به گزارش سرویس خبرگزاری رسا، حجت الاسلام علی نهاوندی رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی با حجت الاسلام والمسلمین احمد مروی تولیت آستان مقدس حضرت امام رضا(ع) دیدار و گفت و گو کرد.
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در این دیدار ضمن ارائه گزارشی از فعالیتهای مرکز تحقیقات اسلامی مجلس، از عزم این مرکز برای ارتباط موثر با حوزه علمیه خراسان و مراکز علمی_تحقیقاتی آستان قدس رضوی و نیز برگزاری پنجمین کنفرانس بین المللی فقه و قانون در مشهد مقدس در سال آینده خبر داد.
حجت الاسلام نهاوندی خطاب به تولیت آستان قدس رضوی ابراز کرد: همواره آستان قدس رضوی در دوره های متمادی از دوران مرحوم آیت الله طبسی، شهید خدمت آیت الله سید ابراهیم رییسی و حضرتعالی در بخشهای مختلف بویژه فعالیتهای علمی مانند بنیاد پژوهشهای آستان قدس، دانشگاه رضوی، دانشگاه امام رضا (ع) و مدرسه عالی فقاهت خوش درخشیده که این مایه مباهات است.
وی با اشاره به فعالیتهای چند ضلعی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در دوره جدید با رویکرد مساله محوری و نتیجه گرایی بیان داشت: این مرکز دنبال تشکیل میزهای تخصصی و کرسیهای علمی ناظر به تقنین است و مراکز علمی _ پژوهشی آستان قدس رضوی و مراکز تحقیقاتی حوزه علمیه خراسان میتوانند بخشی مهمی از اضلاع این فعالیتها باشند.
ظرفیت های حوزه علمیه خراسان برای دستگاه های نظام ناشناخته است
حجت الاسلام والمسلمین احمد مروی تولیت آستان قدس رضوی در تقدیر از حجت الاسلام نهاوندی رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس خطاب به وی ابراز کرد: اینکه در طلیعه فعالیت به ظرفیتهای حوزه علمیه خراسان و آستان قدس رضوی برای تعامل هر چه بیشتر با مجلس شورای اسلامی به عنوان رکن اساسی نظام اسلامی توجه دارید، بسیار قابل تقدیر است.
وی با اشاره به اینکه ارکان نظام باید مسائل خود را به حوزهها ارائه دهند و حوزه ها نیز خود را موظف به حل مسائل نظام بدانند، یادآورشد: توجه ویژه رهبر معظم انقلاب به حوزه خراسان و صدور حکم برای دبیر و شورای آن نشانه اهمیت این حوزه مقدسه است و این توانمندیها باید به فعلیت رسانده شود.
حجت الاسلام والمسلمین مروی بیان داشت: در حوزه علمیه خراسان، استعدادهای خوبی نهفته؛ اما متاسفانه گاهی به آنگونه که باید توجه نمیشود و در حقیقت حوزه علمیه مشهد مظلوم واقع شده است.
تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه استقلال حوزه علمیه خراسان خوب تعریف نشده است عنوان داشت: در حوزه علمیه خراسان فضلا، اساتید و نخبگان توانمندی وجود دارد که هیچ وقت دیده نشدهاند و از علتهای آن میتواند دوری از مرکز باشد، به همین دلیل دنبال راه اندازی مکانی جهت تجمیع محققان و تقویت پژوهشهای حوزه علمیه خراسان هستیم.
وی همچنین نسبت به پیشنهادات رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس، همچون برگزاری پنجمین کنفرانس بین المللی فقه و قانون در مشهد مقدس و سایر مواردی مطرح شده در این دیدار، اعلام آمادگی کرد.
دیدار با حجج اسلام والمسلمین علی خیاط مدیر حوزه علمیه خراسان، محمدمهدی مسعودی رئیس دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی، محسن جهانگیری رئیس دانشگاه علوم اسلامی رضوی و سید حسن وحدتی شبیری رئیس مدرسه عالی فقاهت آل محمد(ص) وابسته به آستان قدس رضوی از دیگر برنامه های حجت الاسلام نهاوندی رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در سفر به مشهد مقدس بود.
راه اندازی کرسی تدریس فقه قانونگذاری و کارگروه مشترک فقه التقنین در مدرسه عالی فقاهت، ایجاد میز تخصصی تقنین در دانشگاه رضوی، فعال شدن مطالعات حکمرانی اسلامی در میز اندیشه سیاسی دفتر تبلیغات اسلامی، برگزاری نمایشگاه مرکز تحقیقات اسلامی مجلس و همچنین پنجمین کنفرانس بین المللی فقه و قانون در مشهد مقدس، برگزاری مدرسه پارلمانی باهدف آشنایی و توانمندسازی طلاب وفضلای حوزه و دانشگاه مشهد و اینکه حوزه خراسان درس فقه التقنین را در ساماندهی فقههای مضاف ببیند، از جمله پیشنهادات رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در این دیدارها بود.
علمای خراسان نیز در دیدارهای جداگانه از حجت الاسلام نهاوندی به خاطر توجه ویژه وی به حوزه مقدس خراسان در موضوع قانونگذاری تقدیر و پیشنهاداتی را برای ارتباط با مرکز تحقیقات مجلس شورای اسلامی ارائه دادند.
source