زمان اعلام صلاحیت کاندیدا‌های انتخابات شورا‌ها مشخص شد

نمایندگان مردم در خانه ملت زمان اعلام صلاحیت کاندیدا‌های انتخابات شورا‌ها را مشخص کردند.

خبرگزاری میزان

نمایندگان در نشست علنی امروز (چهارشنبه، ۷ آذر ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان رسیدگی به گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌ها در مورد طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات و وظایف انتخابات شورا‌های اسلامی کشور، با ماده ۲۹ طرح مذکور با ۲۰۴ رأی موافق، ۸ رأی مخالف و ۳ رأی ممتنع از مجموع ۲۴۲ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.

در ماده ۲۹ این طرح آماده است:

ماده (۵۱) قانون به شرح زیر اصلاح می‌شود.

الف- هیأت اجرایی بخش، نظر خود را در خصوص تایید یا رد صلاحیت داوطلبان انتخابات شورای اسلامی روستا ظرف مدت ۱۴ روز به هیأت نظارت بخش اعلام می‌کند. هیأت نظارت بخش ظرف مدت ۲۰ روز صلاحیت داوطلبان را بررسی می‌نماید. نظر این هیأت توسط بخشدار به داوطلب و هیات نظارت شهرستان اعلام می‌شود. نظر هیأت نظارت بخش مبنی بر تایید صلاحیت داوطلب قطعی است. در صورت رد صلاحیت، داوطلب می‌تواند ظرف مدت ۴ روز از تاریخ اعلام نظر مذکور اعتراض خود را به هیأت نظارت شهرستان ارائه کند. هیأت نظارت شهرستان موظف است پرونده را ظرف مدت ۷ روز بررسی کند. نظر هیأت نظارت شهرستان در این خصوص قطعی است.

تبصره- در صورتی که پس از تایید صلاحیت داوطلبان انتخابات شورا‌های اسلامی روستا و قبل از شروع تبلیغات انتخاباتی، با اعلام وزارت اطلاعات، سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یا فرماندهی انتظامی ادله‌ای مبنی بر سوابق سوء امنیتی یا اقتصادی یا اخلاقی داوطلبان به هیات نظارت شهرستان واصل گردد، این هیات نسبت به بررسی مجدد صلاحیت داوطلب ظرف یک هفته اقدام می‌کند و در صورتی که صلاحیت داوطلب در هیأت نظارت شهرستان رد شود، داوطلب می‌تواند به هیأت نظارت استان اعتراض نماید. نظر هیأت نظارت استان مبنی بر تایید یا رد صلاحیت داوطلب نهایی است. ب- هیأت اجرایی شهرستان، نظر خود را در خصوص تایید یا رد صلاحیت داوطلبان شورای اسلامی شهر ظرف مدت ۱۴ روز به هیات نظارت شهرستان اعلام می‌کند. هیأت نظارت شهرستان ظرف مدت ۲۰ روز پس از بررسی صلاحیت داوطلبان نظر خود را توسط فرماندار به داوطلب و هیأت نظارت استان اعلام می‌کند. نظر هیأت نظارت شهرستان مبنی بر تایید صلاحیت داوطلب، قطعی است. در صورت رد صلاحیت، داوطلب می‌تواند ظرف مدت ۴ روز از تاریخ اعلام نظر مذکور اعتراض خود را به هیأت نظارت استان ارائه کند. هیأت نظارت استان موظف است پرونده را ظرف مدت ۷ روز بررسی کند. نظر هیأت نظارت استان در این خصوص قطعی است.

تبصره- در صورتی که پس از تایید صلاحیت داوطلبان انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و قبل از شروع تبلیغات انتخاباتی با اعلام وزارت اطلاعات، سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یا فرماندهی انتظامی ادله‌ای مبنی بر سوابق سوء امنیتی یا اقتصادی یا اخلاقی داوطلبان واصل گردد، هیأت نظارت استان نسبت به بررسی مجدد صلاحیت داوطلب ظرف یک هفته اقدام می‌کند و در صورت رد صلاحیت داوطلب توسط هیأت نظارت استان، داوطلب می‌تواند به هیأت مرکزی نظارت اعتراض خود را ارائه کند. نظر هیأت مرکزی نظارت مبنی بر تایید یا رد صلاحیت داوطلب، نهایی است.

علی بابایی کارنامی در جریان بررسی این ماده در اخطار قانون اساسی با استناد بر اصل ۱۰۰ قانون، گفت: آیا آقای رسایی در دستور صحبت کردند؟ آقای رسایی با آقای پزشکیان ملاقات داشتند؛ این روز‌ها بر سر زبان‌ها افتاده اند، اما این مسیر باید به صورت قانونی طی شود، اگر قرار بر این است که کسی صحبت نکند همه نباید صحبت کنند. بحث حضور ظریف و موضوع مشاغل حساس در دستور بررسی کمیسیون تخصصی خود قرار دارد نه در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس.

وی ادامه داد: چرا باید اجازه دهید نماینده‌ای به این دلیل که نماینده تهران است صحبت کند، اما به نماینده‌های شهرستان تاکید می‌شود در دستور صحبت کنند لذا مجددا نسبت به رعایت اصل ۱۰۰ قانون اساسی تذکر می‌دهم، از سوی دیگر هم اکنون طرح اصلاح قانون شورا‌ها در دستور بررسی قرار دارد که در آستانه برگزاری انتخابات آن قرار داریم و برای آن نیز قانون وجود دارد و در شرایط حساسی از این جهت قرار نداریم که وقت مجلس برای آن صرف می‌شود و اولویت‌های دیگری در کشور وجود دارد و ما امیدواریم هر چه سریع‌تر این طرح به جمع بندی برسد تا به مسائل اقتصادی کشور برسیم.

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس اضافه کرد: در اینجا همه نماینده هستند و نماینده‌تر نداریم؛ هیچ نماینده‌ای حق ندارد غیر از آن چیزی که قانون آئین نامه داخلی مجلس مطرح کرده است اظهارنظر کند، مسیر بررسی موضوعات هم آئین نامه داخلی مجلس مشخص کرده است. از آقای رسایی نیز که در حوزه‌های مختلف ورود می‌کنند تشکر می‌کنم.

انتهای پیام/

source

توسط nastoor.ir