معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی اعلام کرد: همه پرداختی‌های مرتبط با رفاهیئت مستقیم و غیرمستقیم کارکنان دولت تا ۲۰ درصد افزایش یافت.

به گزارش سازمان اداری و استخدامی کشور، «علاء‌الدین رفیع‌زاده» اظهار داشت: ضوابط اجرائی بودجه سال ۱۴۰۳ در حوزه پرداخت مزایای جانبی به کارمندان دولت امروز(چهارشنبه 16 آبان) به تصویب هیئت وزیران رسید.

وی گفت: بر این اساس همه پرداختی‌های مرتبط با رفاهیات مستقیم و غیرمستقیم تا ۲۰ درصد افزایش پیدا می‌کند و در قالب بودجه سال ۱۴۰۳ برای تمامی کارمندان دولت قابل پرداخت خواهد بود.

شایان ذکر است در لایحه بودجه سال 1404 حداقل رقم افزایش حقوق کارمندان 20 درصد تعیین شده که این رقم برای کارمندان متاهل و دارای پنج فرزند به 45 درصد نیز می‌رسد. در کل اما میانگین رقم افزایش حقوق در سال آینده 28 درصد است.

این در حالی است که طبق اظهارات حمید پورمحمدی، رئیس سازمان برنامه و بودجه، تورم سال آینده در لایحه بودجه معادل ۳۰ درصد در نظر گرفته شده است. بنابراین همچون سال‌های گذشته، نرخ تورم بالاتر از رقم افزایش حقوق خواهد بود.

بر اساس ضوابط مالی لایحه بودجه،‌ هرگونه استخدام و به‌کارگیری نیروی انسانی از جمله نیروی شرکتی در دستگاه‌های اجرائی از جمله دستگاه‌های دارای قانون خاص، صرفا با رعایت ماده ۷۱ قانون احکام دائمی بند ح ماده ۲۸ قانون الحاق دوم مبنی بر اخذ تاییدیه سازمان برنامه برای تامین بار مالی قبل از صدور مجوز استخدامی مجاز است.

در این ضوابط آمده است،‌ افزایش ضریب ریالی حقوق مطابق توضیح زیر نسبت به آخرین حکم کارگزینی سال ۱۴۰۳ لحاظ شود.

کارکنان زن و مرد،‌ میانگین افزایش نظام پرداخت ۲۰ درصد خواهد بود که البته‌ با حق عائله‌مندی بدون فرزند ۲۳ درصد می‌شود.

کارکنان‌ با حق عائله‌مندی با یک فرزند ۲۶ درصد،‌ با حق عائله‌مندی با دو فرزند۳۰ درصد و با حق عائله‌مندی با سه فرزند ۳۶ درصد خواهد بود.

همچنین کارکنان با حق عائله‌مندی با چهار فرزند ۳۹ درصد، و با حق عائله‌مندی با پنج فرزند و بیشتر با ۴۵ درصد افزایش همراه خواهد شد.

از طرفی سقف اعتبار مربوط به سرانه اضافه‌ کار کارکنان در بودجه سال ۱۴۰۴ باید حداکثر معادل اعتبار سرانه اضافه‌ کار سال ۱۴۰۳ (بر اساس موافقتنامه سال ۱۴۰۳) تعیین شود.

 تلاش مجلس برای افزایش حقوق‌‌ها

به گزارش خبرگزاری تسنیم، «‌احمد فاطمی»، رئیس کمیته تلفیق کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی هم درباره پیشنهادات این کمیته برای بودجه 1404 کل کشور توضیحاتی ارائه داد.

وی اظهار داشت: در پی جلسات فشرده‌ای که طی روزهای اخیر با حضور مسئولان صندوق‌های بازنشستگی از جمله صندوق بازنشستگی کشوری، تأمین اجتماعی، صندوق فولاد، نیروهای مسلح و چند صندوق مهم دیگر برگزار شد، کمیته تلفیق کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی به تصویب پیشنهادات مهمی برای بودجه سال ۱۴۰۴ کشور دست یافت. 

فاطمی ادامه داد: یکی از مصوبات اساسی این کمیته تخصیص ۳۰ میلیون یورو از ۱۱ میلیارد یوروی بودجه واردات کالاهای اساسی و دارو به واردات تجهیزات پزشکی و ویلچر برای ایثارگران و جانبازان بود.

به گفته رئیس کمیته تلفیق کمیسیون اجتماعی مجلس، این بودجه به‌طور خاص برای تأمین نیازهای پزشکی و تسهیل شرایط زندگی این گروه از جامعه اختصاص یافته است.

فاطمی افزود: همچنین از دیگر مصوبات مهم جلسات روزهای گذشته، افزایش ۱۰ درصدی حداقل حقوق مستمری‌بگیران صندوق بازنشستگی کشوری، تأمین اجتماعی و همچنین کارکنان دولت است. این مصوبه در جهت بهبود وضعیت معیشتی این گروه‌ها و با در نظر گرفتن شرایط اقتصادی کنونی تصویب شد.

رئیس کمیته تلفیق کمیسیون اجتماعی مجلس ادامه داد: علاوه‌بر این، در بحث مالیات بر حقوق کارمندان نیز تصمیمات جدیدی اتخاذ شد. دولت در لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ سقف معافیت مالیاتی را ۲۴ میلیون تومان در نظر گرفته که به نسبت سال گذشته افزایش چشمگیری داشته است.

اما با افزوده شدن رفاهیئت، عیدی‌ها و مزایای غیرنقدی به حکم حقوق، بسیاری از کارمندان همچنان مشمول پرداخت مالیات خواهند بود.

وی تصریح کرد: در این راستا، کمیته تلفیق کمیسیون اجتماعی مصوب کرد که مبنای مالیات‌ستانی از حقوق کارمندان باید بدون در نظر گرفتن این رفاهیئت و مزایای موردی باشد تا کارمندان فشار مالیاتی بیشتری را متحمل نشوند.

در پایان، فاطمی اعلام کرد که مصوبات و پیشنهادات کمیته تلفیق کمیسیون اجتماعی به کمیسیون تلفیق بودجه ارسال شده تا در جلسات آتی این کمیسیون مورد بررسی نهائی قرار گیرد./ کیهان

افزایش 2/400/000 تومان پایه حقوق کارمندان و بازنشستگان 

رئیس کمیته تلفیق کمیسیون اجتماعی مجلس از پیشنهاد این کمیته برای افزایش ۳۰درصدی پایه حقوق کارکنان دولت و مستمری‌بگیران کشوری و تأمین اجتماعی خبر داد

احمد فاطمی درباره پیشنهادات این کمیته برای بودجه ۱۴۰۴ کل کشور که در روزهای اخیر مورد تصویب کمیسیون اجتماعی مجلس قرار گرفته است، گفت: در جلسات فشرده‌ای که طی دو روز گذشته با حضور مسئولان صندوق‌های بازنشستگی از جمله صندوق بازنشستگی کشوری، تأمین اجتماعی، فولاد و نیروهای مسلح و چند صندوق بازنشستگی مهم دیگر، اصلی‌ترین دغدغه‌ها و اولویت‌های این صندوق‌ها مورد بحث و بررسی قرار گرفت.  

وی افزود: یکی از مصوبات این بود که از ۱۱ میلیارد یورو که برای واردات کالاهای اساسی و دارو و لوازم بهداشتی اختصاص پیدا کرده است، ۳۰ میلیون یورو مختص واردات تجهیزات پزشکی و ویلچر برای ایثارگران و جانبازان باشد.  

رئیس کمیته تلفیق کمیسیون اجتماعی مجلس عنوان کرد: همچنین از دیگر مصوبات مهم جلسات دو روز گذشته، افزایش ۱۰درصدی حداقل حقوق مستمری‌بگیران صندوق بازنشستگی کشوری و تأمین اجتماعی و همچنین کارکنان دولت نسبت به ۲۰ درصدی که در بودجه دولت اعلام شده، بود.

فاطمی خاطرنشان کرد: دولت در لایحه خود برای بودجه سال ۱۴۰۴ سقف معافیت مالیاتی برای حقوق‌ها را ۲۴ میلیون در نظر گرفته است که در نگاه اول رشد قابل‌توجهی به‌نسبت سال گذشته داشته است، اما نکته‌ای که در اینجا باید به آن توجه کرد این است که دولت تمامی پرداختی‌ها از جمله بن‌کارت، رفاهیات و عیدی‌های موردی را به حکم اضافه کرده است، با این اقدام در واقع باز هم بسیاری از کارمندان مشمول پرداخت مالیات می‌شوند.

وی اضافه کرد: به همین خاطر ما در کمیته تلفیق کمیسیون اجتماعی مصوب کردیم که مبنا مالیات‌ستانی از حقوق کارمندان باید بدون رفاهیات و عیدی‌های موردی باشد.

رئیس کمیته تلفیق کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: مصوبات جلسات دو روز گذشته به‌عنوان پیشنهادات کمیسیون اجتماعی به کمیسیون تلفیق بودجه ارسال می‌شود تا در جلسات این کمیسیون مورد بررسی قرار گیرد./تجارت نیوز

source

توسط nastoor.ir