اهمیت سئو و تولید محتوا در کسب و کار
صندوق جهانی برای ارایه خدمات اضطراری (گلوبال فند) بودجه ۴.۷ میلیون دلاری را بهمنظور ارایه خدمات صحی به بازگشت کنندهگان افغان از پاکستان تصویب کرد.
این نهاد بینالمللی در بیانیهای نگاشته است که این مبلغ برای تداوی بازگشت کنندگان مبتلا به ایدز (اچآیوی)، سل (تیبی) و ملاریا هزینه خواهد شد.
براساس این بیانیه، با این بودجه اضطراری ۱.۳ میلیون بازگشتکننده افغان زیر پوشش قرار داده خواهند شد که قرار است در جریان سال جاری به کشور برگردند.
آنلیس هیرشمن، مسوول بخش آسیای گلوبال فند میگوید که بازگشت احتمالی ۱.۳ میلیون پناهجو به افغانستان، خطر گسترش بیماریهای واگیر در کشور افغانستان، بهویژه در مناطق روستایی و دور افتاده را افزایش خواهد داد.
وی افزود: «۱.۳ میلیون پناهجو بیش از سه درصد از جمعیت افغانستان را تشکیل میدهند. این افزایش نشاندهنده یک خطر اپیدمیولوژیک است و نمیتوان بدون تقویت خدمات ضروری با ایدز، سل و ملاریا مبارزه کرد.»
در همین حال، استفان رودریکس، نماینده برنامه توسعه سازمان ملل در افغانستان در این مورد گفت که بازگشت کنندگان از پاکستان در معرض خطر ابتلا به ملاریا و دانگ قرار دارند.
رودریکس خاطرنشان کرد: « ما در حال حاضر سیستمهای را برای رفع نیازهای فوری بازگشت کنندگانی که در معرض خطر ابتلا به ایدز، سل و ملاریا هستند، در اختیار داریم.»
به گفته وی، این بودجه اضطراری صندوق جهانی میتواند که در کاهش خطرات ناشی از بیماریهای واگیر کمک کند.
براساس بیانیه این نهاد بینالمللی، قرار است که بیش از ۳۹۰ هزار بازگشتکننده در ولایات با خطر بالای ملاریا، از جمله لغمان و ننگرهار و دستکم ۹۱۰ هزار تن دیگر نیز در ولایات با خطر کم ملاریا چون کابل، کندز و سایر ولایات جابهجا شوند.
این در حالی است که گلوبال فند پس از تسلط دوباره طالبان بر افغانستان، بیش از ۱۵۰ میلیون دلار برای مبارزه با بیماریهای واگیر از جمله، ایدز، ملاریا و کوید۱۹ کمک کرده است.
source