چگونه کم کاری تیروئید را درمان کنیم؟
در حال حاضر به دلیل توسعه روند تولید انواع مواد خوراکی، غذاهای فرآوری شده بر رژیم غذایی ما غالب هستند و بسیاری از افراد جامعه ناآگاهانه با یک دشمن خاموش، کم کاری تیروئید مبارزه میکنند. این بیماری با کم کاری غده تیروئید آغاز میشود و میتواند با مجموعهای از علائم مختلف همانند خستگی، افزایش وزن و افسردگی همراه باشد. برای درمان این عارضه روشهای مختلفی وجود دارند و متخصصان میتوانند داروهای شیمیایی را برای شما تجویز کنند البته علاوه بر داروهای شیمیایی استفاده از روشهای درمان طبیعی نیز میتواند ایده خوبی باشد.
آشنایی با بیماری کم کاری تیروئید
کم کاری تیروئید زمانی رخ میدهد که غده تیروئید شما به اندازه کافی هورمونهای تیروئیدی را تولید نکند. این هورمونها مسئول تنظیم متابولیسم، سطح انرژی و عملکرد کلی بدن هستند و برای تناسب اندام شما نیز ضروری خواهند بود.
علل شایع این بیماری بیشتر به بیماریهای خود ایمنی مانند تیروئیدیت یا کمبود ید مرتبط هستند. همچنین مصرف برخی از داروها نیز ممکن است باعث کم کاری تیروئید شوند. در نهایت اینکه علائم این بیماری میتواند به طور گستردهای متفاوت باشند، از این رو تشخیص دقیق آن برای متخصصان نیز چالش برانگیز است.
اگر شما نیز بعد از سونوگرافی تیروئید متوجه شدید که به این بیماری دچار هستید و برای پیدا کردن یک روش درمان طبیعی جستجو میکنید، بهتر است به عنوان اولین اقدام رژیم غذایی خود را تغییر دهید. البته که تغییر سبک زندگی نیز میتواند به طور طبیعی کم کاری غده تیروئید شما را بهبود بخشد. روشهای طبیعی مختلفی برای درمان این عارضه وجود دارند.
چه کسانی در معرض ابتلا به کم کاری تیروئید هستند؟
کم کاری تیروئید یکی از عارضههای رایج است که میلیونها نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار میدهد. البته که زنان بیشتر از مردان مستعد ابتلا به این بیماری هستند. برای اینکه بتوانید این عارضه را زودتر درمان کنید باید دلیل اصلی بروز آن را بیابید و از متخصصان برجسته نیز کمک بگیرید.
با افزایش سن نیز احتمال بروز این عارضه افزایش مییابد. دلایل مختلفی برای این بیماری و کم کارشدن غده تیروئید افراد وجود دارد که در هر یک از بیماران با شرایط متفاوتی قابل مشاهده خواهد بود.
برای درمان طبیعی کم کاری تیروئید چه غذاهایی بخوریم؟
اساس اصلی درمان طبیعی شما رژیم غذاییتان است. بنابراین باید غذاهایی را در رژیم خود بگنجانید که بر روی عملکرد غده تیروئید موثر باشند. در این بخش برخی از غذاهای موثر در درمان طبیعی کم کاری تیروئید را معرفی میکنیم:
- غذاهای غنی از ید: ید برای تولید هورمون تیروئید بسیار مهم است. مواد غذایی همانند ماهی، لبنیات و نمک یددار میتواند کمبود سطح ید بدن شما را جبران کنند.
- غذاهای غنی از سلنیوم: سلنیوم از عملکرد تیروئید پشتیبانی میکند و در آجیلهای مختلف، تخمه آفتابگردان و ماهی یافت میشود. تحقیقات نشان میدهد که مکمل سلنیوم ممکن است عملکرد تیروئید را در افراد مبتلا به بیماری خود ایمنی تیروئید بهبود بخشد.
- روی و آهن: هر دو ماده معدنی نام برده شده برای تولید هورمون تیروئید حیاتی هستند. منابع این مواد معدنی شامل گوشت، صدف، حبوبات و آجیل است.
- میوهها و سبزیجات: غذاهای غنی از آنتی اکسیدان به مبارزه بدن با التهاب کمک میکنند. انواع توتها، سبزیجات برگدار و حتی سایر گیاهان خوراکی برای درمان طبیعی این عارضه مفید هستند.
داروهای گیاهی،درمانی طبیعی برای کم کاری تیروئید
شاید به داروهای گیاهی و دمنوشهای طبیعی خیلی علاقهمند نباشید اما مصرف این داروها در واقع برای کم کاری تیروئید شما روش مناسبی است. به عبارت دیگر شما باید سبک زندگی خود را تغییر دهید و به سراغ داروهای گیاهی بروید تا به طور طبیعی از شر این عارضه خلاص شوید. در ادامه برخی از بهترین و موثرترین داروهای گیاهی برای رفع طبیعی کم کاری تیروئید را معرفی میکنیم:
- آشواگاندا: تحقیقات علمی نشان داده است که این گیاه از عملکرد تیروئید حمایت میکند و استرس را کاهش میدهد، بنابراین آشواگاندا میتواند سطح هورمون غده تیروئید را در افراد مبتلا به کم کاری تیروئید بهبود بخشد.
- مقل: از عصاره این گیاه در طب سنتی برای تقویت عملکرد تیروئید و حمایت از سلامت متابولیک استفاده میشود.
- ریشه شیرین بیان: این گیاه ممکن است به تنظیم سطح کورتیزول کمک کند. در نتیجه میتواند برای افراد مبتلا به خستگی آدرنال مفید داشته باشد و مشکل رایج افراد مبتلا به کم کاری غده تیروئید را رفع کند.
- زنجبیل: یکی دیگر از مواد طبیعی که به طور طبیعی این بیماری را رفع میکند، زنجبیل نام دارد که به روشهای مختلفی قابل مصرف خواهد بود. شما میتوانید این ماده طبیعی را درون چای خود بریزید و با عسل میل کنید.
- بذر کتان: در این دانه گیاهی اسیدهای چرب امگا ۳ وجود دارند که میتوانند به تصحیح روند عملکرد غده تیروئید کمک کنند. روغن بذر کتان نیز میتواند برای درمان این عارضه مفید باشد.
- هویج: هر چه ویتامین آ بیشتری در رژیم غذایی خود قرار دهید، سریعتر از شر کم کاری تیروئید خلاص میشوید و هویج نیز یکی از منابع غنی این نوع ویتامین است.
- گشنیز تازه: این گیاه نیز برای درمان مشکل غده تیروئید بسیار موثر خواهد بود.
برای درمان طبیعی کم کاری تیروئید از خوردن این غذاها اجتناب کنید!
همانطور که با مصرف برخی از خوراکیها بیماری مربوط به کم کاری غده تیروئید شما بهبود مییابد، با اجتناب از خوردن بعضی از مواد غذایی شما میتوانید به این روند بهبودی طبیعی کمک کنید. در این بخش برخی از مواد غذایی مضر برای کم کاری غده تیروئید را معرفی خواهیم کرد:
- گواتروژن: برخی غذاها میتوانند در روند تولید هورمون تیروئید تداخل ایجاد کنند. این حالت بیشتر زمانی رخ میدهد که افراد مواد غذایی خام بخورند. برای مثال محصولاتی همانند سویا، کلم پیچ و کلم بروکلی میتوانند از جمله غذاهای مضر برای عملکرد غده تیروئید محسوب شوند. البته پختن این مواد غذایی میتواند اثرات گواتروژنی آنها را کاهش دهد.
- غذاهای فرآوریشده: غذاهای فرآوری شده سرشار از قند و چربی ناسالم هستند و میتوانند التهاب یا افزایش وزن بیماران را تشدید کنند و حتی علائم کم کاری تیروئید نیز با مصرف این غذاها تشدید مییابد.
- گلوتن: برخی از مطالعات نشان میدهد که بین حساسیت به گلوتن و اختلالات خودایمنی تیروئید ارتباط وجود دارد. افراد مبتلا به کم کاری تیروئید باید از رژیم غذایی بدون گلوتن استفاده کنند.
برای درمان طبیعی کم کاری تیروئید رژیم غذایی خود را جدی بگیرید
در صورتی که جزء افراد مبتلا به کم کاری تیروئید هستید، توصیه میکنیم به جای استفاده از روشهای دارویی و شیمیایی به سراغ مواد طبیعی و گیاهی بروید. با ایجاد تغییر در رژیم غذایی و مصرف داروهای گیاهی یا جایگزین کردن داروهای شیمیایی میتوانید بدنی سالمتر داشته باشید.
شاید داروهای سنتی و گیاهی به اندازه داروهای شیمیایی سریع عمل نکنند اما به هر حال سلامت و شادابی شما را تضمین خواهند کرد و عوارض جانبی پردردسری به همراه ندارند. فراموش نکنید با اینکه علم پزشکی توسعه پیدا کرده است اما در بیشتر موارد طبیعت کلید سلامتی شما را در دست دارد و نباید آن را نادیده بگیرید.
source