موافقت مجلس با تقاضای بررسی یک فوریتی طرح تفکیک وزارت راه و شهرسازی

نمایندگان با تقاضای یک فوریت طرح تفکیک وزارت راه و شهرسازی موافقت کردند.

خبرگزاری میزان

به گزارش خانه ملت، نمایندگان در نشست علنی امروز (سه‌شنبه، ۱۸ دی ماه) مجلس شورای اسلامی با تقاضای یک فوریت طرح تفکیک وزارت راه و شهرسازی با ۱۶۷ رأی موافق، ۶۹ رأی مخالف و ۳ رأی ممتنع از مجموع ۲۴۶ نماینده حاضر در صحن علنی مجلس موافقت کردند.

محمدرضا رضایی کوچی در خصوص این طرح یک فوریتی گفت: در زمان وزرای گذشته این موضوع در کمیسیون عمران مطرح شد که نه تنها نمایندگان کمیسیون عمران بلکه بسیرای از فعالین حوزه عمرانی از جمله معاونین وزیر، مدیران کل، کارشناسان مرکز پژوهش‌ها و نمایندگان مجلس با این موضوع موافق بوده که تفکیک وزارت راه و شهرسازی به نفع کشور است.

نماینده مردم جهرم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در برنامه هفتم رشد ۸ درصدی اقتصاد کشور مد نظر بود ادامه داد: ۲ درصد از این ۸ درصد به حوزه حمل و نقل و مسکن اختصاص داشت، با ارزیابی وضعیت موجود وزارت راه و شهرسازی هر وزیری که در این جایگاه قرار گیرد حتما دچار مشکل می‌شود، در شرایطی که وزارتخانه‌ای که ۲۳ معاون و همچنین رئیس سازمان دارد کدام وزیر چندین ماه فرصت دارد که یکی از این معاونت‌ها یا روسای سازمان‌های خود را ملاقات کند.

وی با بیان اینکه حوزه مسکن و شهرسازی حوزه وسیعی است اضافه کرد: ساخت یک میلیون مسکن در سال که در قانون جهش تولید مسکن و در برنامه هفتم برای دولت تکلیف شده است بیش از ۲۰ میلیون نفر از مردم در بافت‌های فرسوده و آسیب پذیر زندگی می‌کنند، کیفیت مصالح ساختمانی و نظام مهندسی کشور که بیش از ۵۰۰ هزار مهندس در حوزه عمرانی در کشور مسئول هستند و قائدتا باید وزارت مسکن و شهرسازی بر این حوزه نظارت کند.

این نماینده دوره دوازدهم مجلس گفت: طرح‌های جامع و تفکیک، طرح‌های بسیار مهم هستند که شما نمایندگان در شهر‌ها با آن مشکل دارید و طرح‌هایی که ماه‌ها در نوبت هستند تا در شورای عالی و شهرسازی به آنها رسیدگی شود.

وی با اشاره به حوزه حمل و نقل هوایی کشور گفت: امروز در کشور حداکثر ۱۰۰ هواپیما وجود دارد که قابل استفاده هستند که عمر متوسط آنها هم بالای ۲۰ سال است، بنابراین می‌توان گفت هیچ تعادلی بین عرضه و تقاضا در حوزه صنعت هوایی وجود ندارد.

رضایی کوچی در خصوص حوزه حمل و نقل ریلی نیز گفت: علی رغم اینکه در برنامه ششم و هفتم تکلیف کردیم که حداقل ۳۰ درصد بار از شبکه ریلی جابجا شود متاسفانه این عدد به زیر ۱۰ درصد رسیده است و آن هم با سرعت متوسط زیر ۱۰ کیلومتر در ساعت که به این معناست که در این حوزه کار قابل قبولی انجام نشده است.

وی در ادامه افزود: در بحث جاده‌های کشور وضعیت مناسبی وجود ندارد و شاهدیم که ۲۰ هزار نفر فوتی در جاده‌های کشور داریم که ناشی از وضعیت و کیفیت نامناسب جاده‌های کشور است.

وی در پایان ضمن تشکر از تمامی نمایندگان موافق با این موضوع گفت: خواهشمندم به این طرح کمیسیون عمران رأی دهید تا شاهد بهبود حوزه مسکن باشیم.

 

هادی قوامی در موافقت با تقاضای بررسی یک فوریتی طرح تفکیک وزارت راه و شهرسازی گفت: این ادغام از ابتدا اشتباه بود باید به مسیر درست برگردیم.

وی افزود: الان به دلیل اینکه تقریبا بیش از ۲۰ معاونت و سازمان زیر نظر مجموعه وزارت راه و شهرسازی است اصلا مسکن به فراموشی سپرده شده است و مسکنی که می‌تواند موتور محرکه و محور توسعه کشور باشد. اما الان کاملاً توجه از آن برگشته است چرا، چون وزیر نمی‌تواند بار سنگین این دو تا وزارتهانه را به دوش بکشد.

نماینده مردم اسفراین بیان کرد: مرکز پژوهش‌ها که زیر نظر مجلس است گزارش آن را بخوانید می‌گوید بار سنگین این دو تا بخش را وزیر نمی‌تواند بر دوس بکشد.

مهرداد لاهوتی در مخالفت با تقاضای بررسی یک فوریتی طرح تفکیک وزارت راه و شهرسازی گفت: یک بار این ادغام را انجام دادیم؛ و این سوال وجود دارد که چرا انجام دادیم و خودش قابل بررسی است.

وی افزود: وزارت مسکن وظیفه اش سیاست گذاری در بخش مسکن است و قرار نیست که ما وزارت مسکن داشته باشیم و برای مردم مستقیماً مسکن بسازد وزارت مسکن و شهرسازی داشتیم و چه وظیفه‌ای داشت.

این نماینده مردم اظهار کرد: به جای اینکه ما بخواهیم به دنبال کاهش هزینه‌های دولت باشیم می‌خواهیم با این کار دولت را چاق‌تر کنیم که نباید این کار اتفاق بیفتد دولت را بزرگ‌تر کردن کار منطقی نیست. ما نمی‌توانیم بار مالی دولت را افزایش دهیم البته باید بگویم شورای نگهبان با این کار مخالفت کرد.

انتهای پیام/

source

توسط nastoor.ir