محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در مراسم چهلوسومین سالگرد «حماسه ششم بهمن آمل» که بعد از نماز مغرب و عشاء شامگاه امشب (پنجشنبه ۴ بهمن ماه ۱۴۰۳) در مصلی بزرگ قدس شهرستان آمل استان مازندران برگزار شد، با بیان اینکه شهدای آمل نقش کلیدی در دفاع از اندیشههای انقلاب اسلامی داشتند، گفت: این مراسم باصفا و با اخلاص در جمع شما مردم عزیز به ویژه خانوادههای معزز شهدا فرصت مغتنمی برای بنده است. از همینجا به ارواح همه شهدا به ویژه شهدای افتخارآفرین سال ۱۳۶۰ درود میفرستم و یاد و خاطره همه شهدای عزیز آمل را گرامی میدارم.
قالیباف با بیان اینکه خون جوانان این استان از قلههای سردسیر شمال و شمال غرب گرفته تا دشتهای تفتیده جنوب و دهانه فاو برای دفاع از کشور و ناموس ما ریخته شده است، عنوان کرد: همچنین مردم این سرزمین در دفاع از حرم همواره پیشتاز بودهاند که باید یاد آنها را گرامی داشته و به فراموشی نسپاریم. یاد بزرگان این استان همچون آیت الله میرزا هاشم آملی (ره) و علامه حسن زاده آملی (ره) را گرامی میداریم و ان شاءالله خداوند آیت الله جوادی آملی را حفظ بفرماید. وجود همه این عزیزان که برای مکتب اهل بیت (ع) افتخارآفرین بودهاند، افتخاری برای مردم این منطقه و شهرستان است.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به وضعیت امشب محل برگزاری مراسم عنوان کرد: در مسیر که به سمت مصلی بزرگ آمل میآمدم دیدم راهها به این منطقه مسدود شده که قطعاً کار درستی نبود و من همینجا از همه مردم و کسبه بازار عذرخواهی میکنم.
وی با بیان اینکه ماه رجب، ماه عظیم و بزرگی است گفت: لازم است از ظرفیتهای این ماه که ایام نماز، عبادت، استغفار و توجه است، استفاده کنیم. این ایام مسیری برای ورود به ماه مبارک رمضان است و خداوند فرصت آن را برای همه مردم به ویژه مؤمنان قرار داده است که باید قدر آن را بدانیم. شاید امسال سال آخر عمر ما باشد و دیگر فرصت درک ماههای رجب، شعبان و رمضان را نداشته باشیم از این رو باید به بهترین شکل از این فرصت استفاده کنیم.
قالیباف با یادآوری اینکه نفس برگزاری این جلسات برای ذکر و یادآوری است، اظهار داشت: چنین مجالسی، مجلس توجه برای امثال بنده است که توفیق همرزمی و همسنگری با شهدا را داشتم و مجلس پیشگیری از غفلت است همچنین مجلس یادآوری برای قشری است که آن روزها را ندیدهاند، لذا همه ما باید به این موضوع توجه کنیم که مدیون شهدا و امام شهدا هستیم؛ امامی که جز برای خدا کلامی نگفت و جز در راه خدا گامی برنداشت. این مجالس باید یادآور این موضوعات باشد و از غفلت ما جلوگیری کند. ما نباید مسیر امام (ره) شهدا و انقلاب را فراموش کنیم و آرمانهای انقلاب را با افتخار سر دست گرفته و در این مسیر از بعد مادی و معنوی پیش برویم. اگر در حوزه مادیات کم بگذاریم به همان میزان آسیب میبینیم که در حوزه ارزشهای معنوی غفلت کنیم.
رئیس قوه مقننه ادامه داد: سالگرد ششم بهمن و سایر حوادث چند سال ابتدای انقلاب از حوادث خوزستان گرفته تا، حوادث گنبد، کردستان و حوادثی که منافقان در جریان آنها باعث شدند بیش از ۱۷ هزار تن از هموطنانمان در جای جای ایران به خاک و خون کشیده شوند، حوادثی که آیت الله بهشتی، شهید باهنر و شهید رجایی در جریان آن به شهادت رسیدند و تجاوز صدام به خاک ایران که با پشتیبانی شرق و غرب صورت گرفت باعث درک این نکته میشود که توطئههای دشمن همواره ادامه داشته و صرفاً شکل و روش آن تغییر کرده، اما اصل مقابله آنها با انقلاب و تلاش برای تضعیف ایران عزیز ما تصمیم قطعی آنها بوده است.
وی اضافه کرد: وقتی به حادثه ششم بهمن مینگریم میبینیم عناصر مهمی در آن وجود دارد که باید از این پدیدهها درس بگیریم. این اتفاقات باید ما را متوجه کند و این بصیرت را پیدا کنیم که در مقابل دشمن چگونه عمل کنیم. ما باید دقت کنیم که در همه این حوادث وقتی مردم در صحنه حضور پیدا کردند، بینی دشمن را به خاک مالیدند.
قالیباف ادامه داد: روزهایی بود که منافقین به شدت دست به ترور زده بودند و امام (ره) در همان زمان فرمودند کشوری که ۳۶ میلیون نفر جمعیت دارد یعنی ۳۶ میلیون نفر فرد اطلاعاتی دارد و همه باید حواسشان جمع باشد. ما در شرایطی بودیم که هم دشمن خارجی داشتیم و هم دشمنانی در داخل خیانت میکردند. آن زمان بود که بنیصدر خیانت و فرار کرد و بعد از آن رئیس جمهور، نخست وزیر و تعداد قابل توجهی از مسئولان نظام مانند آیت الله بهشتی را یا به شهادت رساندند و یا مجروح کردند تا جایی که برای تشکیل صحن علنی به ناچار یکی از نمایندگان مجروح را به مجلس آوردند تا صحن از عدد نیفتد.
رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان یادآور شد: از همان زمان بود که تمام خانههای تیمی منافقان لو رفت، چون مردم به میدان آمدند. موفقیتهای دوران دفاع مقدس نیز زمانی حاصل شد که بنیصدر عزل شد و مردم به میدان آمدند و بسیج تبلور سازماندهی شده مردم در هر عرصهای بود. در چنین شرایطی بود که تنها بعد از ۴۸ روز حصر آبادان شکست و خرمشهر آزاد شد و در همه اینها نقش مردم بسیار مهم بود.
وی با تأکید بر اینکه ما قطعاً به قدرت نظامی و موشکی خود افتخار میکنیم، عنوان کرد: با این حال قدرت نظامی مبنای قدرت ما نیست بلکه مبنای قدرت ما شما مردمی هستید که اینجا حاضرید و در هر کجایی صدای ما را میشنوید، زمانی که قلب مردم با نظام جمهوری اسلامی باشد ما قدرتمند هستیم. ما باید به این موضوع ایمان داشته باشیم چنانچه امام (ره) نیز به آن ایمان داشت.
قالیباف ادامه داد: شهید مطهری (ره) همواره میگفت امام خمینی (ره) به سنتهای الهی و مردم ایمان دارد و بر اساس وظیفه خود در مقابل دشمن میایستد و صرفاً به تجهیزات نگاه نمیکند. امام (ره) تصمیم گرفته بود با ظرفیت مردم با دشمن مبارزه کند؛ ایشان در هر مشکلی با مردم سخن میگفت و همواره پای آنها ایستاد. مردم به معنای عامه و تودههای مردم است؛ ایشان حتی به قدرت زنان نیز ایمان داشت و جامعه را تکه تکه نکرد و به چپ و راست، شیعه و سنی، پیر و جوان و شهری و روستایی تقسیم نکرد.
رئیس دستگاه تقنینی کشور اضافه کرد: امام (ره) همواره میگفت یک تار موی کوخ نشینان را به کاخ نشینان نمیدهم. ایشان معتقد بود افرادی که طعم فقر را چشیده و مستضعف هستند تا پایان راه، پای انقلاب هستند و اساس انقلاب اسلامی ما تحول در همین زمینه بود.
وی در ادامه با بیان اینکه انقلاب اسلامی خاستگاه دینی دارد و متکی به قرآن کریم و فرهنگ اهل بیت (ع) است، یادآور شد: هرگونه فاصله گرفتن و تردید در این موضوع بیشک به مسیر ما آسیب میرساند چنانچه گذشته این کشور هم این موضوع را نشان داده است. تعلق، تعهد و خاستگاه دینی، اساس حرکت ما بوده لذا هرگز نباید نسبت به این موضوع سستی نشان دهیم و باید با ایمان بایستیم که در دفاع مقدس و سایر حوادث کشور آثار آن را دیدهایم. ما باید ایمان داشته باشیم که سنتهای الهی نه تبدیل و نه تحویل میشوند و همواره ثابت هستند.
قالیباف با اشاره به اهمیت موضوع رهبری در کشور، تأکید کرد: ما نباید اجازه دهیم دشمنان به هر بهانهای میان امام امت و جامعه فاصله ایجاد کنند؛ اگر امام جامعه تنها ماند و فرمان ایشان بر زمین ماند، یعنی خطری بزرگ در کمین ماست. از این رو در چنین نشستهایی نباید از این ۳ موضوع غفلت کنیم و بدانیم که این مجالس مجلس ذکر و یادآوری این موضوعات است و امام (ره) و شهدا بر همین مسیر تأکید داشتند و همینجاست که عمل ما با اخلاص، بصیرت و قدرت باید در این مسیر باشد.
رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: رهبر معظم انقلاب زمانی که از مکتب امام (ره) صحبت میکنند آن را بر سه پایه عقلانیت، عدالت و معنویت میدانند. امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند توجه به این موضوعات هستیم بهویژه عقلانیت انقلابی نکته بسیار مهمی است.
وی در ادامه عنوان کرد: ما بیش از حرف و کلام باید در عمل، کارآمدی دین در اداره جامعه را ثابت کنیم و کاری که میتوان با عمل انجام داد را نباید صرفاً با صحبت و سخن گفتن انجام داد. ما مسئول هستیم و مسئولیت قبول کردهایم و مردم ما نیز نشان دادهاند که همواره گوش به مسئولان دارند. زمانی که رئیس جمهور برای صرفه جویی در حوزه انرژی درخواست کاهش دمای وسایل گرمایشی به میزان ۲ درجه را داشت دیدیم که مردم به آن عمل کرده و علیرغم اینکه هوا سردتر شده بود، در کمتر از ۷۲ ساعت حدود ۴۵ میلیون مترمکعب گاز صرفهجویی شد.
قالیباف ادامه داد: در دوران شیوع کرونا نیز مردم بودند که این موضوع را مدیریت کردند. زمانی بود که روزانه ۷۰۰ نفر از هموطنان خود را از دست میدادیم و بسیاری از خانوادهها برای تهیه طعام خود نیز دچار مشکل شده بودند، اما وقتی مردم برای مدیریت موضوع به میدان آمدند تعداد فوتیها به زیر صد نفر در روز رسید و در جریان طرح مساوات به سایر هموطنان خود کمک کردند.
رئیس قوه مقننه در ادامه با بیان اینکه بهعنوان کسی که روزی همسنگر و همرزم شهدای عزیز شما بودم میگویم که امروز نیازمند عقلانیت انقلابی هستیم، ابراز داشت: ما به سنتهای الهی ایمان داشته و در آن تردیدی نداریم که محکم سرجای خود است، اما بدانیم در هر موضوع و کاری باید اول محاسبه کرده و بعد عملیات کنیم. ما باید همه عدّه و عدّه خود را جمع کرده و بهترین تدبیر را به کار بگیریم و باید از خرد جمعی استفاده کرده و به کار کارشناسی و تجربه بها دهیم تا بر مسائل فائق آییم.
وی افزود: ممکن است زمانی همه عدّه و عدّه خود را جمع کنیم، اما امکانات دشمن بسیار بیشتر باشد در اینجاست که باید به سنتهای الهی ایمان داشته باشیم و خداوند نیز قول داده «کم من فئه قلیله غلبت فئه کثیره بإذن اللّه» و این همان عقلانیت انقلابی است. متأسفانه ما در جاهایی تصمیمات دقیق نمیگیریم و ناکارآمدی داریم.
قالیباف در ادامه به طرح مسائلی در حوزه شهرستان آمل به ویژه در حوزه سد هراز، جاده هراز و کوه پسماند هراز اشاره و بیان کرد: آیا تصور میکنید علم، پول و تکنولوژی حل موضوع پسماند را نداریم؟ ما همه اینها را داریم، اما متأسفانه مردم را از عرصه حذف کردهایم که دچار مشکل شدهایم. ما باید در حوزه مسائل اقتصادی طرحهایی داشته باشیم، تصمیماتی بگیریم و نوع برنامهریزی به گونهای باشد که مردم وارد عرصه شوند و نباید طرحی که مردم در آن نقشی ندارند را بپذیریم.
رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: زمانی که در نیروی انتظامی بودم، ۱۱۰ را راه اندازی کردم یعنی امنیت را مردمی کردم و این همان راهی بود که امام (ره) به ما نشان داد. سال ۱۳۶۰ که کمونیستها به آمل حمله کردند مردم بودند که توانستند آن را جمع کنند. منزل موسی خیابانی مرکز فتنه بود و کسی که زبالههای آن خانه را میبرد این قضیه را فهمید و لو داد، چون در آن خانه به ظاهر جمعیتی نبود، اما او هر روز زبالههای زیادی را از آنجا بیرون میبرد که از همین طریق مشخص شد اتفاقاتی در آن خانه میافتد.
وی در ادامه سخنان خود، افزود: وقتی مردم پا به میدان میگذارند برکت کار میشوند. متأسفانه زمان تصمیمگیری در حوزه اقتصاد به جایگاه مردم توجه نمیکنیم. اگر میخواهیم مشکلات این منطقه مانند مضوع پسماند را حل کنیم باید از ظرفیت مردم استفاده کرد. مردم میتوانند کار را شروع کنند تا سرمایهگذاری که از همین مردم است به میدان بیاید و با بهترین تجهیزات و امکانات، پسماند را به فرصت بزرگ اقتصادی تبدیل کند. اما متأسفانه پشت درهای بسته اتاق تصمیم گرفته میشود و پشت تریبون صرفاً سخنرانی میشود. مشکل ما اینجاست که عقلانیت انقلابی نداریم.
قالیباف در ادامه تأکید کرد: عقلانیت، معنویت و عدالت باید متوازن با هم پیش برود نه اینکه به بعضی از آنها بیشتر توجه شده و بقیه رها شود. با صراحت میگویم بنده که امروز خدمتگذار شما و نمایندگان در مجلس شورای اسلامی هستم میگویم بر اساس قانون اساسی هر کسی از هر شهرستان نماینده میشود دیگر صرفا نماینده آن شهرستان نیست بلکه نماینده همه مردم ایران است و من که امروز پشت این تریبون قرار دارم باید در حوزه قوه مقننه و قانونگذاری پاسخگو باشم.
رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان با بیان اینکه در اوایل ورودم به مجلس به مردم اعلام کردم در حوزه مسائل اقتصادی حتما یک خیزش اقتصادی را دنبال میکنیم، یادآور شد: بر اساس تجربه گذشته خود، هرگاه قولی به مردم دادهام به آن عمل کردم و هیچگاه حرفی نمیزنم که نتوانم به آن عمل کنم. ما امروز در حوزه قانون و قانونگذاری برای حرکت و خیزش اقتصادی خلائی نداریم و برنامه هفتم پیشرفت کاملاً دقیق و مشخص است. بر اساس تجربیات اجرایی خود تلاش کردم با همکاری تنگاتنگ با دولت شهید رئیسی برنامه هفتم را به سرانجام رسانده و همچنین با همکاری با دولت چهاردهم که از وفاق میگوید بر اساس برنامه هفتم و سیاستهای ابلاغی رهبری گام برداریم.
وی اضافه کرد: دکتر پزشکیان بارها این موضوع را گفته و ما نیز بر آن تأکید داریم. یکی از شاخصههای وفاق این است که احکام برنامه هفتم پیشرفت اجرا شود و هر دو به آن اعتقاد داریم البته طبیعتاً مسئولیت اجرای آن با قوه مجریه است، اما ما بهعنوان مجلس همراهی میکنیم. وقتی به کابینه چهاردهم رأی دادیم و رهبری آن را تحسین کردند به خاطر این است که کار را معطل نکنیم البته و حتماً بهعنوان ناظر بر اجرای آن نظارت میکنیم. الان وقت اختلاف نیست و باید با هم کار کنیم.
قالیباف با اشاره به پیگیری موضوع کالابرگ الکترونیک در مجلس یازدهم و زمان دولت سیزدهم برای کاهش فشار بر اقشار ضعیف، عنوان کرد: کالابرگ الکترونیک برای تعدادی از اقلام اصلی معیشتی و چند قلم اصلی جهیزیه برای آغاز زندگی زوجهای جوان در مجلس تصویب شد تا تورم به مردم فشار نیاورد و دولت باید به هر شکلی میتواند این کالابرگ را برای ۵ تا ۷ دهک پایین جامعه تأمین کند. روشن است که این کالابرگ باید برای کسانی باشد که به آن نیازمندند. قیمت کالاها نباید بیش از میزانی که حقوق یک کارگر و کارمند اضافه میشود، افزایش پیدا کند و اگر این اتفاق افتاد دولت باید با کالابرگ آن را جبران کند و این باید مبنای کار باشد که به معنای توجه به مردم است.
رئیس مجلس در ادامه با تأکید بر اینکه باید از ظرفیتهای مردم در حوزه سرمایهگذاری استفاده کنیم، گفت: امروز بسیاری از سرمایهگذاران احساس امنیت و ثبات در حوزه اقتصادی ندارند که باید به آن توجه شود و ما نیز در حال تلاش هستیم تا با همکاری دولت در راستای اجرای احکام برنامه هفتم پیش برویم تا شرمنده مردم عزیز نباشیم.
وی در ادامه با یادآوری اینکه در جریان سفر گذشته خود نیز از استاندار خواستم تا با یکپارچگی با مردم مشکل پسماند حل شود که البته صرفاً برای مازندران نیست بلکه از آستارا گرفته تا دامنههای البرز و تا دورترین نقطه گلستان مردم با آن دست و پنجه نرم میکنند، گفت: اگر استانداران این استانها، نمایندگان آنها، من و دولت دست به دست یکدیگر بدهیم این مشکل حتماً قابل حل است و مطمئن باشید این موضوع بهعنوان یک موضوع مهم برای ماست که برای حل آن تلاش میکنیم. همه باید بدانند قدرت حل مسأله وجود دارد، اما برای حل آن اول باید مشکل را به مسأله تبدیل کرد تا بعد قدرت حل پیدا کنیم. در وهله اول نیز مردم و مسئولان باید این مسأله را به رسمیت شناخته و بدانند چنین مشکلی وجود دارد.
قالیباف با اشاره به آشنایی خود با مشکلات استان مازندران، بیان داشت: امروز همه مراقب هستند تا موضوع زباله از شهری به شهر دیگر نرود پس قطعاً این مشکل وجود دارد. معتقدم باید از ابتدای تولید پسماند به این مسأله توجه کرد و باید بدانیم دفن زباله، راهکار حل این موضوع نیست بلکه باید ۹۰ درصد آن بازیافت شده و کمتر از ۱۰ درصد دفن شود لذا همه باید با هم کمک کنیم و دولت و مجلس نیز کمک خواهند کرد تا با کمک یکایک شما مردم عزیز این موضوع حل شود.
انتهای پیام/
source