رئیس مرکز اسلامی هامبورگ با اشاره به رفتارهای غیر قانونی دولت آلمان و بستن برخی مساجد و مراکز اسلامی گفت: اصولی حاکم بر عملکرد این مجموعه وجود داشت و مهمترین آن التزام به قانون بود وما هیچ تخطی از قانون در آلمان نداشتیم.
خبرگزاری میزان – نشست خبری حجتالاسلام و المسلمین محمدهادی مفتح رئیس مرکز اسلامی هامبورگ به دنبال رفتارهای غیر قانونی دولت آلمان و بستن برخی مساجد و مراکز اسلامی صبح امروز دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳ برگزار شد.
رئیس مرکز اسلامی هامبورگ در ابتدای این نشست ضمن اشاره به سابقه ۶۵ ساله این مرکز با بیان اینکه ۳ ارگان فعال در آلمان داشتیم ادامه داد: اصولی حاکم بر عملکرد این مجموعه وجود داشت و مهمترین آن التزام به قانون بود و ما هیچ تخطی از قانون در آلمان نداشتیم.
وی با اشاره به اینکه مرکز اسلامی هامبورگ مرگز گفتوگوی منطقی با سایر ادیان بود ادامه داد: یهودستیزی اصلا در دین اسلام وجود ندارد و این مرکز همیشه تاکید داشت مسلمانان یهودستیز نیستند و این موضوع برای ما اصل بود.
مفتح ادامه داد: تاکید بر یگانگی مسلمانان هیچ گاه در مرکز اسلامی هامبورگ وجود نداشت و همیشه در کنار همه ادیان و مذاهب کنار هم بودیم. از سویی نگاه به اسلام یک نگاه اخلاقی و عقلانی به دین اسلام بود و هیچگاه امور خرافی در این مسجد و مرکز تبلیغ نمیشد.
رئیس مرکز اسلامی هامبورگ بر ترویج فرهنگ قانونگرایی در این مرکز اشاره کرد و گفت: این فرهنگ بسیار مورد تاکید ما بود. همچنین اصل همزیستی مسالمتآمیز مسلمانان با سایر شهروندان مورد توجه بود.
وی مخالفت با نگاه خشونت آمیز به اسلام را از اصولی دانست که در مرکز اسلامی هامبورگ تبلیغ میشد گفت: اگر جنایتی در هر جای دنیا اتفاقی میافتد میگفتیم از پیروان ادیان ابراهیمی نیستند و این موضوع را ما در آنجا مطرح میکردیم.
مفتح افزود: فعالیتهایی ما در قالب مسجد امام علی علیهالسلام، مرکز اسلامی هامبورگ و آکادمی اسلامی آلمان انجام میشد. این مرکز مباحثی مثل قرآن سوزی را کنترل کرد و جلوی تکرار آن را گرفت. اگر این مرکز و مقبولیت و ارتباط آن با مسئولان دولتی نبود شاید به خوبی نمیتوانستم مسئله توهین به قرآن کریم را مدیریت کنیم.
رئیس مرکز اسلامی هامبورگ گفت: ما حوزه علمیه هامبورگ را داشتیم که بسیار پربار و موفق بود.
وی ادامه داد: ما در مرکز اسلامی هامبورگ و مجموعه همراه با مشکلاتی مواجه بودیم، در یک دورهای ضدانقلابها مشکل ساز بودند. در مقطعی پلیس هامبورگ محافظت میکرد، اما از ۲ سال گذشته اعلام کردند ما دیگر نمیتوانیم از امنیت شما محافظت کنیم. ما نیز ناچار شدیم به سختی و با امکانات کم اقدام به تأمین امنیت مجموعه و خود داشته باشیم.
مفتح گفت: ما به آنها میگفتیم که دولت ایران چه قبل و بعد از انقلاب هیچگاه ریالی برای مرکز اسلامی هامبورگ خرج نکرده است، اما از ۲ سال پیش تلاش کردند تا از نظر قانونی این مرکز را تعطیل کنند.
وی در پاسخ به سوالی درباره آینده این مرکز گفت: ما کاملا امیدوار هستیم که دادگاه آلمان به درستی قضاوت و داوری کند، در دادگاه اول به نفع ما رأی دادند و امید است با موازین حقوقی و قانونی این پرونده را بررسی کنند.
مفتح با بیان اینکه تصمیم داریم این پرونده را به اتحادیه اروپا ببریم چون مطمئن هستیم اين مرکز هیچ تخلفی مرتکب نشده است گفت: اگر بر اساس موازین حقوقی دادگاه تشکیل شود مرکز اسلامی هامبورگ فعاليت خود را آغاز خواهد کرد.
رئیس مرکز اسلامی هامبورگ گفت: بسیاری از ايرانيان در آلمان پس از تعطیلی این مرکز با مشکل مواجه هستند، دولت ایران و سایر دولتها میتوانند وارد عمل و مذاکره با دولت آلمان شوند و این موضوع را پیگیری کنند.
وی در پاسخ به سوالی درباره قدمت فعاليت مرکز اسلامی هامبورگ و برخورد مخاطبان با تعطیلی آن اظهارداشت: در انعکاس رسانهای ما شاهد سکوت رسانهای شدید نسبت به تعطیلی این مرکز بودیم در حالی که مخاطبان ما پس از تعطیلی راهپیمایی گستردهای انجام دادند.
گزارش تصویری نشست خبری رئیس مرکز اسلامی هامبورگ
انتهای پیام/
source