به گزارش خبرنگار سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، بسیاری از مردم در انتظاری دیدار با رهبر معظم انقلاب هستند و هر کس بسته به توفیقاتش، روزی از روزها قسمت او شده و موفق به دیدار با رهبر انقلاب می شود.
۱۹دی ماه ۱۴۰۳ برای من روزی شد که قرار است تا انتظارم به پایان رسیده و با توفیقِ حاصل شده، بعد از سال ها چشم انتظاری، چشم ما به جمال رهبر انقلاب روشن شود.
یک روز مانده تا روز دیدار اما مشکلاتی برایم پیش آمد که مانعی جدی سر راه ایجاد می کرد. از تب و لرز شدید بدن و دیگر عوارض ناخوش احوالیِ یک روز مانده به روزِ دیدار تا بروز برخی از موانع و مشکلات کاری.
باید بین پایان دادن به سالیان انتظار و شوق دیدار با رهبر انقلاب و رسیدگی به مشکلات ناخواسته و تکمیل دوره درمان و رفع نقاهت یکی را انتخاب می کردم. گویی مشکلات دست در دست هم داده اند تا مانع از این دیدار معنوی شوند؛ اما:
به قدم کوش تا به کام رسی
مرد وامانده، کاروان رس نیست
کوه نتواند شدن سد ره مقصود مرد
همت مردان برآرد از نهاد کوه، گرد
اراده پولادین سبب شد تا موانع به وجود آمده را از سر راه برداشته و بالاخره به سوی دیدار بزرگ مردی روانه شوم که به فرموده امام خمینی(ره) از جمله افراد نادری است که همچون خورشید روشنایی می دهد[1]خورشیدی که نه تنها برای سرزمین ایران؛ بلکه اقصی نقاط جهان نیز از وجود آن بهره مند و منتفع می شوند.
دیدار کسی که نمی توان مثل او را پیدا كرد كه متعهد به اسلام و خدمتگزار باشد و بناى قلبى او بر این باشد كه به این ملت خدمت كند.[2]
انتظار دیدار رهبر انقلاب برای تک تک مردم ایران که دوستدار ایشان و ولایتمدار هستند، تجربهای عمیق و روحانی است. این انتظار نه تنها به معنای دیدار فیزیکی با رهبر معظم انقلاب؛ بلکه به معنای نزدیک شدن به آرمانها و ارزشهایی است که ایشان این ارزشها و آرمانها را نمایندگی و رهبری میکنند.
برای هر کسی که توفیق دیدار با رهبر انقلاب را به دست آورده باشد، هر لحظهای که به زمان این دیدار و وصل یار نزدیکتر میشود، قلب او پر از شوق و اشتیاق است و برای کسی که این توفیق هنوز قسمت او نشده در لحظات گوناگون از ته دل دعا میکند که خداوند توفیق دهد تا به محضر ایشان شرفیاب شده و از کلام و رهنمودهای حکیمانه ایشان بهرهمند گردد.
در واقع، این دیدارها برای عاشقان به ولایت و رهبر انقلاب فرصتی است تا از نزدیک، روحیه انقلابی و ولایی این امام بی همتا را درک کرده و از آموزههای ایشان در زندگی های خود بهره مند شوند. منظور من همان ضرب المثل معروف «شنیدن کی بود ماندن دیدن» است؛ چراکه لذت و بهره ای که در دیدن از نزدیک و شنیدن کلام گهربار ایشان وجود دارد، به مراتب متفاوت تر از دیدن و شنیدن بیانات ایشان از تلویزیون و فضای مجازی است.
به هرحال شوق مردم برای دیدار با رهبر انقلاب، چیزی نیست که در قلم و توصیفات امثال من گنجانده شود؛ چراکه در این دیدارها عمیق ترین احساسات از سوی مردم عاشق و ذوب در ولایت، تجلی و ظهور و بروز پیدا می کند.
در وصف شوق و حس شورانگیز مردم همین بس که در این مسیر نه تنها بزرگترها؛ بلکه کودکان و نوجوانان نیز چیزی به نام سختی احساس نمی کنند. مردم با کمال رضایت و خشنودی باوجود این که همه از ساعت ها قبل از نماز صبح و سپیده دم در این مسیر گام برداشته و با برهم زدن برنامه های خواب و استراحت خود، ساعت های قابل توجهی را در انتظار دیدار با ولایت، سپری می کنند، در مسیر دیدار با ولایت سرازپا نمی شناسند.
گویی از شروع تا پایان این سفر نوعی مسابقه میان هزاران نفر از عاشقان و دلداگان ولایت است که همه سعی می کنند تا از رفتن جا نمانده و سریعتر از همه به مقصد برسند. شاید بتوانند جای مناسب تر و نزدیکتری را برای نشستن و دیدن رخ رهبر محبوب خود انتخاب کنند؛ هرچند هرقدر هم که سریعتر و زودتر از همه به حسینیه امام برسند؛ اما باز هستند عاشقانی که زودتر به حسینیه رسیده و به انتظار نشسته اند.
این البته بخشی از سختی ها و انتظار دلدادگان است. باید لحظات قابل توجهی را نیز پشت گیت های بازرسی و تفتیش مسیر حسینیه امام با صبر و شکیبایی ایستاده و ساعاتی را هم در محل سخنرانی حضرت آقا به انتظار ورود مولایشان بنشینند تا یار رخ نشان داده و عاشقان و شیفتگان ولایت را به دیدن معشوق خود مفتخر و بهره مند سازد.
این انتظارها و تحمل سختی های مختلف، دارای پیام های مهمی است که یکی از پیام ها و معنای آن این است که رهبرمعظم انقلاب برای مردم ایران نه تنها صرفا یک شخصیت سیاسی؛ بلکه معلمی بزرگ و راهنمای معنوی بی نظیری هستند که با بصیرت و حکمت خود، مسیر را روشن کرده و همچون چراغی در تاریکی ما را به سوی اهداف والای انقلاب اسلامی و سمت درست تاریخ هدایت میکنند.
فضای دیدار مردم قم با رهبر انقلاب در این روز، فضایی پر از شور و نشاط، معنویت و همبستگی است. جمعیت زیادی از اقشار مختلف جامعه از جوانان و نوجوانان تا بزرگترها در این مراسم شرکت کردند که این حضور گسترده، نشاندهنده ارادت و عشق مردم به نظام و رهبری است و فضایی از ولایتمداری و عشق به ولایت را ایجاد کرده است.
حسینیه امام خمینی(ره) نیز مکانی مقدس با دیوارهای مزین به تصاویر و بیانات امام راحل و شهدای انقلاب، مفروش شده با زیلوهای آبی رنگ، فضایی معنوی و تاریخی را به وجود آورده است. نورپردازی و تزئینات ساده اما زیبا نیز به این فضا جلوهای خاص بخشیده بود.
در طول مراسم، احساسات و عواطف مردم به وضوح قابل مشاهده بود. فریادهای تکبیر و شعارهای انقلابی، فضای مراسم را پر از انرژی و شور کرده بود. بسیاری از شرکتکنندگان با چشمانی پر از اشک، عشق و ارادت خود را به رهبری ابراز میکردند.
انتظار مردم عاشق و دوستدار ولایت رو به پایان میرود. نزدیک است که رهبر انقلاب وارد حسینیه شوند. وقتی رهبر انقلاب وارد حسینیه شدند، فضای مراسم به اوج خود رسید. مردم با شور و شوق به استقبال ایشان رفتند و با دقت و سکوت کامل به سخنان ایشان گوش فرا دادند. سخنرانی رهبر انقلاب شروع شد. سخنانی منسجم و مرتبط که شامل نکات کلیدی درباره مسائل روز، چالشها و واقعیت های سیاسی می شد. سخنانی که به شدت مورد توجه و استقبال مردم قرار گرفت.
مردم همانند همیشه، گوش و دل خود را به فرامین و راهنماییهای رهبری معظم سپردند تا با اطمینان قلبی بیشتر در مسیر درستی که گام برداشتهاند استوار و مستمر باقی بمانند؛ چرا که مردم ایران بصیرت خود در چالشها و فتنهها را مدیون راهنماییهای رهبر انقلاب و هدایتگری ها و راهنمایی های بی نقص ایشان میدانند.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در این دیدار محور سخنان خود را درسها و عبرتهای قیام ۱۹ دی قرار دادند و ضمن بیان این عبرت ها، همگان را از مرعوب شدن در برابر سیاست های آمریکا، برحذر داشته و علت آن را غلط از آب درآمدن سیاست های آمریکا در طول بیش از ۴دهه دشمنی با انقلاب اسلامی بیان کردند.
ایشان یکی از مصادیق سیاست های غلط آمریکا را اجرای تحریم های ظالمانه و فلج کننده ذکر کرده و بیان داشتند که تحریم مردم ایران نه تنها این کشور را فلج نکرد؛ بلکه در بسیاری از مواقع سبب پیشرفت ایران اسلامی و روی پای خود ایستادن کشورمان شد و دشمنان به اهداف خود با اجرای سیاست تحریم دست پیدا نکردند.
واقعاً برای بسیاری از مردم آگاه به سیاست های آمریکا جای سوال است که چرا برخی از مسئولان کشور، نمی فهمند که مشکل اصلی آمریکا با ایران، نه تنها شخص خاص؛ بلکه اسلام و فرهنگ اسلامی مردم ایران است؛ فرهنگی که سبب عزت مداری مردم ایران شده و آنان را مدام از سلطه پذیری، قبول کردن ذلت و مطیع محض دشمنان شدن، برحذر می دارد.
توجه به جهاد تبیین و فعالیت های رسانه ای نکته مهم دیگری بود که رهبر معظم انقلاب در این دیدار به آن پرداخته و به اهمیت فعالیت های رسانه ای تاکید کردند. البته رهبر انقلاب همگان را از سال های گذشته به این مسئله، مکرر تذکر داده اند؛ اما ظاهرا گویی گوش شنوایی در این زمینه وجود ندارد و هنوز هم که هنوز است، عملکرد رسانه ای منسجم، واحد و گسترده ای که بتواند در مقابل هجمههای دشمنان بر علیه افکار عمومی، ایستاده و با مدیریت اذهان عمومی جامعه، ورق جنگ رسانه ای را به نفع خود تغییر دهد، شکل نگرفته و این مقصود حاصل نشده است. گویی همیشه باید در این عرصه، تدافعی عمل کرده و از حملات به مواضع دشمنان و گرفتن حالت تهاجمی پرهیز داشته باشیم.
آنجا که رهبری تاکید دارند: « امروز کار اساسی، کار مهم برای دستگاههای تبلیغاتی ما، برای دستگاههای فرهنگی ما، تبلیغات ما، وزارت ارشاد ما، صداوسیمای ما، فعّالان فضای مجازی ما، این است که پردهی توهّم اقتدار دشمن را پاره کنند، بشکنند، نگذارند تبلیغات دشمن بر روی افکار عمومی اثر کند. این کاری است که آن روز قمیها کردند؛ آن روز این ابزار را از دست دشمن گرفتند، شکستند.»
در مجموع، فضای دیدار مردم قم با رهبر معظم انقلاب اسلامی در سالروز قیام ۱۹ دی، فضایی پر از عشق، ایمان و شور و شوق بود که نشاندهنده ولایتمداری، اطاعت پذیری و عزم و اراده مردم برای ادامه مسیر انقلاب و حفظ ارزشهای اسلامی و ملی است.
[1] . صحیفه نور، ج 20، ص 173.
[2] . سخنرانی امام خمینی(ره) در جمع اصناف و بازاریان سراسر کشور (لزوم حمایت بازار از دولت). 10 بهمن 1361 .
source