گام اول در مسیر اصلاح ناترازی‌ها جلوگیری از تداوم ایجاد این ناترازی‌ها است

رئیس جمهور با انتقاد از عدم اجرای قانون هوای پاک و با بیان اینکه مقصر این موضوع دولت چهاردهم نیست که تنها چند ماه از آغاز به کار آن می‌گذرد، گفت: یکی از دلایل عدم اجرای برخی قوانین عدم همخوانی منابع و مصارف است، لذا قدم اول در مسیر رفع این معضلات اصلاح مسیر و سیاست‌های توسعه و جلوگیری از تداوم ایجاد ناترازی‌ها است.

خبرگزاری میزان

مسعود پزشکیان پیش از ظهر امروز دوشنبه در همایش «روز هوای پاک» با شعار «عزم ملی برای هوای پاک با انرژی‌های تجدیدپذیر» با اشاره به برخی اظهارات مطرح شده در این نشست درباره عدم اجرای قوانین و مقررات مربوط به هوای پاک اظهار داشت: مقصر عدم اجرای قانون هوای پاک دولت چهاردهم نیست چرا که این دولت چند ماه است که آغاز به کار کرده است.

رئیس جمهور با بیان اینکه یکی از دلایل عدم اجرای برخی قوانین از جمله قانون هوای پاک عدم تعادل میان منابع و مصارف است، افزود: الفبای توسعه تعادل میان منابع و مصارف است؛ متاسفانه در برنامه‌های توسعه‌ای که دولت و مجلس و قوه قضائیه با هم پیش برده‌اند، تعادل منابع و مصارف رعایت نشده است.

پزشکیان با اشاره به اینکه به عنوان مثال تهران با روند فعلی دیگر امکان ادامه توسعه و حتی زیست مناسب را ندارد، تصریح کرد: اجرای هر برنامه توسعه در تهران تسریع حرکت این استان به سمت نابودی است. در حالی که در دیگر نقاط دنیا برای ۱ تا ۲ سانت فرونشست زمین جلسات اضطراری برگزار می‌کنند، ما با فرونشست‌های تا نیم و ۱ متر مواجه هستیم و به راحتی هم از کنار آن می‌گذریم و از این فراتر برای تداوم این توسعه غلط، سیاستگذاری کرده و قانون هم می‌نویسیم!

رئیس جمهور اضافه کرد: امکان ندارد با منابع موجود دیگر بتوان آب تهران را تامین کرد. اینکه در کوچه ۱۰ متری و ۲۰ متری ساختمان‌های ۱۰ تا ۵۰ طبقه بسازیم، بر اساس کدام اصول است! این عدم همخوانی منابع و ظرفیت‌ها با مصارف و اقدامات دیگر امکان تداوم ندارد.

پزشکیان قدم اول در مسیر رفع این معضلات را اصلاح مسیر و سیاست‌های توسعه عنوان کرد و گفت: اول باید جلوی تداوم ایجاد ناترازی‌ها را بگیریم. نمی‌شود همچنان برای خرید گندم ۱۱۰ همت منابع در نظر بگیریم، در حالی که برای خرید گندم مجبور شویم ۲۲۰ همت پول پرداخت کنیم. اینکه در قوانین تاکید شود بیماران سوانح سوختگی باید رایگان درمان شوند و از سوی دیگر در قانونی دیگر تصریح شود که بیماری بدون پول درمان نشود، همخوانی و تطبیق ندارد! اینکه برای درمان رایگان ۱۰ بیمار سوختگی منابع تخصیص داده شود، اما ما حداقل ۱۰۰ بیمار داشته باشیم، یعنی مدیریت بلد نیستیم.

رئیس جمهور با بیان اینکه عدد و رقم دعوا و مناقشه بر نمی‌دارد و با عدد و رقم و آمار نمی‌شود چالش کرد، ادامه داد: ما اعلام کردیم که امسال دیگر قرار نیست مازوت بسوزانیم، اما بعد دیدیم که اگر مازوت نسوزانیم، باید گاز خانه‌ها را قطع کنیم؛ اینها در حالی است که مصرف برق و گاز ما ۳ تا ۴ برابر میانگین مصرف کشور‌های اروپایی است. ما اجرای برنامه‌هایی را آغاز کرده‌ایم تا بین ۳۰ تا ۵۰ هزار مگاوات ظرفیت جدید تولید برق ایجاد کنیم تا بتوانیم بر مشکل تامین سوخت و نیرو غلبه کنیم، اما تا الگوی مصرف را اصلاح نکنیم این ناترازی رفع نخواهد شد.

رئیس جمهور با انتقاد از تناقض در نوع مدیریت منابع در کشور گفت: از یک طرف منابع برای پرداخت حقوق پرسنل نداریم و از طرف دیگر بد مصرف می‌کنیم به روایتی بین ۱۲۰ تا ۱۵۰ میلیارد دلار در سال انرژی دود می‌کنیم. در حالی که اگر درست مدیریت کنیم می‌توانیم زندگی خوبی داشته باشیم.

پزشکیان به جلسه‌ای که پیشتر در دانشگاه داشت اشاره و اظهار کرد: من صبح در جلسه‌ای بودم می‌گفتند که اعضای هیئت علمی ماهی ۲۵ میلیون تومان حقوق می‌گیرند و به همین دلیل به تدریج در حال مهاجرت هستند آیا می‌توان با ۲۵ میلیون تومان در کشور زندگی کرد آن هم فردی که نخبه و عضو هیئت علمی است؟ در همه جا ناترازی ایجاد کرده‌اند و بعد می‌خواهند آن را حل کنند؟ هر کس بلد است بیاید و حل کند.

پزشکیان با اشاره به برنامه‌های دولت برای تولید انرژی پاک گفت: در حال برنامه‌ریزی هستیم که با پنل‌های خورشیدی کمبود برق‌مان را تامین کنیم و منابع آن را هم تامین کرده‌ایم، چون چاره‌ای نداریم اگر این تغییرات را ایجاد نکنیم در تابستان و زمستان سال آینده نیز در تامین برق به مشکل برخواهیم خورد جالب است که سال جهش تولید با مشارکت مردم است، اما برق و گاز واحد‌های تولیدی قطع می‌شود. قانون تصویب کرده‌ایم که به روستا‌ها گازرسانی شود در حالی که گاز نداریم و دچار کمبود گاز می‌شویم و مجبور می‌شویم که کشور را تعطیل کنیم این شرایط مدیریتی ماست!

رئیس جمهور بر عزم دولت برای اجرای قوانین تاکید کرد و افزود: ما به دنبال اجرای قوانین هستیم، اما آن قوانینی که می‌توانیم آن را اجرا کنیم و منابع آن تامین شده است. امسال برای تامین حقوق بازنشستگان و پاداش پایان سال‌شان و پول خرید تضمینی گندم منابع تامین نشده بود و مجبور شدیم با مجوز مقام معظم رهبری از صندوق توسعه ملی برداشت کنیم. این یک واقعیت است که بین نیاز‌های کشور و منابع موجود فاصله ایجاد شده است و باید این را مدیریت کنیم.

پزشکیان با تاکید بر اهمیت رعایت استاندارد‌های زیست‌محیطی گفت: راهی نداریم که مشکل زیست‌محیطی را حل کنیم و اگر آن را حل نکنیم امکان ادامه حیات برای کسی باقی نمی‌ماند. اولویت ما تولید انرژی پاک و اجرای مقررات مربوط به آن است. مشکلات حمل و نقل عمومی باید حل شود اگر حمل و نقل عمومی در دسترس باشد دیگر لازم نیست افراد خودروی شخصی بیاورند و تک سرنشین در خیابان‌ها تردد کنند. 

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: در هر زمینه‌ای مشکل داریم در آب، برق، تولید و صنعت با مصائب و مشکلات زیادی مواجهیم، اما باور دارم که می‌توانیم اینها را حل کنیم و امیدوارم در تابستان سال آینده برق قطع نشود و گروه ویژه‌ای تشکیل داده‌ایم که مشکل را در این زمینه حل کنیم.

پزشکیان افزود: محیط زیست، هوای پاک، آب، خاک و زمین محل زندگی ماست و باید آ‌نها را حفظ کنیم تا زمین سوخته برای آیندگان و کودکان‌مان نماند تا آنها بتوانند با عزت و سربلندی زندگی کنند.

رئیس جمهور به ناترازی منابع و مصارف در تهران اشاره و تصریح کرد: نباید اجازه گسترش تهران را بدهیم حمل و نقل عمومی، نوع مصرف سوخت و سبک زندگی را باید درست کنیم اگر همه ما با هم چه دولت و چه مردم به فکر محیط زیست‌مان نباشیم. مشکلات ما برطرف نخواهد شد. تمام تلاش ما خدمت به مردم است و من تا جای ممکن تلاش می‌کنم که مشکلات را حل کنیم، اما حل مشکل ناترازی تنها با کمک مردم حل خواهد شد. در همه جا ناترازی داریم ما گازوئیل را لیتری ۳۰۰ تومان می‌فروشیم در حالی که قیمت آن ۶۰ هزار تومان است کجای دنیا اینگونه رفتار می‌کنند و به هر کجا بخواهیم دست بزنیم می‌گویند هیچ کاری نکن صدای مردم در می‌آید.

پزشکیان افزود: اخیرا در جلسه‌ای این بحث مطرح شد که در یکی از شهر‌ها کمبود آب وجود دارد و تصویب شد که مقدار چاه در آنجا حفر کنیم، اما سوال من این بود که اگر آب این چاه‌ها هم تمام شد بعد چه کنیم؟ وقتی میان منابع و مصارف تناسبی وجود نداشته باشد چگونه می‌خواهیم مشکل را حل کنیم؟

رئیس جمهور به آثار زیان‌بار هوای آلوده برای سلامتی مردم اشاره کرد و گفت: من به عنوان پزشک می‌خواهم مردم مریض نشوند و تمام تلاشم را برای این کار انجام می‌دهم، اما باید دست به دست هم دهیم و با توسعه حمل و نقل عمومی و تولید انرژی پاک شرایط بهتری را از نظر زیست محیطی برای جامعه ایجاد کنیم.

رئیس جمهور در پایان از زحمات کارکنان سازمان حفاظت از محیط زیست و همه آنهایی که در این زمینه تلاش می‌کنند تشکر کرد.

در این مراسم، علاوه بر قائم پناه، وزرای نیرو، بهداشت و درمان و رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست و تعدادی از مقامات مرتبط به ارائه نقطه نظرات خود در زمینه علل آلودگی هوا و مضرات آن پرداختند.

انتهای پیام/

source

توسط nastoor.ir