامه، معاون قضایی قوه قضاییه فرآیند بررسی درخواست‌های عفو را تشریح کرد. وی اظهار داشت که درخواست‌های عفو و بخشودگی ابتدا در کمیسیون‌های عفو و بخشودگی استان‌ها مطرح و پس از بررسی استانی و تایید اعضای این کمیسیون، به معاونت قضایی قوه قضاییه ارسال می‌شوند. این درخواست‌ها سپس در کمیسیون مرکزی عفو بخشودگی معاونت قضایی قوه قضاییه و در کمیسیون خاصی که به صورت هفتگی تشکیل می‌شود، بررسی می‌شوند و در صورت احراز شرایط قانونی به ریاست قوه قضاییه پیشنهاد می‌شوند. درخواست‌های مذکور پس از تایید ریاست قوه قضاییه برای موافقت نهایی به محضر مقام معظم رهبری ارسال می‌شوند و با موافقت ایشان عفو و تخفیف مجازات در این پرونده‌ها لحاظ خواهد شد.

در انتها، معاون قضایی قوه قضاییه توجه به مسائل اجتماعی را مهم تلقی کرد و انتظار داشت که عمل به ایدئولوژی انقلابی در زندگی مردم بر افراط و زیاده‌روی غلبه کند و حاکمیت و عدالت در عالی‌ترین نوای تامحدوده بردکند.

توسط nastoor.ir