آیت الله رجبی:
رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) با تاکید بر اینکه برای حرکت در مسیر کمال نیاز به معرفت الله وجود دارد، اظهار داشت: ما به دنیا آمده ایم که این معرفت ناشکوفا را شکوفا کنیم؛ این معرفت فطری بر خلاف معرفت عقلی خطابردار نیست و عذرها را بر میدارد.
به گزارش خبرنگار سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، آیت الله محمود رجبی رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در جلسه اخلاق و مبانی معرفتی که سه شنبه شب بعد از نماز مغرب و عشاء در مسجد مدرسه علمیه معصومیه برگزار شد، با تاکید بر اینکه برای حرکت در مسیر کمال نیاز به معرفت الله وجود دارد، اظهار داشت: ما به دنیا آمده ایم که این معرفت ناشکوفا را شکوفا کنیم؛ این معرفت فطری بر خلاف معرفت عقلی که خطابردار نیست و عذرها را بر می دارد، ما در این عالم اگر مسیر درست را انتخاب کنیم معرفت فطری بالفعل می شود.
آیت الله رجبی با اشاره به فضائل علامه مصباح که به تعبیر رهبر معظم انقلاب به سلوک توحیدی نائل شدند، گفت: اگر توجه خداوند از عالم سلب شود تمام عالم نیست و نابود می شود، آنچه که در آیات قرآن در توصیف خداوند گفته شده توصیف حقیقی است.
رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با اشاره به محدوديت عقل در راهنمایی و هدایت انسان، ابراز کرد: وحی معرفت انسان را بالا می برد، معارفی که از آیات به دست می آید را باید با تدبر خواند تا دریچه جدیدی از معرفت به سوی انسان گشوده شود.
آیت الله رجبی با اشاره به مطالعات گسترده رهبر معظم انقلاب در زمینه های مختلف علوم و ادبیات، اظهار داشت: گاهی به ذهن انسان می رسد که جمع بین درس حوزه، کارهای اجتماعی و تربیت فرزندان امکان پذیر نیست ولی اگر نظم و برنامه وجود داشته باشد می توان همه این کارها را انجام داد؛ دو سوم آثار علامه مصباح تاکنون منتشر نشده است، سردار سلیمانی ۵۰۰ دفترچه یادداشت در بحبوحه جنگ نوشت، اگر کسی نظم و برنامه داشته باشد می تواند معرفت خود را بالا ببرد.
رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با اشاره به دقت رهبر معظم انقلاب در مطالعه کتاب های دفاع مقدس، تصریح کرد: تامل و تذکر رهبر معظم انقلاب درمورد گزارشات و کتاب ها تحسین برانگیز است، اگر معارف انسان بخواهد به مرحله عمل برسد باید بادقت باشد، هر عملی که با توجه باشد در رشد معنوی اثر بیشتری دارد.
آیت الله رجبی حالت توجه به خداوند را در تعالی انسان اثرگذار دانست و افزود: از مرحوم علامه طباطبایی نقل شده که در لحظات پایانی عمر چشم باز و سه مرتبه کلمه توجه را تکرار کرد؛ توجه در افزایش معرفت الهی و حرکت در مسیر تعالی اهمیت و نقش اساسی دارد.
source