اهمیت سئو و تولید محتوا در کسب و کار
۲۳:۱۱ – ۱۱ آذر ۱۴۰۳
باشگاه خبرنگاران جوان؛ محبوبه کباری – عبدالناصر همتی وزیر اقتصاد و دارایی در برنامه گفت وگوی ویژه خبری با بیان اینکه امسال آخرین سالی است که بانک ها بنگاه داری خواهند کرد گفت: با توجه به وعده ای که یک ماه پیش داده ایم و از طریق برنامه ریزی های صورت گرفته سال دیگر موعد واگذاری بنگاه های بانک ها خواهد بود.
وی ادامه داد: برای خارج شدن بانک ها از بنگاه داری دو تا سه روش وجود دارد که در حال بررسی آنها هستیم. یکی از روش های پیشنهادی آن است که تمامی بانک ها فعالیت بنگاه های اقتصادی را در قالب یک هلدینگ وخارج از اقتصاد دولتی ادامه دهند تا انشالله به یک نتیجه خوب برسیم.
بنگاه داری را از بانک ها می گیریم
همتی توضیح داد: ما باید بنگاه داری را از بانک ها بگیریم از سوی دیگر قانون هم به ما این اجازه را می دهد که بانک ها از طریق شرکت پروژه سرمایه گذاری کنند و از طریق این شرکت ها تامین سرمایه کنند که در این بخش از ظرفیت مردم هم استفاده خواهیم کرد تا به رشد تولید برسیم.
وی ادامه داد: ما به دنبال آن هستیم که هماهنگی جدی بین بازار سرمایه ،بانک مرکزی و وزارت اقتصاد ايجاد شود و با یک تامین مالی جدی به سمت جهش تولید برویم.
همتی گفت: بانک ها به هیچ عنوان برای خارج شدن از بنگاهداری مقاومت ندارند و در حال برنامه ریزی برای اجرای این طرح هستیم. همچنین ۴ جلسه شورای عالی تامین مالی برگزار کردهایم و در این جلسات کارهای مهمی از جمله استفاده از اعتبارات اسنادی،برات الکترونیکی و السی داخلی را هم در دستور کار خود قرار داده ایم.
ناترازی نهفته در بودجه داریم
وزیر اقتصاد و داراییدر خصوص بودجه ۱۴۰۴ گفت: یک ناتراری نهفته در بودجه داریم که از دهه های گذشته ایجاد شده است.
همتی بیان کرد:برای اینکه کسری عملیاتیبودجه را پرکنیم درآمدهایی را مینویسیم که تحقق پیدا نمیکند.بخشی از درآمدهای هدفمندی تحقق پیدا نکرده است .امسال هم کسری بودجه عملیاتی را داریم.
همتی گفت: در بودجه برخی از درآمدهای کلی از جمله مولد و خصوصی سازی مطرح شده که چندان نمیشود بر روی آن حساب کرد چراکه تاکنون تنها ۵درصد از مولدسازی و۲۰ درصد از خصوصی سازی اجرایی شده است.
وی با بیان اینکه بخشی از کسری بودجه به یارانه های پنهان برمیگردد که بدون هدف داده میشود گفت:یارانه های پنهان اگه درست شود کسری بودجه حل میشود ومنظور از یارانه پنهان بیشتر بحث انرژی است.
او بیان کرد: در بحث هدفمندی به دلیل واردات بنزین با کسری مواجه شده ایم و برای جبران کسری در بخش عمرانی اجازه برداشت ۲۰ درصدی از صندوق توسعه ملی را گرفته ایم.
وی ادامه داد: درآمدهای نفتی امسال هم مانند سال های گذشته ثابت و همان ۳۵ تا ۳۶ میلیارد دلار است این درحالیست که در سال های ۹۱ میزان درآمدهای نفتی ۱۰۰ میلیارد دلار بوده است.
۳۰۰ هزار نفر در صف انتظار دریافت وام ازدواج هستند
وزیر اقتصاد و دارایی در خصوص صف های طولانی وام ازدواج گفت: ۳۰۰ هزار متقاضی در صف انتظار برای دریافت وام ازدواج هستند و همه بانک ها اولویت را برای پرداخت وام ازدواج گذاشته اند و تاکنون ۵۰ همت پرداخت شده و برای ۳۰۰ نفر در صف هم ۱۰۰ همت دیگر لازم است.
همتی در خصوص مدیریت بازار ارز هم گفت: من به هیچ عنوان برای افزایش نرخ ارز نیمایی فشار نمی آورم و این یک قانون است چراکه ارز نیمایی و ارز آزاد باید یکپارچه شوند.ما باید یک بازار داشته باشیم و از قیمت گذاری دستوری باید خارج شویم.
او بیان کرد: نوسانات اخیر بازار ارز به دلیل شرایط سیاسی کشور و منطقه بوده است ودر هفته اخیر هم به دلیل شرایط سیاسی سوریه با افزایش مواجه شده که به طور قطع با آرام شدن منطقه امیدواریم بازار ارز هم به ثبات برسد.
همتی گفت: ۵۰ درصد مردم خودرو ندارند و این افراد نفعی از یارانه بنزین و پایین نگه داشتن قیمت حامل های انرژی نمی برند. بنابراین باید برای اصلاح این موضوع و نفع بردن تمامی افراد جامعه برنامه ریزی درستی کرد.
بهرهوری ما در کشور نزدیک صفر است
همتی با بیان اینکه احتمال اینکه بتوانیم رشد اقتصادی ۸ درصد را داشته باشیم سخت است گفت: رشد اقتصادی ما از ۳ یا ۴ درصد تا به حال بیشتر نشده است.بهرهوری ما در کشور نزدیک صفر است
وی ادامه داد:سرمایه خارجی ما برای استفاده در تولید زیر ۰/۳ است در نتیجه باید با افزایش بهرهوری و برنامه ریزی درست به سمت رشد ۸ درصدی حرکت کنیم.
همتی در خصوص آخرین جزئیات اف ای تی اف گفت: اگر دو لایحه پالرمو و سی اف تی هم قبول کنیم معلوم نیست بلافاصه از لیست سیاه خارج شویم گفت: آمریکا دوست ندارد ما از لیست سیاه خارج شویم و از سوی دیگر نمیخواهیم در دنیا متهم به پولشویی باشیم.
وی ادامه داد:اسرائیل جزو لیست سیاه نیست اما ما متهم هستیم به پولشویی و در لیست سیاه قرار داریم. اف ای تی اف به نفع کشور ما است اما به نتیجه رساندن آن فرآیند دارد.
او بیان کرد: در جذب سرمایه موفق نبودیم وکشورهایی مثل ترکیه و عربستان سال گذشته حدود ۱۰ هزار دلار جذب سرمایه داشتند و در جذب سرمایه ما تا حدودی کم است. در دو سال و ۸ ماه گذشته ۲ و ۱ دهم میلیارد بوده است.
source