استاندار گلستان گفت: ۱۰۰ میلیون تومان تسهیلات ارزان قیمت در اختیار خانواده شهدا و ایثارگران گلستانی قرار گیرد تا بتوانند بخشی از مشکلات خود را مرتفع کنند.

استاندار گلستان در جلسه شورای ترویج و توسعه‌ فرهنگ ایثار و شهادت استان گلستان که با حضور معاون رئیس جمهور و مدیرکل بنیاد ایثارگران کشور برگزار شد،اظهار کرد: هرچقدر در مورد شهدا بگوییم باز هم کم است و نمی‌توان حق مطلب را ادا کرد.

وی بیان کرد: اگر تحریم‌ها و مشکلاتی که دشمنان برای کشور ما در طول این سالها اعمال کردند برای هر کشور دیگری اتفاق می‌افتاد آن کشور نابود می‌شد اما ایران اسلامی به برکت خون شهدا پایدار و قوی است.

استاندار گلستان با بیان اینکه قریب ۲۰ همت مطالبات ایثارگران است، گفت: پیشنهاد می‌کنم به هر خانواده ایثارگر ۱۰۰ میلیون تومان تسهیلات ارزان قیمت داده شود تا بخشی از مشکلات ایثارگران حل و فصل شود.

طهماسبی برگزاری یادواره شهدا را  راهی برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت برشمرد و افزود: یادواره شهدا به صورت خودجوش و با هزینه‌های مردمی در هر کوی و برزن استان گلستان برگزار می‌شود.

وی تاکید کرد: امروز راهی جز ادامه راه شهدا نداریم، ما مرهون شهدا و خانواده معزز آنها هستیم. 

استاندار گلستان بیان کرد: ۲۰ هزار خانوده شهید و ایثارگر، ۱۶ هزار جانباز و ۴ هزار شهید در استان گلستان داریم.

طهماسبی خاطر نشان کرد: با تعطیلی مراکز دولتی مخالف هستیم اما  در شرایط اضطرار چاره‌ای به جز مدیریت مصرف انرژی نداریم.

استاندار گلستان اظهار کرد: در حال احداث شهرک انرژی پاک با هدف تامین برق و رشد اقتصادی خانوارهای کم برخوردار هستیم و این را به فال نیک می‌گیریم.

 خبر مهم برای متقاضیان وام /اعطای تسهیلات خرد افزایش یافته

رئیس کل بانک مرکزی گفت: در حال حاضر سهم تسهیلات خرد از حدود ۱۳ درصد به حدود ۲۲ درصد افزایش یافته است.

به نقل از ایلنا ، محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی، امروز در پانزدهمین گردهمایی سالانه روسای موفق شعب گفت: تسهیلات خرد در سالیان اخیر در نظام بانکی افزایش یافته است، در حال حاضر سهم این تسهیلات از حدود ۱۳ درصد به حدود ۲۲ درصد افزایش یافته است. معتقدم تسهیلات خرد در افزایش رضایت مردمی تأثیرگذار است؛ چراکه علاوه بر بازرگانان، تجار و سرمایه داران که به واسطه دریافت تسهیلات کلان با شعب بانکها سروکار دارند، عامه مردم نیز با برای رفع نیازهای روزمره و نیازهای اساسی خود به شعب بانکها مراجعه می کنند.

وی افزود: افزایش سهم تسهیلات خرد در نظام بانکی منجر به افزایش شمولیت مالی در شبکه بانکی شده است، افزایش درجه شمولیت مالی نکته مثبتی است که محقق شده است. برای مثال در حال حاضر برای دریافت وام ازدواج در سراسر کشور، همه افراد بدون توجه به امتیاز خاصی می توانند به شعب مراجعه کنند و نسبت به دریافت این وام اقدام کنند.

فرزین خاطرنشان کرد: البته صف وام ازدواج افزایش یافته بود، دغدغه ما کاهش صف وام ازدواج بود، لذا سقف اعتبار پیش بینی شده برای وام ازدواج با همکاری مجلس شورای اسلامی افزایش یافت. اما باید در نظر داشت که نفس اعطای وام ازدواج و تسهیلات خرد بسیار خوب و مطلوب است و به کاهش محرومیت در جامعه بسیار موثر است و شمولیت مالی را افزایش می دهد و جز اهداف بانک مرکزی است.

رئیس کل بانک مرکزی درخصوص تضامین دریافتی از مراجعین تسهیلات خرد تأکید کرد: افرادی که به منظور دریافت تسهیلات خرد مانند وام ازدواج به شعب مراجعه می کنند، بعضاً دو یا سه ضامن از سوی شعب از متقاضی درخواست می شود. لازمه برطرف کردن بخشی از این مشکل، اعطای اختیارات بیشتر به شعب است. همانطور که در سلامت تسهیلات قابل مشاهده است، نرخ مطالبات غیرجاری تسهیلات خرد بسیار پایین تر از تسهیلات کلان است.

فرزین یادآور شد: در بخشنامه ای که از سوی بانک مرکزی ابلاغ شده است، تأکید شده است که تسهیلات خرد می تواند با یک ضامن پرداخت شود. البته باید در نظر داشت که همواره در اعطای تسهیلات این امکان وجود دارد که فردی بدحساب باشد اما باید از استثناها عبور کرد. لذا نباید سخت گیری زیاد بر عموم مردم درخصوص دریافت تسهیلات خرد اعمال شود و باید سعی کنیم سرعت اعطای تسهیلات افزایش یابد.

 ریسک بزرگ برای وام گیرندگان

با اینکه بانک مرکزی و پلیس فتا بارها طی اطلاعیه‌هایی، هرگونه استفاده از نام منابع رسمی شبکه بانکی کشور از طریق بسترهای غیر رسمی در رابطه با پدیده گسترش وام‌های فوری در شبکه های مجازی را غیر معتبر دانسته و نسبت به این موضوع هشدار داده‌اند، هنوز هم این ترفند برخی مردم و متقاضیان را به دام می‌اندازد.

به نقل از ایسنا، اخیرا بانک مرکزی طی اطلاعیه‌ای، یک هشدار جدی مبنی بر تبلیغات اعطای وام در شبکه‌های اجتماعی با سوءاستفاده از نام و نشان بانک مرکزی و شبکه بانکی را به مشتریان بانکی داد.  

طبق اعلام بانک مرکزی، کانال‌های جعلی با عنوان کارسازی وام برای مردم، به نام بانک مرکزی و سایر بانک‌های کشور در بستر سکوی تلگرام فعالیت می‌کنند. این کانال‌ها با نمایش کارت ملی واقعی افراد و نمایش ساختگی مبلغ واریز به حساب این افراد، اقدام به تبلیغ و عضوگیری در کانال‌های مربوطه می‌کنند. هموطنان باید توجه داشته باشند، تمامی این تبلیغات، تله‌ای برای مشتریان بانکی با هدف کلاهبرداری و پولشویی است و هرگونه نقل و انتقال به حساب این افراد برای دریافت وام منجر به مال‌باختگی می‌شود.

براساس اعلام رسمی شبکه بانکی، متقاضیان برای دریافت اطلاعات در زمینه هرگونه تسهیلات، باید از طریق مجاری رسمی مانند وب‌سایت بانک‌ها و موسسات اعتباری، اقدام کنند.  

گسترش پدیده وام‌های فوری در فضای مجازی

همچنین در این زمینه سرتیپ داوود معظمی گودرزی – رئیس پلیس فتا تهران – هم اعلام کرد که با بررسی پرونده‌های جرایم سایبری فقط در شب گذشته بیش‌ترین پرونده‌هایی که به پلیس فتای تهران بزرگ واصل شده، درباره موضوع پرداخت وام است که افرادی سودجو در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی مانند تلگرام، تبلیغ این وام‌ها را انجام می‌دهند.

به گفته او، حتی در شب گذشته در پلتفرم دیوار یک لینک از نرم افزاری به نام «وام‌چی» تبلیغ شده بود که در تبلیغات آن پرداخت فوری وام آمده بود. این تبلیغ، متقاضیان را به یک سایت هدایت می‌کرد که بر اساس آن باید یک برنامه یا اپلیکیشن را نصب می‌کردند و این نرم افزاد در واقع یک بدافزار است و زمانی که نصب می‌شود به همه اطلاعات گوشی متقاضیان دسترسی پیدا می‌کند و در زمان ثبت نام اطلاعاتی از جمله کد ملی و شماره موبایل متقاضیان را دریافت می‌کند و در قدم بعدی، این بدافزار با دسترسی به پیامک‌های اشخاص، می‌تواند به حساب‌ها دسترسی یافته و آنها را خالی کنند.

هرگونه اقدام برای دریافت وام؛ فقط از طریق بانک‌ها

رئیس پلیس فتا تهران تاکید کرد: با توجه به اینکه این موضوع به یک شگرد مرسوم تبدیل شده و متاسفانه در فضای مجاری نیز گسترش پیدا کرده است، هر گونه درخواست برای دریافت وام حتما در بستر خود بانک‌ها باید انجام شود و کسانی که در فضای مجازی این نرم افزارها را ارائه می‌دهند، اطلاعات افراد را دریافت و به آنها دسترسی پیدا می‌کنند، بی شک کلاهبرداران سایبری هستند و هدف آنها کلاه برداری است.

با توجه به هشدارهای مقامات بانکی و انتظامی کشور در رابطه با هوشیاری شهروندان در جهت استفاده از مجاری رسمی شبکه بانکی کشور برای دریافت وام و تسهیلات و با توجه به فراگیر شدن پدیده وام فوری و گسترش تبلیغات آن، بی شک عدم اقدام از طریق منابع رسمی و مجاری معتبر نظام بانکی کشور، خطر کلاه برداری و سوءاستفاده از شهروندان، باید بیش از هر زمانی مورد توجه متقاضیان دریافت تسهیلات قرار بگیرد.

با این حال، نیاز مبرم به ساماندهی پلتفرم‌های داخلی که امکان نظارت بر آنها نیز وجود دارد، بدون شک یک الزام اساسی است، چراکه زمانی که تبلیغاتی در پلتفرم‌های داخلی، ارائه می‌شود، برداشت عموم مردم و متقاضیان به رسمی بودن آن است و بی شک باید اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از هرگونه سوءاستفاده از نام منابع رسمی شبکه بانکی لحاظ شود تا شاهد مراجعات کمتر به مراجع قضایی و انتظامی کشور باشیم.

source

توسط nastoor.ir