به گزارش هنرآنلاین، مراسم‌ افتتاحیه چهل‌وسومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر عصر دیروز دوم بهمن‌ 1403 در هتل «نورحیات» تهران برگزار شد.

در این برنامه چهره هایی چون نادره رضایی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اتابک نادری سرپرست اداره کل هنرهای نمایشی، نیکنام حسین‌پور مدیر روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدمهدی احمدی مشاور عالی وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی، مهدی محمدی معاون حقوقی، امور مجلس و استان‌ها، خیرالله تقیانی پور دبیر جشنواره، اسرافیل فرج‌اللهی مدیرعامل انجمن هنرهای نمایشی ایران، هوشنگ توکلی، اکبر زنجان پور، بهزاد فراهانی، صدرالدین زاهد، محمد قدس، فریدون محرابی، رضا بنفشه خواه، داوود فتحعلی بیگی، مریم معترف، هدایت هاشمی، آزیتا حاجیان، پریسا مقتدی، فرزین محدث، ایوب اقاخانی، فریبا متخصص، فریده دریامج، لیلی عاج، امیرحسین شفیعی، فرزانه نشاط‌خواه، محمود پاک نیت، مهوش صبرکن، سعید نجفیان، شهرام گیل‌آبادی، حسن جودکی، هادی مرزبان، حمیرا ریاضی، علی اوسیوند، سعید اسدی، امین اشرفی، شهرام کرمی، شهرام زرگر، قادر آشنا و…حضور داشتند.

فجر1

پس از تلاوت آیاتی از قرآن کریم و پخش سرود ملی جمهوری اسلامی ایران و ادای احترامی به ائمه اطهار و امام رضا (ع) اتابک نادری سرپرست اداره کل هنرهای نمایشی که اجرای مراسم را عهده‌دار بود، گفت: مقابل بزرگان صحنه صحبت کردن بی‌شک کاری سخت و دشوار است. از زمانی که خانم رضایی به کسوت معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منصوب شدند در تلاش بودند که مجالی برای گفت وگو مهیا کنند از این رو گفتیم خارج از محفل تئاتر این فضا را فراهم کنیم. قرار است بچه‌های تئاتر استان‌ها در این فضا با یکدیگر گفت وگو کنند. از مدیریت محترم هتل «نورحیات» که تنها نگاه اقتصادی به این رویداد نداشتند و برایشان مهم بود که چه کسانی قرار است در این هتل برای برگزاری این جشنواره مستقر شوند، نیز تشکر می‌کنم.

سپس کلیپی با موضوع معرفی بخش مسابقه عکس و پوستر چهل‌وسومین جشنواره تئاتر فجر، پخش شد.

فجر2

در ادامه مهدی آشنا دبیر بخش عکس و پوستر پشت تریبون حاضر شد و گفت: به لطف اداره کل هنرهای نمایشی و همکاران دبیرخانه این بخش از جشنواره پس از ۲ سال مجددا برگزار شد. از این بابت خوشحالم که در این بخش  حداقل، از تمامی نقاط کشور اثر به دست ما رسید، جا دارد از هیئت داوران تشکر و قدردانی به عمل آورم.

پس از آشنا، سیامک زمردی مطلق به نمایندگی از هیئت داوران این بخش، روی صحنه حاضر شد و توضیحاتی درباره داوری عکس‌ها ارائه داد.

با حضور نادره رضایی، اتابک نادری، مهدی آشنا و سیامک زمردی مطلق نفرات برتر بخش عکس با اهدای لوح و تندیس معرفی شدند.

نفر اول: شیوا سراج برای نمایش «۲۴ ۲۴»

نفر دوم: مریم قهرمانی‌زاده برای نمایش «مائوزر»

نفر سوم: مهدی نصیری برای نمایش «هفت خوان اسفندیار»

فجر3

در بخش بعدی برنامه از نشان «سرباز وطن» به یاد سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، رونمایی شد. این نشان توسط خیرالله تقیانی‌پور و لیلی عاج، به خانواده شهید سیدرضی موسوی اهدا شد.

سپس حجت الاسلام محمد مهدی بهداروند، پشت تریبون حاضر شد و عنوان کرد: از تمامی شما هنرمندانی که در راستای حمایت از این جشنواره حاضر شدند سپاسگزارم و امیدوارم که این جشنواره به قوت، کار خود را ادامه دهد.

سپس فرزند این شهید با تشکر از خیرالله تقیانی‌پور گفت: او مانند سربازی گمنام در بخش فرهنگ فعالیت داشته است و در تولید بسیاری از آثار مقاومت نقش داشته است. همانطور که بسیاری از سربازان وطن ما فعالیت کردند، شما هنرمندان هم در عرصه فرهنگ کوشش بسیار کردید.

در ادامه مراسم با حضور علی اوسیوند و فرزین محدث، برگزیدگان بخش پوستر چهل و سومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر به شرح زیر معرفی شدند:

رتبه سوم: رسول حق‌جو برای پوستر نمایش «بی‌جن»

رتبه دوم: سامان رستمی برای پوستر نمایش «تمام کوه‌ها را غلت می‌خورم»

رتبه اول: امیرحسین عبادیان برای پوستر نمایش «بهمن»

همچنین هیئت داوران در این بخش از ارسلان آقاخانی برای پوستر نمایش «ترانه‌های تب»، علی رفیعی برای طراحی پوستر نمایش «هاقیل و ارور ۴۰۴» تقدیر کردند.

فجر7

ایوب آقاخانی دبیر بخش نمایشنامه‌نویسی گفت: همانطور که پیش‌تر به این اشاره شد خانم رضایی اهل گفتگو هستند و آقای پورنادری نیز اهل دیالوگ، این به قطع موضوعی‌ است که در هنر و مخصوصا هنر نمایش بسیار حائز اهمیت است.

پس از پخش کلیپی با موضوع معرفی تجلیل‌شوندگان، مراسم با تجلیل از محمود پاک‌نیت، فریبا متخصص، هوشنگ هیهاوند و فریده دریامج ادامه پیدا کرد. نادره رضایی و اتابک نادری با حضور بر سر میزهای این هنرمندان از آنها قدردانی کردند.

فجر5

محمود پاک‌نیت گفت: من کوچک‌ترین فرد این جمع هستم و عزیزان بزرگی در این جمع حضور دارند. از جشنواره تشکر می‌کنم که از فعالان تئاتر تجلیل می‌کنند.

فریبا مختصص با تشکر از این تجلیل بیان کرد: من کوچک همه اهالی تئاتر هستم.

فجر6

فریده دریامج نیز در مراسم بزرگداشت خود اظهار کرد: همگی یک خانواده هستیم و همیشه دلم برای شما تنگ می‌شود. به خاطر این بزرگداشت ممنونم. من هنوز اول راهم و دوست دارم بیاموزم.

فجر11

هوشنگ هیهاوند نیز عنوان کرد: فقط یک جمله می‌گویم که یادمان نرود جوانان از ما باهوش‌تر هستند و ما باید به آنها توجه کنیم. توسعه هزینه دارد؛ همان‌قدر که ما در سطح زیاد می‌شویم، چیزی به اسم عمق و ارتفاع نیز وجود دارد. باید به جوانان کمک کنیم.

در ادامه مراسم کلیپی برای معرفی برگزیدگان بخش نمایشنامه‌نویسی پخش و در ادامه برگزیدگان بخش نمایشنامه‌نویسی چهل و سومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر به شرح زیر معرفی و تقدیر شدند:

فجر8

تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی مقام اول در این بخش به نمایشنامه «یک فیل ناپدید شده» به قلم شهروز آقایی تقدیم شد.

لوح تقدیر و جایزه نقدی در این بخش برای مقام دوم به آتوسا ریگی برای نمایشنامه «مه کشی» تعلق گرفت.

لوح تقدیر و جایزه نقدی در این بخش برای مقام سوم به بهنام ترابی برای نمایشنامه «رنگ انار» تعلق گرفت.

فجر10

همچنین داوران در بخش پرتره‌نگاری از کاوه مهدوی برای نمایش «انبار» تقدیر کردند.

در بخش غزه و مقاومت مردم فلسطین جایزه هیئت داوران به نمایشنامه «هیچ ‌پروانه‌ای نباید بدون اسم بمیرد» نوشته فریبا قاسم‌زاده‌ و مهدی آذری تعلق گرفت.

در بخش آزاد تقدیر اول از نمایشنامه «تبریز به وقت موسیو» به قلم صابر ‌دلبینا از استان گلستان، تقدیر دوم از «هویت زنبورهای خاموش» نوشته مهدی اکبری از استان البرز و تقدیر سوم از «چند گرگ عروسی مادر ماه جان» به قلم رضا گشتاسب انجام گرفت.

پس اعلام برگزیدگان بخش نمایشنامه‌نویسی جشنواره، به دلیل مصادف بودن آیین افتتاحیه با تولد اکبر زنجان پور و بهزاد فراهانی، این ۲ هنرمند محبوب تئاتر شمع کیک تولدشان را فوت کردند و به این ترتیب از آن ها قدردانی شد.

فجر

بهزاد فراهانی در ادامه اظهار کرد: آرزو می‌کنم دوستانم هم سن من بشنوند، من امروز ۸۰ ساله‌ام. یکی از معلمان بزرگ من بهرام بیضایی بود که جای او را در این مجلس خالی می‌بینم.

اکبر زنجان پور نیز گفت: من هم امروز ۸۰ ساله شدم. من یک روز کوچک تر از بهزاد هستم. نوه من نیز متولد سوم بهمن است.

فجر9

سپس بهزاد فراهانی قطعه‌ای شعر از آرمان امید را برای حاضران در مراسم افتتاحیه خواند.

خیرالله تقیانی‌پور دبیر جشنواره در بخش پایانی مراسم، پشت تریبون حاضر شد و گفت: من چندین سال به عنوان شرکت‌کننده در این جشنواره حاضر بودم و اکنون که به عنوان دبیر حاضر هستم، به سهم خود کوشیده‌ام و خواهم کوشید که کمک و ادای دینی به اهالی شریف تئاتر کنم.

فجر12

انتهای پیام

source

توسط nastoor.ir