همه چیز درباره معنی و مفهوم حدیث لولاک لما خلقت الافلاک

لولاک لما خلقت الافلاک

در ادامه با معنی و شرح حدیث قدسی لَوْلاكَ لَمَا خَلَقْتُ الْأَفْلاكَ آشنا می‌شوید. با دانشچی همراه باشید.

معنی العِلمُ لولاک لما خلقت الافلاک

۱- حدیث قدسی “لولاک لما خلقت الافلاک” به معنای “اگر تو نبودی، افلاک را نمی‌آفریدم” از احادیث مشهوری است که بیانگر جایگاه والا و اهمیت وجود پیامبر اکرم (ص) در نظام هستی است.

۲- این حدیث نشان می‌دهد که وجود پیامبر اسلام، علت و غایت آفرینش جهان هستی است. به عبارت دیگر، اگر پیامبر نبود، هیچ‌کدام از موجودات و کائنات آفریده نمی‌شدند. این موضوع بیانگر اهمیت والای رسالت پیامبر و نقش او در هدایت انسان‌ها به سوی کمال و سعادت است.

۳- با توجه به محوریت پیامبر در آفرینش، شناخت و پیروی از او امری ضروری برای رسیدن به سعادت حقیقی است. انسان‌ها با الگو قرار دادن پیامبر و عمل به دستورات او، می‌توانند به کمال انسانی دست یابند و به هدف آفرینش خود برسند.

۴- همچنین حدیث به این صورت نقل شده است: یا أحمد لولاک لما خلقتُ الافلاک و لولا علي لما خلقتُک و لولا فاطمة لما خلقتُکما؛ درواقع جایگاه ویژه‌ای برای پیامبر اسلام صلی الله علیه وآله وسلّم، امام علی علیه السلام و حضرت فاطمه سلام الله علیها در نظام هستی قائل است و ارتباط عمیقی بین این سه وجود نورانی ترسیم می‌کند.

ترجمه: “ای احمد (یکی از نام‌های پیامبر)، اگر تو نبودی، افلاک (جهان هستی) را نمی‌آفریدم و اگر علی نبود، تو را نمی‌آفریدم و اگر فاطمه نبود، شما دو نفر (پیامبر و علی) را نمی‌آفریدم”

این بخش اهمیت وجود حضرت فاطمه (س) را نشان می‌دهد و بیان می‌کند که وجود ایشان، حلقه اتصال و تکمیل کننده وجود پیامبر و حضرت علی است. به عبارت دیگر، اگر قرار بود پیامبر و علی باشند، لازمه آن وجود حضرت فاطمه به عنوان واسطه فیض و مادر امامان معصوم بود.

معنی افلاک

در این حدیث قدسی، کلمه “افلاک” به معنای تمام جهان هستی و کائنات است. این شامل آسمان‌ها، زمین، ستارگان، کهکشان‌ها و هر آنچه در آن‌ها وجود دارد، می‌شود.

در این حدیث، “افلاک” به صورت نمادین برای نشان دادن عظمت و گستردگی آفرینش به کار رفته است. منظور این است که اگر پیامبر اسلام (ص) نبود، خداوند هیچ یک از این موجودات و کائنات را نمی‌آفرید. این نشان دهنده جایگاه والا و اهمیت وجود پیامبر در نظام هستی است.

حدیث کساء و فواید خواندن آن

اختصاصی-دانشچی

source

توسط nastoor.ir