بررسی اقدامات وزارت کشور دولت چهاردهم؛ از ساماندهی اتباع خارجی تا انتصاب استانداران

اسکندر مومنی وعده داده است که لیاقت، کاردانی، تعهد، پاک دستی، خردمندی و کارآمدی معیار انتصاب‌هایش باشد و از طریق تشکیل سازمان ملی مهاجرت و انسداد مرز‌ها ساماندهی اتباع بیگانه را دنبال کند.

خبرگزاری میزان

دولت چهاردهم به ریاست مسعود پزشکیان ۷ مرداد ۱۴۰۳ در حالی آغاز به کار کرد که دولت قبل به دلیل شهادت آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور دولت سیزدهم در یک سانحه هوایی نتوانست دوره اول را به پایان برساند.

وزرای کابینه مسعود پزشکیان که همگی توانسته بودند رای اعتماد مجلس را بگیرند، از همان ابتدا دستور کار خود را بر پایه سیاست‌های کلان کشور و برنامه هفتم قرار دادند، در این مجال به بررسی عملکرد اسکندر مومنی در وزارت کشور طی بیش‌از ۱۰۰ روز ازآغاز به‌کار دولت چهاردهم می‌پردازیم.

برای بررسی عملکرد مومنی باید بخشی از وعده‌های مطرح شده توسط وی در جریان جلسات رای اعتماد را مرور کنیم.

آنچه وعده داده شد

اسکندر مومنی در نشست علنی نوبت عصر سه‌شنبه، ۳۰ مرداد ماه مجلس شورای اسلامی در جریان تشریح برنامه‌ها و سوابق خود وعده داد که قانون اساسی، سیاست‌های کلی نظام، قانون پنج ساله توسعه و دیگر قوانین مجلس مبنای تمام تصمیمات و اقداماتش در وزارت کشور باشد و مردم با رعایت سازوکار‌های قانونی حق نقد و اعتراض داشته باشند.

مومنی به نمایندگان گفت که معیارش در انتصاب‌ها بر اساس لیاقت، کاردانی، تعهد، پاک دستی، خردمندی و کارآمدی خواهد بود.

وی همچنین از ساماندهی اتباع بیگانه از طریق تشکیل سازمان ملی مهاجرت و انسداد مرز‌ها خبر داد و گفت: با اجتناب از تمرکزگرایی باید نگاه جامع به همه کشور به ویژه مناطق کمتر برخوردار داشته باشیم.

وی همچنین از حفظ محیط زیست، مدیریت ترافیک و انضباط ترافیک و توسعه ناوگان‌های مجهز و روزآمد، حمل و نقل عمومی، احداث و تکمیل حمل و نقل ریلی درون شهری، نظافت و زیباسازی محیط‌های عمومی، حمایت از صنایع بازیافت و جمع‌آوری پسماندها، یکپارچه سازی و تسهیل فرآیند صدور مجوز‌ها و توسعه سامانه هوشمند در راستای تحقق دولت الکترونیک به عنوان دیگر برنامه‌های خود نام برد.

مومنی گفت: وزارت کشور مصمم است از حقوق شهروندی حمایت کند و آن را گسترش دهد، همچنین بستر لازم برای توسعه فعالیت‌های احزاب و سازمان‌های مردم نهاد را فراهم کند.

همکاری‌های دو یا چند جانبه با کشور‌های همسایه نیز از دیگر وعده‌های وزیر کشور بود.

آنچه انجام شد

بعد از اعتماد نمایندگان ملت به مومنی، وی در مراسم معارفه خود گفت: امروز کشور ما بیشتر از هر زمان دیگری به آرامش، وفاق و همبستگی ملی نیاز دارد و فرمانداران و استانداران بهترین نقش را در این زمینه دارند.

پس از گذشت یک ماه و در ابتدای مهر ۱۴۰۳ و به منظور رسیدگی به حادثه رخ داده در معدن زغال‌سنگ طبس، وزیر کشور به این شهر سفر کرد و از نزدیک آخرین وضع عملیات میدانی قرار گرفت.

در ادامه مومنی از بررسی عملکرد استانداران پس از یک سال و بر اساس شاخص‌های افزایش وفاق و همبستگی در جامعه خبر داد و درباره اتباع خارجی گفت که کشور ما توان این میزان مهاجر را ندارد و در پی آن بسیاری از فرصت‌های شغلی گرفته شده است، بسیاری از منابع و یارانه‌‎ها در این حوزه صرف شده و بیرون کردن اتباع غیر مجاز در الویت اول کشور ماست.

وی در همین رابطه و در حاشیه بازدید از مرز مشترک ایران و پاکستان نیز گفت: فاز اول طرح انسداد مرز ایران و پاکستان که شامل ۹۰ کیلومتر می‌شود، در اواخر خرداد ماه سال جاری آغاز شده و تا نیمه اول سال آینده به پایان خواهد رسید.

وزیر کشور همچنین در سفر به استان اصفهان با بیان اینکه کم‌آبی مهمترین مشکل مردم استان اصفهان است از پیگیری این موضوع در دولت چهاردهم خبر داد.

وی در مراسم تودیع و معرافه استاندار جدید استان تهران نیز درباره مسائل و مشکلات پایتخت گفت: کم آبی، آلودگی هوا، حمل و نقل و ترافیک و حضور اتباع بیگانه غیرمجاز مهمترین چالش‌های استان تهران است که باید در در اولویت کاری استاندار جدید باشد.

تصمیمات خوبی در حوزه انتخاب استانداران طی ۱۰۰ روز گذشته انجام شده است

درباره عملکرد مومنی در وزارت کشور محمدصالح جوکار، رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌های مجلس شورای اسلامی به میزان گفت: به اعتقاد من طی ۱۰۰ روز گذشته وزیر کشور در حوزه انتخاب استانداران از بین گزینه‌های مطرح و چالش‌ها و اختلاف‌های موجود انتخاب‌ها و تصمیمات خوبی اتخاذ کرده است.

رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌ها ادامه داد: در ماه‌های گذشته انتخاب استانداران به خوبی صورت گرفته و این می‌تواند منشا تحول باشد. استانداران بدون گرایش سیاسی و تنها با نگاه توسعه و پیشرفت برای حرکت رو به جلو باید مسئولیت را بپذیرند و از حاشیه سیاسی دور باشند، چرا که حاشیه‌های سیاسی می‌تواند مانع اصلی پیشرفت برای هر استانی باشد و این ظلم به مردم است.

وی گفت: کلید انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس شورای اسلامی، مجلس خبرگان و شورای اسلامی زده شده است و وزارت کشور دنبال این هدف است که فرایند انتخابات به خوبی شکل بگیرد و اجرایی شود.

جوکار ادامه داد: در این ۱۰۰ روز در حوزه شورا‌ها و انتخابات مختلف، در حوزه‌های بحث مدیریت بحران کشور و در حوزه مباحث سیاسی اتفاقات خوبی رقم خورده است.

برخلاف وعده‌ها اغلب استانداران در حال جابه‌جایی هستند

علی اصغر نخعی‌راد عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌ها نیز در گفت‌وگو با میزان، در تشریح اقدامات وزارت کشور گفت: مهمترین اقدام وزارت کشور نصب استانداران است که آنچنان راضی‌کننده نیست، به ویژه در استان خراسان. 

این عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها ادامه داد: وزیر کشور به نمایندگان قول داده بود که فقط استاندارانی که ضعیف باشند را تغییر می‌دهد، در حالیکه ملاحظه می‌کنیم اغلب استانداران در حال جابجایی هستند آیا همه استاندار ضعیف بودند؟ ما این انتظار را از آقای مومنی نداشتیم.

وی گفت: وقتی افراد سیاسی از یک جناح خاص انتخاب شوند در عملکرد آنها حاشیه‌ و بحث‌های سیاسی مطرح می‌شود. 

نخعی‌راد با اشاره به ضرورت رفع مشکلات جنوب کشور ادامه داد: امیدواریم وزارت کشور در این حوزه موفق شود و ما به عنوان نماینده‌های مجلس آماده ارائه هر گونه کمک و مساعدت هستیم.

این عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها با تاکید بر اینکه وزارت کشور باید بتواند بر عملکرد استانداران نظارت کند بیان داشت: در فصل بودجه کمیسیون تلفیق از استان خراسان رضوی سه نماینده در کمیسیون هستند اما هنوز استاندار هیچ تماسی با ما نداشته است و این نشان می‌دهد استانداری هنوز گرفتار انتصاب و مقدمات است.

وی گفت: ۱۰۰ روز برای سنجش اقدامات دولت می‌تواند بسیار تعیین کننده باشد، یک روز را هم نباید از دست بدهیم و باید از فرصت‌ها نهایت بهره‌برداری انجام شود.

انتهای پیام/

source

توسط nastoor.ir