بهروز لطفی در نشست مدیران دستگاه‌های تابعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در فارس با تبیین رویکرد بازرسی‌های استانی در سطح کشور از بازرسی ۹ اداره کل مستقر در استان خبر داد و از این فرایند به عنوان یک طرح ضربتی و برنامه تحولی در حوزه بازرسی یاد کرد.

معاون مرکز بازرسی، ارزیابی عملکرد و ارتباطات مردمی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه بازرسی از دستگاه‌های زیرمجموعه این وزارتخانه در فارس در سه بخش بانک ها، صندوق‌ها و ادارات کل مشمول جشنواره شهید رجایی فصل بندی شده است، گفت: این بازرسی‌ها با رویکرد کمک به واحد‌های استانی، بهبود عملکرد آن‌ها و ارتقای خدمت رسانی به مردم صورت پذیرفته است.

این مقام وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اهمیت برنامه ریزی و تشریح فرایند‌های صحیح در راستای بهبود اقدامات، به فصل مشترکی از مشکلی که در عمده استان‌ها وجود دارد گریز زد و افزود: برخی دستگاه‌ها اقدامات قابل توجهی انجام می‌دهند، اما در مستندسازی، انتقال تجارب و ثبت سوابق، همت به خرج نمی‌دهند.

او با اشاره به انتظارتی که در اسناد بالادستی و تکالیف نهاد‌های نظارتی به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شده است بر ضرورت راهبری، نظارت و سیاست گذاری در این مسیر و همچنین تعامل بین صف و ستاد تاکید کرد و یادآور شد که واحد‌های استانی بهتر از ستاد می‌توانند در برخی شاخص‌ها اعلام کنند که مشکلات یک آیین نامه چیست و آیا اساسا برخی آیین نامه‌ها قابلیت اجرایی دارند یا خیر.

لطفی در بخشی از سخنان خود اولین گام در تحقق سلامت اداری را داشتن نقشه راه و یک برنامه عملیاتی جستجو عنوان کرد و توضیح داد که یک اداره کل باید در حوزه سلامت اداری، وضعیت خود را ارزیابی کند و بداند در یک چشم انداز چهار ساله می‌خواهد به چه اهدافی دست یابد.

او با اشاره به اینکه برنامه‌های ابلاغی وزارتخانه باید مبنای کار دستگاه‌های تابعه قرار گیرد، بر اجرای هدفمند جلسات کارگروه سلامت اداری و ارائه گزارش توسط واحد‌های متولی تاکید کرد.

لطفی از تدوین و ابلاغ بخشنامه ساماندهی کمیته‌های زیرمجموعه مسائل اداری و مدیریتی و تعیین ۱۰ وظیفه در این بخشنامه به عنوان یکی از برنامه‌های اولویت بخش یاد کرد و توضیح داد که آیین نامه‌هایی که نیاز به تنظیم، شفاف سازی و رفع ابهام دارند باید توسط کارشناسان حقوقی در کمیته سلامت اداری، بررسی، مصوب و ابلاغ شود.

معاون مرکز بازرسی، ارزیابی عملکرد و ارتباطات مردمی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، پررنگ‌تر شدن راهبری فرهنگ سازمانی در حوزه منابع انسانی و همچنین انضباط مالی و اداری را در خودکنترلی و شکوفایی انگیزه کارکنان موثر دانست و به این نکته اشاره کرد که شناسایی و رفع گلوگاه‌های فساد باید به عنوان مهمترین اصل در فهرست برنامه‌های کار گروه سلامت قرار گیرد.

لطفی بر ضرورت رفع ۷۰ درصدی گلوگاه‌های فساد در سطح وزارتخانه و سازمان‌های تابعه بر اساس برنامه تحولی، تاکید کرد و گفت: در تغییر برنامه عملیاتی سلامت اداری، اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی فارس، آموزش فنی حرفه‌ای و بهزیستی استان، عملکرد مطلوب داشته اند.

او کارگروه سلامت اداری را ابزار اثربخش مدیرکل برای نظارت بر زیرمجموعه خود تلقی کرد و یادآور شد که کلیه امور نظارتی، بازرسی‌ها و گلوگاه‌های فساد باید از طریق این کارگروه پیگیری شود.

لطفی با تاکید بر اینکه اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی فارس، سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای و تامین اجتماعی این استان، عملکرد بهتری در این حیطه داشته اند، به این نکته نیز اشاره کرد که صندوق روستاییان و عشایر و همچنین اداره کل تعاون فارس در زمینه رفع گلوگاه‌های فساد اقدامات اثربخشی داشته‌اند.

این مقام مسئول، اثرگذاری فرایند‌های بازرسی را در تحول بخشی و اصلاح عملکرد واحد‌های بازرسی شده دانست و با تبیین اهمیت حوزه شفاف سازی، اذعان داشت که امتیازات دستگاه‌های تابعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در فارس در این بخش و همچنین حوزه ملاقات‌های مردمی مطلوب بوده است و جایگاه فارس و عملکرد مطلوب دستگاه‌های زیر مجموعه این وزارتخانه در استان را مطلوب قلمداد کرد و با اشاره به برتری اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی فارس در چندین شاخص، به این نکته گریز زد که این اداره کل و همچنین بهزیستی فارس در حوزه ارزیابی عملکرد، خوب عمل کرده اند.

رییس شورای هماهنگی دستگاه‌های تابعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در فارس نیز در این نشست، بازرسی کارآمد را در سالم سازی واحد‌های تابعه هر دستگاه اجرایی موثر دانست و ارتقای سلامت اداری و نظارت بر حُسن اجرای برنامه‌ها را جزو اولویت‌های مدیریتی خود عنوان کرد.

وحید خداپرست، شورای هماهنگی دستگاه‌های تابعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در فارس را یکی از شورا‌های منسجم با تعامل حداکثری توصیف کرد و اذعان داشت که تلاش برای بهبود عملکرد و خدمتگزاری هر چه مطلوب‌تر به مردم در این دستگاه‌ها دنبال می‌شود.

خداپرست با ارائه فهرستی از خدمات و اقداماتی که به صورت ساختارمند در اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی فارس صورت گرفته است، تاکید کرد که بهبود عملکرد و کسب رتبه‌های برتر در چندین شاخص، نشانه ارتقای کارکرد این دستگاه در مقایسه با دو سال گذشته است.

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی فارس با اشاره به درخشش مدیریت روابط کار و پیشتازی این اداره کل در شاخص‌هایی همچون جذب اعتبارات ماده ۵۶، تلاش برای رفع مشکلات تعاونی‌ها و افزایش تعهد اشتغال زایی را یادآور شد و توضیح داد که این استان در میان استان‌های بزرگ و همطراز خود در جایگاه نخست نظارت و صحت سنجی اشتغال ایجادی کشور ایستاده است.

رییس شورای هماهنگی دستگاه‌های تابعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در فارس با بیان اینکه سلامت اداری و رفع گلوگاه‌های فساد به صورت جدی پیگیری می‌شود به شکوفایی عمرانی و به ثمر نشستن پروژه‌های زمین گیر شده‌ای که در همین مدت با تلاش بی وفقه به مرحله افتتاح رسیده است اشاره کرد و یادآور شد که با مستند کردن ملاقات‌های مردمی، تعامل با کارمندان، افزایش نظارت‌ها و بازرسی ها، چشم انداز و رویکردها، معطوف به حل مشکلات مردم، ایجاد رفاه و اشتغال است.

گفتنی است در این نشست، مدیران دستگاه‌های تابعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در فارس با ارائه نقطه نظرات خود به بیان راهکار‌ها و پیشنهادات در راستای بهبود عملکرد واحد‌های زیرمجموعه خود پرداختند.

source

توسط nastoor.ir