اهمیت سئو و تولید محتوا در کسب و کار
صفت “گران” به نام صنعت فوتبال گره خورده است؛ از حقوق های نجومی گرفته تا سبک زندگی فوتبالیست ها که خود گویای همه چیز خواهد بود. به همین دلیل، نقل و انتقالات گران قیمت در فوتبال تا سال 2017 کاملا معمول بود تا اینکه پاری سن ژرمن برای انتقال نیمار از باشگاه بارسلونا مبلغ 222 میلیون یورو پرداخت و رکورد گرانترین ترانسفر فوتبال تاریخ فوتبال را به خود اختصاص داد.
لیست گرانترین نقل و انتقالات تاریخ فوتبال
قبل از بررسی این لیست، توجه داشته باشید که تمرکز بر قیمت نقل و انتقالات است، نه حقوق بازیکنان. به همین دلیل انتقالات اخیر نیمار به الهلال و رونالدو به النصر در این لیست ذکر نشده اند؛ زیرا مبالغ سنگین مطرح شده در مورد این دو بازیکن پیرامون حقوق و قرارداد خود بازیکن با باشگاه است، نه هزینه انتقال از تیمی به تیم دیگر.
در ادامه، 10 مورد از گرانترین نقل و انتقالات تاریخ فوتبال را با توجه به گزارش آکادمی استعدادیابی سایدا بررسی می کنیم:
نیمار؛ از بارسلونا به پاری سن ژرمن
پس لرزه های این انتقال 222 میلیون یورویی از 2017 تا زمان حال ادامه دارد. مبلغ نجومی این انتقال تمام رکورد های قبلی را شکست و آغازگر افزایش هزینه های انتقال در دنیای فوتبال شد. این انتقال، یک دوره جدید در تاریخ انتقالات فوتبال را به وجود آورد که نه تنها برای باشگاه، بلکه برای خود نیمار نیز مزایای بسیاری داشت.
پاری سن ژرمن با جذب نیمار به دنبال کسب برتری در لیگ اروپا بود و نیمار قصد خارج شدن از سایه سنگین لیونل مسی را داشت. او به دنبال فرصتی برای تک ستاره شدن در تیمی بود که خودش آن را به سوی افتخار هدایت کند. به این ترتیب، گرانترین نقل و انتقالات تاریخ فوتبال رقم خورد.
کیلیان امباپه؛ از موناکو به پاری سن ژرمن
سال 2017 سال ولخرجی پاری سن ژرمن بود و خبر از برنامه های دراز مدت این باشگاه برای پیشرفت و تثبیت جایگاه خود در لیگ اروپا می داد. بعد از خرید نیمار، این باشگاه اقدام به خرید کیلیان امباپه نوجوان به مبلغ 180 میلیون یورو کرد.
کیلیان خود را به عنوان بازیکنی پر سرعت و گلزن ثابت کرده بود. پاری سن ژرمن در ابتدا او را به صورت قرضی و سپس به صورت دائمی به این باشگاه اضافه کرد و به عنوان یک استعداد جوان، سرمایه گذاری سنگینی روی او انجام داد.
فیلیپه کوتینیو؛ از لیورپول به بارسلونا
با رفتن نیمار، مثلث حمله بارسلونا از هم پاشید؛ بنابراین بارسلونا کوتینیو برزیلی را با مبلغ 145 میلیون به خط میانی زمینش آورد. این انتقال که جایگاه سوم در لیست گرانترین نقل و انتقالات تاریخ فوتبال را به خود اختصاص داد، کمی بدون فکر بود.
از 2018 تا همین امروز، این انتقال ناموفق نماد پیچیدگی های سازگاری یک بازیکن جدید با لیگ و سبک بازی جدید است. منتقدان معتقد هستند بارسلونا با این انتخاب و عدم تلاش برای رساندن کوتینیو به استانداردهای مورد نظر، به این بازیکن و خودش ظلم کرد.
در این انتقال، بارسلونا و کوتینیو هر دو ضرر کردند. در دوره حضور این بازیکن، بارسلونا نه تنها شکست های زیادی را تجربه کرد، بلکه فشار مالی این خرید سنگین تا مدت طولانی روی باشگاه سایه انداخت. کویتینیو که بهترین روزهای خود را در آنفیلد سپری می کرد و در اوج بود؛ با ورود به نیوکمپ از عرش به فرش رسید و اعتبارش خدشه دار شد.
جود بلینگهام؛ از دورتموند به رئال مادرید
همه پله های ترقی را به آهستگی و یکی یکی بالا می روند؛ جود بلینگهام نه تنها دو تا یکی از روی پله ها می پرد، بلکه حتی یک قطره عرق هم به پیشانی اش نمی نشیند! این بازیکن جوان بسیار پر تلاش و مصمم به نظر می رسد، اما استعداد خاص او باعث شده است مسیر پیشرفت را به سرعت و با خوش شانسی طی کند.
این بازیکن که از 8 سالگی برای بیرمنگام بازی می کرد، در سال 2020 به باشگاه دورتموند منتقل شد. این بازیکن جوان ناگهان وارد یک کشور خارجی شده بود و در باشگاهی توپ می زد که قصد به چالش کشیدن غولی مانند بایرن مونیخ را داشت!
به دلیل تغییر ناگهانی، خیلی ها انتظار داشتند جود به سرنوشت کوتینیو دچار شود؛ بازیکن قابلی که در جای نادرستی قرار گرفته بود. اما جود نه تنها دوام آورد، بلکه به سرعت بازوبند کاپیتانی دورتمند را بست. جود در طی همان سال ها عضو تیم ملی انگلستان شد و در جام ملت های اروپا 2020 و جام جهانی فوتبال 2022 برای کشورش توپ زد.
در سال 2023، باشگاه محبوب رئال مادرید او را با قیمت 134 میلیون یورو جذب کرد و تمام این ماجراها قبل از 20 سالگی او اتفاق افتاد!
مویسس کایسدو؛ از برایتون به چلسی
مویسس کایسدو در سال 2023 با مبلغی مشابه بلینگهام به چلسی منتقل شد. مبلغ 134 میلیون یورو، رکورد گرانترین نقل و انتقالات تاریخ فوتبال را که نه، اما رکورد نقل و انتقالات لیگ برتر را شکست. موضوع جالب در مورد کایسدو، مسئله انتقال او به میلان بود که در سال 2020 مطرح شد.
شبکه استعدادیابی باشگاه میلان بازی او را در اکوادور دید و به استعداد او پی برد. مبلغ انتقال این بازیکن 2 میلیون یورو اعلام شد که میلان با توجه به سن و تجربه کم کایسدو، این مبلغ را بالا اعلام کرد و از انتقال سر باز زد.
کمی بعد در فوریه 2021، کایسدو با مبلغ 28 میلیون یورو به برایتون رفت و در لیگ برتر توپ زد. برای جذب این بازیکن اکوادوری در سال 2023، بین باشگاه هایی مانند چلسی و لیورپول رقابت سنگینی ایجاد شد. در نهایت، چلسی بازیکنی که 3 سال پیش 2 میلیون یورو هم نمی ارزید را با 134 میلیون یورو جذب کرد.
ژائو فلیکس؛ از بنفیکا به اتلتیکومادرید
این انتقال که در سال 2019 انجام شد، حسابی سر و صدا کرد؛ زیرا با مبلغ 126 میلیون یورو جایگاه چهارم در لیست گرانترین نقل و انتقالات تاریخ فوتبال را به دست آورد. باشگاه هایی مانند یوونتوس، منچستر سیتی، بارسلونا، منچستریونایتد و رئال مادرید نیز برای به دست آوردن این بازیکن جوان تلاش های بسیاری کرده بودند. اما گیل مارین شخصا با ژائو و مدیر برنامه اش ملاقات کرد و آن ها را برای بستن قرارداد ترغیب ساخت.
جمع بندی
رکورد گرانترین نقل و انتقالات تاریخ فوتبال هر لحظه در حال تغییر است؛ مخصوصا این روزها که کشورهای حاشیه خلیج فارس به ایجاد باشگاه های فوتبال روی آورده اند. این مسائل نشان می دهند که بازار فوتبال همچنان داغ است و در لیگ های آینده منطقه، داغ تر هم می شود؛ مخصوصا که این روزها پای سازمان های ایرانی مانند آکادمی استعدادیابی سایدا نیز به فوتبال باز شده است. بنابراین دست از تلاش و تمرین نکشید؛ شاید یک روزی، شما آن بازیکنی باشید که همه از مبلغ قراردادش انگشت به دهان بمانند!
source