پزشکیان:به عنوان یک مسلمان و پیرو ولایت فقیه، همواره باید برای تحقق سند چشم‌انداز تلاش کنیم

رئیس جمهور با انتقاد از مصرف معادل ۳۵ میلیارد دلار گاز در کشور با بیان اینکه با یک میلیارد دلار همه مشکلات خراسان شمالی حل می‌شود، گفت: وقتی از لزوم صرفه‌جویی در مصرف گاز صحبت می‌کنیم، بعضی اعتراض می‌کنند. مصرف برق کشور می‌تواند به اندازه یک چهارم میزان کنونی باشد، اما به مصرف و مدیریت بد عادت کرده‌ایم.

خبرگزاری میزان

 مسعود پزشکیان در ادامه برنامه‌های سفر دولت وفاق ملی به خراسان شمالی، شامگاه پنجشنبه در نشست شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان، با اشاره به گزارش‌های ارائه شده توسط وزرا و معاونین رئیس جمهور اظهار کرد: قول می‌دهیم به وعده‌های داده شده عمل کنیم. در همین راستا هم با نمایندگان این استان در مجلس شورای اسلامی جلسه برگزار خواهیم کرد و بررسی می‌کنیم که چه کمک‌هایی می‌شود به این استان ارائه داد.

رئیس جمهور در ادامه خطاب به مدیران استان خراسان شمالی گفت: همه مسائلی را که در این سفر مطرح شد می‌توان در تهران دنبال کرد، اما شما مدیران استان هستید که باید قادر باشید مشکلات استان را حل کنید. برای دستیابی به این اهداف نباید وضعیت فعلی را بپذیرید، من در تمام مسئولیت‌هایی که داشتم، هیچ‌گاه به وضع موجود راضی نبودم و همیشه هدفم این بود که وضعیت را بهبود ببخشم، شما هم وضعیت موجود را نپذیرید و تلاش کنید آن را بهبود ببخشید. اگر این نگاه ایجاد شود همیشه می‌توانید پیشرفت کنید. هر کس در هر مسئولیتی هست، می‌تواند برای بهبود شرایط موجود تلاش کند.

 پزشکیان با بیان اینکه من تا جایی که بتوانم برای عزت و سربلندی این کشور تلاش می‌کنم، افزود: مقام معظم رهبری در سند چشم‌انداز کشور اشاره داشتند که ایران کشوری توسعه یافته و در جایگاه اول در اقتصاد علم، فناوری و تکنولوژی و الهام‌بخش در مدیریت باشد، اما سوال این است که چرا به این جایگاه نرسیدیم؟ چرا نباید بهترین و الهام‌بخش شویم؟ چرا به بهترین روش ممکن مدیریت نمی‌کنیم؟ چرا برای بهتر شدن تلاش نمی‌کنیم؟ این دغدغه باید برای همه وجود داشته باشد، تا به سند چشم‌اندازی که مقام معظم رهبری ترسیم کرده‌اند، دست یابیم، نه اینکه بعد از ۲۰ سال از اهداف خود عقب مانده باشیم.

رئیس جمهور ادامه داد: به عنوان یک مسلمان برای من قابل پذیرش نیست که جایگاهی پایین‌تر از سایرین داشته باشیم، اما وقتی در این شرایط هستیم، یعنی به اعتقادات و باور‌های خود پایبند نبوده‌ایم. نباید به این شرایط راضی باشیم بلکه باید برای بهتر شدن تلاش کنیم. به عنوان یک مسلمان و پیرو ولایت فقیه باید سند چشم انداز کشور در مقابل نگاه ما باشد و بر اساس آن تلاش کنیم که بهترین باشیم.

 پزشکیان تاکید کرد: ما باید با تمام وجود تلاش کنیم تا بتوانیم در روز قیامت جوابگو باشیم، زیرا خداوند در روز قیامت هیچ ضعفی را از ما قبول نمی‌کند، البته شاید از مریض پیر یا معلول عذر را بپذیرد، اما همان معلول هم باید برای بهترین شدن تلاش کند.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه باید به سمت سند چشم‌انداز توسعه کشور حرکت کنیم، گفت: باید برای بهترین بودن رقابت کنیم، زندگی برای انتخاب بهتر است و ما باید بهترین را انتخاب کنیم. از شما مدیران استان هم تقاضا دارم در هر مسئولیتی هستید برای بهبود وضعیت مجموعه خود تلاش کنید.

 پزشکیان با انتقاد از مصرف معادل ۳۵ میلیارد دلار گاز در کشور با بیان اینکه با یک میلیارد دلار همه مشکلات این استان حل می‌شود، اظهار داشت: وقتی از لزوم صرفه‌جویی در مصرف گاز صحبت می‌کنیم، بعضی اعتراض می‌کنند. مصرف برق کشور می‌تواند به اندازه یک چهارم میزان کنونی باشد، اما به مصرف و مدیریت بد عادت کرده‌ایم. اگر کشور خراب شود، ما آن را تخریب کرده‌ایم، آمریکا و بیگانگان نمی‌توانند کشور ما را تخریب کنند. ما باید شیوه عملکرد خود را تغییر دهیم، این ما هستیم که می‌توانیم رشد، توسعه و آینده کشور را محقق کنیم بنابراین باید به شیوه‌ای دیگر عمل کرده و انرژی را درست مصرف کنیم. می‌توانیم در مدیریت خود به بهره‌وری بیشتری برسیم، کافی است به گونه‌ای مدیریت کنیم که با هزینه کمتر، اثربخشی بیشتری ایجاد کنیم.

پیش از آغاز سخنان رئیس جمهور در جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان خراسان شمالی، وزرای دولت، معاونین رئیس جمهور و استاندار به ارائه گزارش‌ها و بیان نکاتی درباره وضعیت استان پرداختند.

 میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، با اشاره به بازدید از واحد‌های مسکونی ویژه خانواده‌های دارای معلول، بر ضرورت اصلاح مقررات تأکید کرد و گفت: قانون معلولین باید به‌گونه‌ای اصلاح شود که فرصت‌های شغلی به اعضای خانواده معلول نیز تسری یابد.

 نوری قزلجه، وزیر جهادکشاورزی، با تأکید بر نقش کشاورزی در توسعه استان گفت: خراسان شمالی حدود یک درصد تولیدات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده و یک‌سوم اشتغال استان در این حوزه متمرکز است.

 علی‌آبادی، وزیر نیرو، از افتتاح و کلنگ‌زنی پروژه‌های مهم آبرسانی و برق‌رسانی خبر داد و گفت: پروژه عظیم انتقال آب به سرانی آغاز شده که با تکمیل آن، برای سال‌های طولانی آب شرب پایدار در استان تأمین خواهد شد.

 فرزانه صادق مالواجرد، وزیر راه و شهرسازی، گزارشی از افتتاح ۱۶۰ کیلومتر راه روستایی و شریانی ارائه کرد و از پیگیری پروژه‌های مهمی نظیر راه‌آهن جوین-اسفراین خبر داد.

وی تأکید کرد: بخشی از مسیر بام به قوچان تا شش ماه آینده آسفالت خواهد شد و در حوزه مسکن نیز ۲۰۰۰ واحد روستایی و شهری افتتاح شده است. همچنین پروژه‌هایی نظیر احداث مدرسه، مسجد و استخر برای بانوان در برنامه قرار گرفته است.

وزیر آموزش و پرورش، با اشاره به دستاورد‌های نظام آموزشی استان گفت: رشد چهار پله‌ای در کنکور سراسری و موفقیت‌های دانش‌آموزان در المپیاد‌های ملی و بین‌المللی نشان‌دهنده تلاش و پیشرفت نظام آموزشی خراسان شمالی است.

زهرا بهروزآذر، معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور، گزارشی از بازدید‌های خود ارائه داد و گفت: نشست‌هایی با زنان فعال استان برگزار شد که خلاقیت و نوآوری آنها در عرصه‌های کارآفرینی بسیار قابل توجه است.

عبدالکریم حسین‌زاده، معاون رئیس جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم، با اشاره به ظرفیت‌های استان خراسان شمالی گفت: این استان در تولید انگور، زعفران و پرورش اسب اصیل ترکمن، رتبه‌های برتری دارد، اما متأسفانه نتوانسته بازار کلانی برای این محصولات ایجاد کند.

 قائم‌پناه، معاون اجرایی رئیس جمهور، با تأکید بر اصل رضایتمندی مردم به‌عنوان محور برنامه‌های دولت وفاق، گفت: دولت با اولویت‌بندی پروژه‌ها و با تأکید بر اجرای وعده‌هایی که امکان تحقق دارند، به دنبال افزایش اعتماد عمومی است.

معاون اجرایی رئیس جمهور به تصویب اعتبارات ۷ هزار میلیارد تومانی برای بودجه عمومی استان، ۲۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی و فرصت‌های سرمایه‌گذاری بخش خصوصی به ارزش ۳۴ هزار میلیارد تومان اشاره کرد و افزود: پروژه‌های مهمی نظیر آبرسانی به روستا‌های استان، احداث بیمارستان و توسعه فضا‌های آموزشی از جمله مصوبات این سفر است.

استاندار خراسان شمالی، نیز در این نشست با اشاره به اهمیت سفر استانی دولت وفاق ملی، گفت: این استان که مقام معظم رهبری ظرفیت آن را برای قرار گرفتن در میان ۱۰ استان برتر کشور مورد تاکید قرار داده‌اند، همچنان با مشکلات متعددی در زمینه اشتغال، مهاجرت و زیرساخت‌ها مواجه است. ۷۵ درصد مردم استان احساس نابرابری و تبعیض دارند و این ما هستیم که باید نگاه مردم را از بدبینی به خوش‌بینی تغییر دهیم.

عباس قدرتی زوارم، رئیس مجلس نمایندگان استان نیز گفت: اولویت اصلی ما اشتغال‌زایی و حل مشکلات معیشتی است. در کنار این، باید برای رفع چالش‌های زیرساختی و تقویت ظرفیت‌های کشاورزی و معدنی استان تلاش کنیم.

انتهای پیام/

source

توسط nastoor.ir