برای تحلیل جمله «اگر مدافعان حرم نبودند، امروز خبری از اعتاب مقدسه نبود»، نیاز است به زمینه‌ها و ابعاد گوناگونی که در این مفهوم نهفته است، نگاه کنیم. در ادامه به تحلیل چندلایه این جمله و پیام‌های نهفته در آن خواهیم پرداخت.
 جایگاه دفاع از حرم در مبارزات منطقه‌ای: یکی از اصلی‌ترین پیام‌های این جمله تأکید بر اهمیت حضور نیرو‌های مدافع حرم و تأثیر آنها در حفظ امنیت و حاکمیت اسلامی در منطقه است. رهبر حکیم انقلاب با اشاره به اینکه «اگر مدافعان حرم نبودند»، در حقیقت به یک حقیقت تاریخی و سیاسی اشاره می‌کنند که نقش ایران و نیرو‌های حامی محور مقاومت در تثبیت امنیت مذهبی و سیاسی در منطقه، به‌ویژه در عراق و سوریه بر هیچ‌کس پوشیده نیست. مدافعان حرم به منزله نیرو‌های مردمی و نظامی که برای دفاع از مکان‌های مقدس شیعی در برابر تهدید‌های گروه‌های تروریستی و تکفیری همچون داعش وارد میدان شدند، نقشی حیاتی در پیشبرد این هدف داشتند. وجود تهدید‌های نظامی و فرهنگی از سوی گروه‌های تکفیری، به‌ویژه داعش که تلاش داشتند به اعتاب مقدسه شیعه حمله کنند، ضرورت حضور مدافعان حرم را بیشتر از پیش آشکار کرد. در این راستا، به‌طور غیرمستقیم، رهبر فرزانه انقلاب با بیان این جمله بر اهمیت حضور فیزیکی و مبارزات نظامی نیرو‌های مقاومت تأکید دارند که موجب حفظ امنیت اماکن مقدس شیعی، مانند حرم‌های امام حسین (ع)، امام علی (ع)، حضرت زینب (س) و دیگر مقامات مذهبی شد.
 از خودگذشتگی مدافعان حرم: در این بخش از جمله که «این خون‌ها هدر نرفت» به یک مفهوم مهم اشاره می‌شود: «شهادت و از خودگذشتگی» رهبر فرزانه انقلاب با اشاره به خون‌هایی که در راه دفاع از حرم ریخته شد، به نوعی معنای عمیق شهادت در مکتب تشیع را تبیین می‌کنند. در این دیدگاه، شهادت نه‌تن‌ها از نظر اخلاقی و مذهبی یک ارزش است، بلکه در راستای حفظ کیان دینی و فرهنگی بسیار ضروری است. رهبر حکیم انقلاب ضمن ردّ تصورات غلط مبنی بر اینکه این جان‌فشانی‌ها «هدر رفته» است، به نوعی از اهمیت و تأثیر این فداکاری‌ها در تثبیت و ادامه جریان‌های مذهبی، سیاسی و اجتماعی در منطقه دفاع می‌کنند. اینجا تأکید بر این است که هیچ‌یک از جان‌ها و خون‌هایی که در این مسیر ریخته شد، بی‌اثر نبوده‌اند؛ بلکه آنها موجب جلوگیری از سقوط و فروپاشی یکی از ارکان مهم جهان اسلام، یعنی اعتاب مقدسه شدند.
پیامِ ضرورت ادامه مبارزه: یکی دیگر از پیام‌های پنهان این جمله، به‌ویژه در اشاره به شهامت حاج قاسم سلیمانی در کوه‌ها و بیابان‌های منطقه، این است که مبارزه به هیچ‌وجه به پایان نرسیده است. رهبر حکیم انقلاب با اشاره به اینکه حاج قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس، با شهامت خود این مسیر را به جلو برده و مدافعان را در این راه رهبری کرده، بر ضرورت تداوم مبارزه و مقاومت در برابر دشمنان تأکید دارند. در این جمله، رهبر معظم انقلاب به نوعی از هرگونه تضعیف یا حتی فراموشی یاد و نام شهدا و فرماندهان مقاومت جلوگیری می‌کنند و نشان می‌دهند که هر گونه توقف یا تسلیم در برابر تهدید‌ها به معنای از دست رفتن دستاورد‌های عظیم این مبارزات خواهد بود.

source

توسط nastoor.ir