به گزارش سلام نو، شیرینی خرمایی یک دسر خوشمزه و مقوی است که معمولاً از ترکیب خرما، مغزها و گاهی شکلات تهیه میشود. شیرینی خرمایی به دلیل استفاده از خرما، منبعی غنی از انرژی و فیبر است و برای میانوعدههای سالم مناسب است. علاوه بر طعم لذیذ شیرینی خرمایی، میتوان از شیرینی خرمایی در مراسم مختلف و مهمانیها به عنوان یک خوراکی پرطرفدار استفاده کرد. تهیه این شیرینی ساده است و میتوان آن را به راحتی در منزل درست کرد.
مواد لازم
تخم مرغ: ۱ عدد
زرده تخم مرغ: ۱ عدد
وانیل: ۱/۴ ق چ
شکر: ۱/۲ پیمانه
کره یا روغن: ۱/۲ پیمانه
آرد: ۲ پیمانه
بیکینگ پودر: ۱ ق چ
خرما: ۳۰۰ گرم
کره: ۲ تا ۳ ق غ
آب: ۱ ق غ
دارچین: کمی
طرز تهیه
(۱) ابتدا مواد میانی را آماده می کنیم که برای اینکار هسته ۳۰۰ گرم «خرما» را جدا می کنیم و داخل یک آب کش فلزی بریزید
(۲) داخل یک قابلمه آب ریخته و اجازه بدهید به جوش بیاد، سپس آب کش حاوی خرما را روی آن قرار داده تا به مدت ۲۰ دقیقه با بخار، نرم شوند
(۳) در نهایت خرماها را به کمک پشت چنگال کاملا له و یکدست کنید و بهش یک قاشق غذاخوری «آب» و کمی «پودر دارچین» اضافه کرده و مجددا مخلوط کنید
(۴) برای درست کردن خمیر شیرینی؛ در یک ظرف کاسه ای یک عدد «تخم مرغ کامل» و یک عدد «زرده تخم مرغ» را به همراه ۱/۲ پیمانه «شکر» با کمک هم زن دستی هم بزنید تا شکر مخلوط شده و کرم رنگ شود
(۵) وقتی ترکیب کرم رنگ شد بهش ۱/۲ پیمانه «کره یا روغن» اضافه کرده و دوباره مخلوط کنید
(۶) در مرحله آخر ۲ پیمانه «آرد» را طی دو مرحله به همراه ۱ قاشق چایخوری «بیکینگ پودر» اضافه کرده و باهم دیگه مخلوط کنید و در آخر به کمک دست کاملا ورز بدهید تا یک خمیر نرم و منسجم داشته باشید
(۷) مقداری از خمیر را جدا کنید، مجددا ورز بدهید و روی سطح کار به ضخامت ۵ میلی متر به شکل زیر باز کنید سپس به اندازه مناسب از مواد میانی را هم با دست شکل داده و روی خمیر قرار داده و دو طرف خمیر را به کمک دست به هم وصل کنید و در نهایت به کمک کاتر به اندازه یکسان برش بزنید.
(۸) حالا داخل سینی فر روی کاغذ روغنی بچینید و در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه اجازه بدهید بپزد
source