اهمیت سئو و تولید محتوا در کسب و کار
۰۰:۳۹ – ۰۶ دی ۱۴۰۳
باشگاه خبرنگاران جوان؛ محبوبه کباری – فرار مالیاتی یکی از اصلی ترین معضلات در حوزه اقتصاد کشور به شمار می رود که البته در چند سال گذشته دولتها برنامه ریزی برای کاهش فرارهای مالیاتی و نقره داغ کردن مودیان بزرگ فرار مالیاتی را در دستور کار خود قرار دادهاند این درحالیست که پیش از این بسیاری از پرداخت کنندگان مالیات به ویژه کارمندان ادارات دولتی از فرارهای مالیاتی بزرگ گلایه مند بودند.
سازمان امور مالیاتی کشور از ابتدای امسال و با برنامه ریزی های که در دستور کار خود قرار داد زمینه را برای کاهش فرارهای مالیاتی فراهم کرد به طوری که روز گذشته محمد هادی سبحانیان رئیس سازمان امور مالیاتی کشور در یک برنامه تلویزیونی در رابطه با مهمترین برنامه نظام مالیاتی در راستای مبارزه با فرار مالیاتی گفت: هوشمندسازی مالیاتی یکی از ابزارها و فرایندهای سیستمی مقابله با فرار مالیاتی به حساب میآید چرا که این امر زمینه شناسایی مودیان جدید را فراهم می کند بطوریکه تعداد مودیان از ۸ میلیون و ۳۰۰ هزار در سال ۱۴۰۰ به ۱۲ میلیون نفر رسیده است.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور تاکید کرد: در سال گذشته ۱۱۰ همت در حوزه فرار مالیاتی وصول شده است که این خود از مظاهر عدالت مالیاتی است. یکی از دغدغههای رئیس جمهور بحث اجرای کامل ماده ۱۶۹ و ۱۶۹ مکرر است که می تواند به شفافیت اقتصاد و مالیات ستانی عادلانه کمک موثری بکند.
همچنین مرکز بازرسی مالیاتی و جلوگیری از فرارهای مالیاتی هم تاکنون اقدامات گسترده و قابل تاملی در حوزه شناسایی فرارهای مالیاتی انجام داده و با استفاده از هوشمندسازی مالیاتی و استفاده از روشهای هوش مصنوعی بخش زیادی از فراریان مالیاتی را شناسایی کرده است.
فشار مالیاتی از مودیان خرد برداشته شده است
در همین رابطه شاهین مستوفی رئیس مرکز بازرسی مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور در گفتوگو باخبرنگار باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه هدف اصلی سازمان امور مالیاتی کشور شناسایی دانه درشت های مالیاتی و شرکت های های دولتی است گفت: سازمان امور مالیاتی کشور با هدف گذاری که انجام داده به طور قطع اقدام به شناسایی دانه درشت ها خواهد کرد و به هیچ عنوان اجازه نخواهیم داد که حق مودیان خرد از پرداخت مالیات خرده شود.
وی با بیان اینکه فشار مالیاتی را از مودیان خرد برداشته ایم گفت: با راه اندازی سامانه سوت زنی و همچنین گزارش های مردمی و از سوی دیگر با استفاده از شیوههاینوین سعی کردهایم که فرارهای مالیاتی دانه درشت ها را شناسایی کنیم.
مستوفی با بیان اینکه رصد فعالیت صندوق های قرضالحسنه از سوی سازمان امور مالیاتی کشور همواره در دستور کار بوده است گفت: اخیرا تعداد اشخاص از محل فعالیت هفت صندوق قرضالحسنه مشکوک به کتمان فعالیت واقعی مشتریان در خراسان رضوی شناسایی شده که این رصد و شناسایی در سایر استان ها از جمله اصفهان و تهران هم در دستور کار است.
وی با بیان اینکه با توجه به اطلاعات بهدست آمده مبنی بر فرار مالیاتی تعدادی از اشخاص با سوء استفاده از عدم شفافیت فعالیت برخی صندوقهای قرضالحسنه را اجرایی کرده ایم گفت: اجرای بازرسیمالیاتی موضوع ماده (۱۸۱) قانون مالیاتهای مستقیم از محل فعالیت هفت صندوق قرضالحسنه مشکوک به کتمان فعالیت واقعی مشتریان در خراسان رضوی در دستور کار خود قرار داده ایم.
مستوفی اظهار کرد: تاکنون، حسابهای هزار و ۷۲۵ نفر از مشتریان عمده صندوقهای قرضالحسنه مذکور با مجموع بستانکار مبلغ ۱۷هزار میلیارد تومان (۱۷همت) استخراج شده است.
وی افزود: ۶۹۷ نفر از فراریان مالیاتی شناسایی شده با مجموع بستانکار مبلغ (۸.۵ همت)، فاقد ثبتنام در نظام مالیاتی هستند که برای ۲۵۷ نفر از این اشخاص، پرونده مالیاتی تشکیل شده و اقدامات لازم با استفاده از اطلاعات مجوزهای دریافتی از اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان خراسان رضوی، ابراز صاحبان حسابها و سایر منابع اطلاعاتی در حال انجام است.
براساس این گزارش یکی دیگر از بخش های که همواره در راس شناسایی فرارهای مالیاتی قرار دارند پزشکان و عدم استفاده از دستگاه های پوز است که زمینه ساز فرارهای مالیاتی گسترده و شکایات زیاد هموطنان شده است که در همین زمینه غلامی کارشناس اقتصاد مالیاتی در گفت وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه پزشکان همواره در ردیف اول فرارهای مالیاتی هستند گفت: متاسفانه عدم استفاده از دستگاه های کارتخوان و پوز باعث شده که این افراد در اولویت فرارهای مالیاتی محسوب شوند .
وی با بیان اینکه استفاده از دستگاه های کارت خوان و همچنین هوشمندسازی مالیاتی خود زمینه ساز کاهش فرارهای مالیاتی در کشور شده است گفت: در جهت برقراری عدالت مالیاتی هوشمند سازی خود نقش موثری دارد و سامانه مودیان توانسته است تا به امروز در این بخش به سازمان امور مالیاتی کشور و همچنین ایجاد عدالت مالیاتی کمک کند.
صدور ۷هزار و۷۸۰ برگه تشخیص مالیاتی
وزارت اقتصاد در آخرین گزارش خود از فرارهای مالیاتی اعلام کرد: براساس اطلاعات آماری استخراج شده از مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی از تیر تا آبانماه امسال ۴۳۱ مورد بازرسی مالیاتی موضوع ماده ۱۸۱ قانون مالیاتهای مستقیم انجام شده است. در این راستا ۷ هزار و ۷۸۰ برگ تشخیص به مبلغ ۶ هزار و ۹۸۶ میلیارد تومان صادر شده است.
صدور اوراق قطعی در این بازه ۳ هزار و ۴۵۸ برگ به مبلغ ۴ هزار و ۱۱۰ میلیارد تومان بوده است. همچنین در زمینه رسیدگی به تراکنشهای مشکوک بانکی از تیرماه تا آبانماه امسال ۱۱ هزار و ۱۷۵ برگ تشخیص به مبلغ ۹ هزار و سه میلیارد تومان صادر شده که صدور اوراق قطعی در این بازه ۹۶۴ برگ به مبلغ ۲۹۰ میلیارد تومان بوده است.
در همین بازه زمانی ۱ هزار و ۸۵۵ شرکت در فهرست مودیان فاقد اعتبار مالیاتی و ۱ هزار و ۹۵۷ مورد مودیان مشکوک شناسایی شدند.از تیرماه تا آبانماه همچنین ۱۷ هزار و ۷۶۸ گزارش مردمی دریافت شد که در ۶۶۴ مورد به شناسایی افراد فاقد پرونده مالیاتی منتج شد.
همچینن هزار و ۱۵۸ مورد استعلام تراکنش بانکی، ۱۲۱ مورد بازرسی مالیاتی ماده ۱۸۱ و ۳ هزار و ۹۹۵ بازدید میدانی از محل فعالیت اشخاص گزارش شده انجام شد.مالیات و جرایم وصولی از محل کتمان درآمد موضوع ماده ۱۹۲ قانون مالیاتهای مستقیم در این بازه زمانی ۱۳ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان بوده است.
در زمینه ارسال گزارشات ۵۹۱ مودی مشکوک دریافتی از ادارات کل در زمینه مبارزه با پولشویی به مرکز اطلاعات مالی ارسال شد.
گفتنی است، شناسایی دانه درشت ها و فراریان مالیاتی از سوی دولت و به دام افتادن آنها خود نقش بسیار موثری در افزایش انگیزه مودیان مالیاتی برای پرداخت مالیات دارد و زمینه ساز برقراری عدالت مالیاتی در کشور می شود.
source