علیرضا کاظمی وزیر آموزش و پرورش در گفتگوی اختصاصی با دیباچه در خصوص مسابقات کتابخوانی اظهار کرد: در بحث جشنواره کتابخوانی عزیزان ما الگوی آن را در قالب یک اپلیکیشنی به نام کتاب نوش تغییر دادند که کتاب‌ها را برای دانش آموزان ممیزی می‌کنند و کتاب‌های خاصی را در اختیار دانش آموزان قرار میدهند و بر اساس یک فرایندی بهترین دانش آموزان را در سطح کشور در این حوزه انتخاب می‌کنند.

محور اصلی توسعه و ترویج فرهنگ کتابخانه، معلمان هستند / باید کاری بکنیم که هر مدرسه حداقل یک نویسنده کتاب داشته باشد!

کاظمی گفت: به نظر من آن چیزی که خیلی می‌تواند کمک کند به توسعه و ترویج فرهنگی کتابخوانی، معلمان ما هستند، یعنی در کنار کتاب‌های درسی عنوان نکنیم کتاب‌های مکمل درسی، بلکه کتاب‌های فوق برنامه را طرح کنیم که می‌تواند دانش و افق دید، سطح سواد و حتی مهارت‌های خواندن دانش آموزان را افزایش بدهد.
وی تصریح کرد: سواد خواندن، سواد پایه‌ای برای همه مهارت‌های سواد در بخش‌های مختلف است و ما باید بتوانیم مهارت و سواد خواندن دانش آموزان را با کتاب افزایش بدهیم، با اطمینان میگویم کسی که در خواندن از یک سطح بالایی برخوردار باشد،قطعا درک بهتر، بینش بیشتر و هوش بیشتری پیدا می‌کند، ما همه این‌ها را در آموزش و پرورش دنبال می‌کنیم.
وزیر آموزش و پرورش عنوان کرد: آموزش و پرورش یعنی کتاب، آموزش و پرورش یعنی کتابخوانی، آموزش و پرورش یعنی با کتاب مانوس بودن و این‌ها جدا از همدیگر نیستند، محور اصلی توسعه و ترویج فرهنگ کتابخانه، معلمان هستند اما ما از همه ظرفیت‌های آموزش و پرورش استفاده می‌کنیم.
وی ادامه داد: ما خودمان یک سری کتابخانه های مرکزی و نزدیک به ۱۲۰۰ کانون فرهنگی و تربیتی داریم که در این حوزه‌ها کار می‌کنند. مسئله مهم دیگر که از معاونت محترم پرورشی می خواهیم برگزار کنند، موضوع کتابخوانی نویسندگی کتاب هست، باید استعدادهای نویسندگی را هم در آموزش شناسایی کرده و به دستاورد هم برسانیم.
کاظمی گفت: امروز یکی از کارهای خوبی که ما شاهد هستیم دانش آموزی است که چندین اثر تالیف کرده بود، برای ما مهم است که یک دانش آموز در مقطع ابتدایی با نویسندگی و با مهارت‌های نویسندگی،چاپ و نشر آشنا شود، یعنی ما باید کاری بکنیم که هر مدرسه حداقل یک نویسنده کتاب داشته باشد.
وی ادامه داد: ما با تمام وجود در آموزش و پرورش برای توسعه و ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی و نویسندگی تلاش می‌کنیم.

گفتگو از : نسرین هاشمی

source

توسط nastoor.ir