رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس: پارلمان‌ها نقش عمده‌ای در اجرای سیاست‌های اقلیمی و اقدامات آب و هوایی ایفا می‌کنند

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست گفت: پارلمان‌ها از طریق نظارت قانونی، تخصیص بودجه و عملکرد دستگاه‌ها، نقش عمده‌ای در اجرای سیاست‌های اقلیمی و اقدامات آب و هوایی ایفا می‌کنند.

خبرگزاری میزان

محمد جواد عسکری در بیست و نهمین نشست کنفرانس متعاهدین (COP ۲۹) کنوانسیون تغییر آب و هوای سازمان ملل متحد (UNFCCC) تاکید کرد: این نشست فرصتی است برای ابراز اراده سیاسی کشور‌ها در انجام تعهدات و مقابله با تبعات تغییرات آب و هوایی. نظر به تصمیمات کاپ ۲۷ و تعهدات انجام نشده کشور‌های توسعه یافته از اجلاس‌های قبلی به ویژه تعهدات آنها در کاهش انتشار گاز‌های گلخانه‌ای قبل از ۲۰۲۰ و تأمین سالانه صد میلیارد دلار برای کمک به کشور‌های در حال توسعه، برگزاری کاپ ۲۹ فرصت مناسبی جهت متعهد کردن کشور‌های توسعه یافته به اجرای تعهداتشان در این زمینه است.

وی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران از جمله کشور‌هایی است که در تدوین کنوانسیون‌های ریو شامل کنوانسیون چارچوبی تغییر آب و هوای سازمان ملل متحد، کنوانسیون تنوع زیستی و کنوانسیون مقابله با بیابان زایی سازمان ملل متحد نقش فعال و مسئولانه‌ای ایفا کرده و همچنان بر این نقش و حضور خود تاکید دارد. ما اعتقاد داریم که هر سه محور توسعه پایدار شامل حفظ محیط زیست، توسعه اجتماعی و رشد اقتصادی باید به شکلی متوازن توسعه یابند و ضرورت نیل به یکی مانع از دست یابی به دیگری نشود.

این نماینده مجلس بیان کرد: آنچه از منظر ایران در حوزه تغییر اقلیم، کنوانسیون مربوطه و موافقتنامه پاریس بسیار مهم است و ضرورت پیگیری جدی دارد، اجرای اصول کنوانسیون و موافقت‌نامه از جمله اصل مسئول مشترک، اما متفاوت (CBDR) و نیز فراهم آمدن ابزار‌های اجرایی (انتقال دانش و فناوری، تأمین منابع مالی و ظرفیت‌سازی) به منظور تسهیل اجرای اقدامات مرتبط با کاهش انتشار و سازگاری است.

رئیس هیات پارلمانی کشورمان در این اجلاس اظهار داشت: البته از اولویت‌های اصلی ایران برای اقدام در برابر تغییر اقلیم، اقدامات موثر برای سازگاری و تاب‌آوری برای رویارویی با چالش‌های منبعث از آن و به حداقل رساندن پیامد‌های منفی آن بر جوامع، اقتصاد و محیط زیست است.

وی تاکید کرد: از مهم‌ترین این تبعات در ایران خصوصاً کمبود آب، خشکسالی، بیابان‌زایی و اکنون توفان‌های گردوغبار می‌باشد که انتظار می‌رود مورد اخیر -توفان‌های گردوغبار- نیز در این اجلاس مطرح و به عنوان یکی از مخاطرات تغییر اقلیم برجسته شود.

این نماینده یادآور شد: نگرانی عمده دیگر، عدم اجرای تعهدات از سوی دولت‌های صنعتی و توسعه یافته است. مسئولیت تاریخی بخش عظیمی از چالش‌های زیست محیطی جهان امروز، چون انباشت گاز‌های گلخانه‌ای و گرمایش جهانی با کشور‌های توسعه یافته است و این کشور‌ها باید در کاهش انتشار گاز‌های گلخانه‌ای پیشگام باشند.

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست گفت: پارلمان‌ها از طریق نظارت قانونی، تخصیص بودجه و عملکرد دستگاه‌ها، نقش عمده‌ای در اجرای سیاست‌های اقلیمی و اقدامات آب و هوایی ایفا می‌کنند. به همین منظور، از طرف مجلس شورای اسلامی ایران اعلام می‌کنم جمهوری اسلامی ایران، آمادگی خود را برای اشتراک تجارب ارزشمند خود و هرگونه همکاری در سطوح دوجانبه، چندجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی در راستای اهداف جهانی برای مقابله با تغییرات اقلیمی، آماده بوده و متعهد به همکاری قوی و اثرگذار برای شکل‌گیری پارلمانی سبز با پارلمان‌های جهان به ویژه همسایگان در این زمینه است.

 

انتهای پیام

source

توسط nastoor.ir