خبرگزاری میزان

به گزارش خانه ملت، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در همایش ملی «خادمان حضور» که صبح امروز (چهارشنبه، ۳ بهمن ماه ۱۴۰۳) در آستانه چهل‌و‌ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی به همت شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی در مجتمع فرهنگی آموزشی آدینه تهران برگزار شد، ضمن قدردانی از اعضای شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی که یکی از قدیمی‌ترین و باسابقه‌ترین شورا‌ها از ابتدای انقلاب اسلامی بوده است، گفت: اعضای این شورا میدان‌دار عرصه‌های مختلف انقلاب اسلامی بوده‌اند.

حفظ ارزش‌های انقلاب بدون میدان‌داری مردم معنا ندارد/ مردم‌باوری و مردم‌سالاری از کلیدی‌ترین مباحث دینی

قالیباف با اشاره به حضور مردم در عرصه‌های مختلف کشور که جایگزینی هم ندارد، عنوان کرد: انقلاب و نظام بدون حضور مردم قطعاً نمی‌تواند قدم از قدم بردارد و حتی حفظ ارزش‌های انقلاب و توسعه آن بدون میدان‌داری مردم معنا ندارد و این مردم هستند که با حضور در صحنه می‌توانند به اهداف تحقق بخشیده و به آن جامه عمل می‌پوشانند.

رئیس مجلس شورای اسلامی مردم‌باوری و مردم‌سالاری را یکی از کلیدی‌ترین و ارزشی‌ترین مباحث دینی دانست و افزود: امام (ره) که جز در راه خدا گامی برنداشت و جز برای او کلامی نگفت نیز به این موضوع باور داشت. از این رو مردم‌باوری ما برخاسته از بطن دین است، به تعبیر رهبر معظم انقلاب که می‌فرمایند امام (ره) سر مسائل دینی با کسی تعارف نداشتند و مردم‌سالاری را از جای دیگری نیاوردند که به دین متصل کنند. برخی افراد از مردم‌سالاری بدفهمی داشته و دچار دوگانگی می‌شوند در حالی که برای ما جمهوریت و اسلامیت جمهوری اسلامی مفهومی برخاسته از انقلابی دارد که امام (ره) به ما داد.

مردم، باطل‌السحر توطئه‌های دشمن هستند/ دسته‌بندی مردم خلاف دیانت، سیاست و آرمان‌های انقلاب است

وی با بیان اینکه امام (ره) قدرت نرم را از همان سال‌های ابتدای انقلاب به ما شناساندند، گفت: امروز می‌دانیم که مردم، باطل‌السحر همه توطئه‌های دشمنان بوده و توجه به این حقیقت ضروری است که اگر حضور مردم از هر قشر و صنفی در عرصه‌های مخلتف، علت پیروزی و موفقیت انقلاب اسلامی بوده، تداوم پیروزی انقلاب نیز در گرو در میدان بودن مردم است. همان ویژگی که رمز پیروزی انقلاب ما بود، امروز مهم‌ترین عنصر و عامل برای تداوم و حفظ انقلاب نیز به شمار می‌رود.

قالیباف با بیان اینکه تصور اینکه بدون حضور متکثر و متراکم مردم با لحاظ شدن همه تنوع آنها قادر هستیم نظام را حفظ کنیم، یک اشتباه است، عنوان کرد: ما بدون حضور مردم نمی‌توانیم انقلاب را حفظ کنیم لذا اگر به‌دنبال انقلابی‌گری هستیم باید بدانیم و با همه وجود خود باور داشته باشیم که زمانی که از مردم صحبت می‌کنیم به‌معنای همه مردم است و نباید آنها را تکه تکه و دسته‌بندی کنیم. ما نباید اجازه دهیم عامه مردم پراکنده شوند که این خلاف دیانت، سیاست، آرمان‌های انقلاب و خلاف چیزی است که از مکتب امام (ره) آموخته‌ایم و خلاف رهنمود‌های رهبر معظم انقلاب است.

رئیس قوه مقننه با بیان اینکه برگرداندن اعتماد به نفس به مردم یکی از فناوری‌های اجتماعی بود که امام (ره) به کار گرفت و این یک امر ملی در کشور بود، یادآور شد: پیش از انقلاب نیز کشور جمعیت خود را داشت، اما تبدیل این جمعیت به ملت و امت واحده بر اساس مبانی و باور‌هایی که برخاسته از باور‌های دینی باشد نداشتیم و این امام (ره) بود که مردم را با برداشت، نگاه فقیه‌گونه و مجتهدانه خود هدایت کرد و در مسیر قرار داد تا انقلاب به پیروزی برسد.

وی اضافه کرد: امام (ره) مردم‌باوری داشت چنانچه شهید مطهری (ره) نیز گفته بود ایشان به مردم و خدا ایمان داشت که باعث شد این اتفاق شکل بگیرد و مردم‌باوری امام (ره) از اسلام‌شناسی ایشان و برداشتی که ایشان از مکتب اهل بیت (ع) داشت، نشأت می‌گیرد. امروز اگر کسی برداشتی غیر از این از اسلام داشته باشد، فهم او را فهمی مکتبی و انقلابی نمی‌دانیم. منتظر واقعی هم کسانی هستند که صالح مصلح بوده و با ظلم مبارزه می‌کنند.

کسی که به اعتماد به نفس ملی صدمه بزند، انقلابی نیست

به گزارش خانه ملت، قالیباف با تأکید بر اینکه کسی که به اعتماد به نفس ملی صدمه بزند، فردی انقلابی نیست، اظهار داشت: توجه به این نکته ضروری است که خواسته یا ناخواسته به گونه‌ای رفتار نکنیم که فکر، دست و زبان ما در خدمت دشمن قرار گیرد و خدای ناکرده آب به آسیاب آنها بریزیم.

رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان یادآور شد: همانقدر که بعد از انقلاب به انتخابات به‌عنوان مسیر مهم تحقق حضور و مشارکت مردم نگاه شد و رأی مردم به عنوان حق‌الناس و تبلور مردم در عرصه‌های سیاسی مورد توجه قرار گرفت، به همان میزان هم برگزاری مناسک و حضور و مشارکت مردم در عرصه‌های مختلف در این خصوص از وظایف ما است.

شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی حلقه میانی و بسترساز حضور مردم در مناسک ایام‌الله است

وی ادامه داد: با نگاهی به حضور مردم در ایام الله مختلف می‌بینیم که این مناسک چقدر ارزشمند بوده و فرصت‌های طلایی برای ما ایجاد می‌کند که در نهایت می‌تواند بقای انقلاب را تضمین کرده و آن را با همه توطئه‌های پیچیده دشمن و افزایش دشمنی آنها، به مقصد برساند. در این بین شما به عنوان حلقه میانی عمل کرده و بسترسازی برای حضور مردم دارید که بسیار مهم و اساسی است. ما نباید اجازه دهیم بستر برای بی‌تفاوتی مردم نسبت به این مناسک ایجاد شود.

قالیباف با اشاره به آتش بس غزه به پیشینه تاریخی رژیم صهیونیستی اشاره و عنوان کرد: امام (ره) سال ۱۳۴۳ و در زمان تصویب کاپیتولاسیون فرمودند هر مشکلی که امروز در کشور وجود دارد به خاطر سرسپردگی شاه به رژیم صهیونیستی است و ریشه مشکلات با رژیم پهلوی را نیز همین نقطه دانستند. ایشان بعد از انقلاب اسلامی آخرین جمعه ماه مبارک رمضان را به‌عنوان روز قدس اعلام کرده و فرمودند موضوع فلسطین موضوع جهان اسلام است و نباید صرفا دغدغه فلسطینیان باشد چرا که اساساً ظلم بزرگی نسبت به مسلمین و کل بشریت صورت گرفته است.

اسرائیل به تمام معنا از جبهه مقاومت در حوزه راهبردی و تاکتیکی شکست خورد

رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: امام (ره) مسأله فلسطین را موضوعی فراملی عنوان کردند و نخواستند موضوع فلسطین صرفاً در این کشور و میان فلسطینیان باقی بماند و شما می‌بینید که امروز بعد از گذشت چند دهه از رحلت امام (ره)، مسأله فلسطین هنوز موضوع روز دنیا است. شما دیدید که در جریان جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، دانشجویان، مردم عادی و بسیاری از آزادگان دنیا و هرکسی که بویی از انسانیت برده بود از کشور‌های مختلف به پا خواست و نسبت به این جنایات واکنش نشان داد لذا اسرائیل به‌تمام معنا از جبهه مقاومت در حوزه راهبردی و تاکتیکی شکست خورد.

وی اضافه کرد: این امام (ره) بود که با اعلام روز قدس و برگزاری مناسک مربوط به آن، باعث چنین نگاهی نسبت به فلسطین شد. از این رو زمانی که حرف از حضور مردم و مردم‌سالاری می‌شود و اینکه ارزش‌های اسلامی بدون حضور مردم تحقق پیدا نمی‌کند، در واقع یک حقیقت است. اگر به تاریخ انقلاب از ۱۵ خرداد سال ۱۳۴۲ تا امروز بنگریم، سند‌های بسیاری از توجه به سنت‌های الهی و توجه به مردم و نتیجه آن می‌بینیم.

«مردم» مسأله نیستند بلکه راه حل هستند

قالیباف در این بخش از سخنان خود با تأکید بر اینکه ما باید بتوانیم با همان الگو، همت و غیرت بایستیم و مکتب امام (ره) و مقام معظم رهبری را قدر بدانیم، یادآور شد: حضور مردم به‌عنوان یک راه حل برای ماست؛ مردم، مسأله نیستند. متأسفانه گاهی به گونه‌ای رفتار می‌شود که گویی مردم برای ما مسأله هستند درحالی که اینگونه نیست و آنها راه حل هستند. این ما هستیم که باید به درستی تشخیص داده و عمل کنیم.

رئیس دستگاه تقنینی کشور ادامه داد: ما تجربه کرده‌ایم که بدون حضور مردم، هیچکدام از مسائل کشور قابل حل نبوده و در غیاب مردم نمی‌توانیم بر مشکلات فائق آییم. اینکه رهبری می‌فرمایند امام (ره) ما، امام تحول بود به این معنا است که ایشان باور داشتند بدون حضور مردم نمی‌توان تحول ایجاد کرد که این در همه ابعاد اقتصادی، فرهنگی، سیاسی، دفاعی و امنیتی صدق می‌کند.

«بسیج» تبلور سازماندهی مردم و اراده حضور آنها در میدان است

وی با اشاره به مصداقی از حضور مردم در میدان که به دوران دفاع مقدس باز می‌گردد، عنوان کرد: تا زمانی که بنی‌صدر فرماندهی قوا را بر عهده داشت با حرف‌های واهی همچون اینکه این نیرو‌های سازماندهی نشده، آموزش ندیده‌اند و تجهیزات ندارند اجازه ورود مردم را به میادین جنگ نمی‌داد و می‌گفت باید نیرو‌های نظامی آموزش دیده وارد جنگ شوند، اما امروز بسیج تبلور سازماندهی مردم و اراده حضور آنها در این عرصه است.

قالیباف در ادامه با اشاره به خیانت بنی‌صدر و فرار او که مقدمه‌ای برای حضور مردم در دفاع مقدس شد، عنوان کرد: از زمان عزل بنی‌صدر و حضور مردم تنها ۴۵ روز گذشت که حصر آبادان شکست، خرمشهر آزاد شد و عملیات فتح‌المبین و بیت‌المقدس صورت گرفت. حتی چند دهه بعد دیدیم درست زمانی که تردید داشتیم آیا جوانان باز هم به میدان جنگ خواهند رفت یا خیر، با ترک کشور خود و پذیرفتن غربت به دفاع از حرم رفتند و جلوی تفرقه میان شیعه و سنی را گرفتند. شهید سلیمانی نیز ثابت کرد که برادران سنی نه تنها برادر ما بلکه جان ما هستند و جان خود را نیز در نهایت برای همه مسلمین داد. بعد از آن نیز این اعتقاد نسبت به برادران سنی اهل غزه ادامه یافت.

رئیس قوه مقننه در ادامه با اشاره به بازدید رهبر معظم انقلاب از نمایشگاه دستاورد‌های بخش خصوصی، عنوان کرد: ایشان فرمودند با بخش خصوصی و اقتصاد مردمی می‌توان مشکلات را حل کرد. زمانی که بیش از ۷۰ درصد اقتصاد کشور ما دولتی شود، مشکلات بروز پیدا می‌کند. حتی اگر در حوزه فرهنگی و آسیب‌های اجتماعی دچار مشکل هستیم به دلیل این است که مردم را به رسمیت نشناخته‌ایم و به جای اینکه آنها را راه حل بدانیم، مسأله فرض کرده‌ایم؛ لذا همه این مسائل به دلیل بی‌توجهی و عدم ایمان ما به مردم است پس آنچنان که امام (ره) به مردم و خدا ایمان داشت ما نیز باید به آنها ایمان داشته باشیم.

وی در ادامه با تأکید بر اینکه از توجه به نقش عامه مردم نباید برداشت عوام‌گرایی صورت گیرد، عنوان کرد: توجه به توده مردم به معنای رد تخصص‎‌گرایی و عدم نقش‌آفرینی نخبگان نیست. اگر بسیجی که در میدان جنگ آمد، شهید برونسی‌ها، شهید همت‌ها، شهید سلیمانی‌ها، شهید تهرانی مقدم‌ها به میدان جنگ آمدند توانستند کاری کنند که قابلیت و کیفیت آن در ۴ ماه به مراتب بالاتر و کارآمدتر از ۴ سالی بود که در دانشگاه حضور داشتند و این به معنای نادیده گرفتن نخبگی و تخصص نیست لذا نباید اجازه دهیم برخی با مفهوم‌سازی غلط، مردم‌داری را از ما بگیرند و با دسته بندی‌های قومی، قشری، مذهبی و دینی آنها را از هم جدا کنند.

در نظر گرفتن عامه مردم، کار سیاسی واجب، عقلانی، شرعی و عرفی است/ اساس انقلاب، از بین بردن انحصارطلبی‌ها بود

قالیباف در ادامه با بیان اینکه در نظر داشتن عامه مردم کار سیاسی واجب، عقلانی، شرعی و عرفی است و مخاطب اصلی همه ما مردم هستند که باید به این نکته توجه کرد، افزود: ما در حکومت اسلامی، وظیفه دینی نسبت به مردم داریم و نباید با قبیله‌گرایی و دسته‌بندی‌ها به گونه‌ای عمل کنیم که به جای تأمین خیر و صلاح عمومی جامعه، مردم را کنار بگذاریم که ظلم بوده و عدم موفقیت است و نصرت الهی شامل حال ما نخواهد شد.

رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان با بیان اینکه ما باید به نصرت مؤمنان بر اساس وعده‌الهی باور داشته باشیم، گفت: اساس انقلاب ما برای از بین بردن انحصارطلبی‌ها و به میدان آوردن مردم بود تا همه فرصت طلبان از مسیر حذف شوند؛ اساس انقلاب براساس مردم بود در غیر این صورت همان راه گذشته را طی می‌کردیم لذا این وظایف بر گردن ما بوده و باید به آن توجه کنیم تا امنیت و منافع ملی ما در سطح ملی و بین‌المللی فراهم شود.

شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی نقش تسهیل‌گر برای حضور مردم دارد

وی در ادامه خطاب به حضار با بیان اینکه تلاش‌های صادقانه شما که با گمنامی در نقاط دور کشور انجام می‌شود را قدر می‌دانیم، عنوان کرد: ما می‌دانیم شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی به لحاظ بودجه‌ای نیز در مضیقه است، اما بدانید که خداوند تلاش‌های شما را می‌بیند و وظیفه ما خدمت به مردم است. نقش شما نیز به‌عنوان یک حلقه میانی بوده و باید تسهیل‌گری و برنامه‌ریزی برای حضور مردم داشته باشید و ما نیز در خدمت شما بوده و تلاش می‌کنیم به شما کمک کنیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان با بیان اینکه وظیفه ما در مجلس قانونگذاری است که در مجلس تمام تلاش خود را برای حل مشکلات اقتصادی مردم می‌کنیم، افزود: امیدواریم با همکاری دولت، با اجرای احکام برنامه هفتم پیشرفت با اولویت موضوعات اقتصادی بتوانیم مسائل و مشکلات مردم را برطرف کنیم. یک راه اساسی آن حضور بخش خصوصی و مردم در عرصه اقتصاد است که به دنبال فراهم کردن زمینه‌های آن هستیم.

تقدیر رئیس مجلس شورای اسلامی از آیت‌الله جنتی به پاس سال‌ها فعالیت در عرصه‌های مختلف نظام جمهوری اسلامی ایران

قالیباف رئیس مجلس در این همایش با حضور در کنار آیت الله احمد جنتی که بیش از ۴ دهه در شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی و همچنین سایر عرصه‌های سیاسی و حکومتی فعالیت داشت، به ایشان ادای احترام کرده و با اهدای لوح تقدیری از سال‌ها زحمات و خدمات ایشان به انقلاب اسلامی و مردم کشورمان قدردانی به عمل آورد.

همچنین حجت‌الاسلام موسی‌پور رئیس شورای هماهنگی تبیلغات اسلامی لوح تقدیری به پاس خدمات قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در عرصه‌های مختلف نظام و حمایت‌های از این شورا به نمایندگی از خانواده بزرگ شورای هماهنگی تبیلغات اسلامی به وی تقدیم کرد.

در این مراسم حمیدرضا حاجی بابایی نایب رئیس اول مجلس که ریاست ستاد مرکزی دهه فجر انقلاب اسلامی را نیز عهده دار است، علی نیکزاد ثمرین نایب رئیس دوم مجلس، مرتضی آقاتهرانی رئیس کمیسیون فرهنگی، ابراهیم عزیزی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، غلامرضا تاجگردون رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس و همچنین چند تن از وزرای دولت چهاردهم نیز حضور داشتند.

انتهای پیام/

source

توسط nastoor.ir