همه چیز درباره طرز تهیه خوراک لوبیا

طرز تهیه خوراک لوبیا

در ادامه با طرز تهیه خوراک لوبیا و فوت و فن‌های پخت آن آشنا می‌شوید. با دانشچی همراه باشید.

طرز تهیه خوراک لوبیا

خوراک لوبیا، غذایی ساده، مقوی و خوشمزه، از قدیمی‌ترین و پرطرفدارترین غذاهای ایرانی است که با وجود سادگی، طعم فراموش‌نشدنی دارد. در این مطلب، راز و رمز پخت یک خوراک لوبيا لذیذ را با هم مرور می‌کنیم.

مواد لازم برای خوراک لوبیا (برای ۴ نفر)

• لوبیا چیتی: ۱ پیمانه
• پیاز: ۲ عدد متوسط
• رب گوجه‌فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
• سیب‌زمینی: ۱ عدد بزرگ (اختیاری)
• روغن: به مقدار لازم
• زردچوبه، فلفل سیاه، نمک: به مقدار لازم
• آب: به مقدار لازم
• آبلیمو یا آبغوره: به مقدار لازم (اختیاری)

مراحل پخت خوراک لوبیا

۱. آماده‌سازی لوبیا:

• لوبيا چیتی را از شب قبل در آب خیس کنید و سپس چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ لوبیا گرفته شود.

• لوبيا را در قابلمه بریزید و با آب کافی بپزید تا نرم شود. (حدود ۱ تا ۲ ساعت)

• می‌توانید از زودپز هم برای پخت سریع‌تر لوبيا استفاده کنید. (حدود ۳۰ تا ۴۵ دقیقه)

۲. تفت دادن پیاز:

• پیازها را ریز خرد کنید و در روغن تفت دهید تا طلایی و سبک شوند.

• زردچوبه را به پیاز افزوده و مقداری تفت دهید تا عطر آن آزاد شود.

۳. اضافه کردن رب گوجه‌فرنگی:

• رب گوجه‌فرنگی را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آن باز شود و بوی خامی آن گرفته شود.

• فلفل سیاه و نمک را هم اضافه کنید و کمی تفت دهید.

۴. اضافه کردن لوبیا:

• لوبيا پخته شده را به پیاز و رب گوجه‌فرنگی اضافه کنید و خوب هم بزنید.

• آب جوش را به خوراک اضافه کنید تا جایی که روی مواد را بگیرد.

• حرارت را کم کنید و اجازه دهید خوراک لوبيا به مدت حداقل ۱ ساعت با درب بسته بپزد و جا بیفتد.

۵. اضافه کردن سیب‌زمینی (اختیاری):

• اگر دوست دارید می‌توانید سیب‌زمینی را نگینی خرد کنید و در ۳۰ دقیقه آخر پخت به خوراک اضافه کنید.

۶. چاشنی و طعم‌دهنده:

• در ۱۵ دقیقه آخر پخت، می‌توانید آبلیمو یا آبغوره را به خوراک اضافه کنید تا طعم آن ملس‌تر شود.

• می‌توانید از ادویه‌های دیگری مانند پودر سیر، پودر پیاز، زیره و دارچین هم برای طعم‌دار کردن خوراک لوبيا استفاده کنید.

۷. سرو خوراک لوبیا:

• خوراک لوبيا را در ظرف مناسب بریزید و با نان، سبزی خوردن و پیاز سرو کنید.

فوت و فن‌های خوراک لوبیا:

• برای خوشمزه‌تر شدن خوراک لوبيا ، می‌توانید از عصاره گوشت یا مرغ استفاده کنید.

• اگر می‌خواهید خوراک لوبيا غلیظ‌تر شود، می‌توانید کمی آرد را در روغن تفت دهید و به خوراک اضافه کنید.

• برای لعاب‌دار شدن خوراک لوبيا، می‌توانید در هنگام پخت، یک قاشق غذاخوری شکر به آن اضافه کنید.

• برای تزئین خوراک لوبيا می‌توانید از جعفری خرد شده، نعناع داغ و پیاز داغ استفاده کنید.

• خوراک لوبیا را می‌توانید با برنج هم سرو کنید.

نکات مهم:

• حتماً لوبیا را قبل از پخت خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود.

• از آب جوش برای پخت خوراک لوبیا استفاده کنید تا باعث سفت شدن لوبیا نشود.

• خوراک لوبیا را روی حرارت ملایم بپزید تا به آرامی جا بیفتد و لعاب‌دار شود.

امیدوارم با این دستور پخت و نکات ارائه شده، بتوانید یک خوراک لوبیا خوشمزه و لذیذ درست کنید و از خوردن آن لذت ببرید.

روش‌های درست کردن ژله 🍮

اختصاصی-دانشچی

source

توسط nastoor.ir