مدیرکل دفتر برنامه ریزی و توسعه اجتماعی وزارت ورزش خواستار شد:

مدیرکل دفتر برنامه ریزی و توسعه اجتماعی جوانان وزارت ورزش و جوانان در نشست ستاد ساماندهی امور جوانان استان کرمان که در سالن پیامبر اعظم استانداری برگزار شد، گفت: ستاد ساماندهی در استان‌ها با مدیریت استاندار و حضور مدیران برگزار می‌شود و این ستاد مورد تاکید رئیس جمهور قرار دارد.

حجت الاسلام مهدی متقی فر افزود: حضور مدیران کل در جلسات ضروری است؛ زیرا مصوبات این ستاد باید در سطح بالا دریافت شود و این مصوبات گاهی بار اجرایی و مالی دارند که می‌توانند به نفع استان و جوانان باشند.

وی تصریح کرد: وقتی ستاد ساماندهی امور جوانان فعال نیست و مصوبه‌ای با حضور جوانان از آن بیرون نمی‌آید، اعتبارات جذب استان نمی‌شود و این اعتبارات در جای دیگر هزینه می‌شود.

مدیرکل دفتر برنامه ریزی و توسعه اجتماعی جوانان وزارت ورزش و جوانان گفت: اعتبارات آموزش، ازدواج و مراکز مشاوره در کرمان جذب نشده و پارسال با حضور استاندار کرمان این جلسه برگزار شد، اما بسیاری از دستگاه‌ها این جلسه را جدی نگرفتند.

ضرورت‌های ازدواج و حمایت از مجردان کارمند

حجت الاسلام متقی فر در ادامه با اشاره وضعیت ازدواج در کشور افزود: باید تلاش کنیم تعداد افراد مجردی که به تجرد قطعی می‌پیوندند کاهش یابد و رئیس جمهور نیز دستور داده آمار کارمندان مجرد بررسی شود.

وی تصریح کرد: دستگاه‌ها باید تعداد مجردان خود را اعلام کنند و ما هم آمادگی داریم برای تسهیل امور آموزش و مراکز مشاوره دوره‌هایی را برگزار کنیم که این مهم با همکاری اداره کل ورزش و جوانان استان‌ها با دستگاه‌های مختلف انجام می شود.

حجت الاسلام متقی فر بیان کرد: سالانه بیش از ۱۰ هزار کارگاه آموزشی پیش از ازدواج را برگزار می‌کنیم و اگر دستگاه‌ها کمک کنند، آمادگی داریم با محوریت اداره کل ورزش و جوانان استان کرمان، آموزش‌های پیش از ازدواج و تحکیم خانواده در شهرستان‌ها بیشتر شود.

وی گفت: همچنین به ازای هر ۳۰۰ هزار نفر یک مرکز مشاوره تخصصی در استان کرمان فعال است که آمار بسیار کمی محسوب می‌شود.

مدیرکل دفتر برنامه ریزی و توسعه اجتماعی جوانان وزارت ورزش و جوانان ابراز داشت: ما سالانه در حوزه مشاوره ازدواج هزینه می‌کنیم و در این زمینه نزدیک به ۷۰ میلیارد ریال اعتبار مشاوره رایگان به استان‌ها تزریق کردیم که ۱۰۰ میلیارد ریال را نیز خودمان در مناطق محروم هزینه می‌کنیم.

وی تاکید کرد: دستگاه‌های مختلف همکاری کنند تا بحث تخصصی ازدواج و خانواده در استان کرمان پیگیری شود.

در این جلسه همچنین گزارش شد که روند صعودی رشد طلاق طی یک سال گذشته استان کرمان را در رتبه نخست کشور قرار داده که ادامه این روند بسیار نگران کننده است؛ هرچند هنوز این نرخ کرمان پایین‌تر از میانگین کشور است.

ضمن آنکه براساس آمار‌های اعلام شده ۲۴ درصد ازدواج زنان در کرمان در سن زیر ۱۸ سال اتفاق افتاده در حالی که این آمار در بین مردان یک درصد بوده است؛ در این زمینه بیش از پنج هزار و ۷۸۴ نفر با سن زیر ۱۸ سال در سال ۱۴۰۱ در استان کرمان ازدواج کردند.

علی بیگ زاده معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار کرمان در این نشست با اشاره به اهمیت و ضرورت‌های ستاد ساماندهی امور جوانان گفت: این ستاد باید در تمامی شهرستان‌ها شکل گیرد.

چرا مدیران کمتر در مهمترین جلسه جوانان حاضر می‌شوند؟

مدیرکل ورزش و جوانان استان کرمان نیز در این نشست گفت: ستاد ساماندهی امور جوانان با محوریت ۲۳ دستگاه عضو به عنوان عالی‌ترین ستاد حوزه جوانان تشکیل جلسه داده که مدیران دستگاه‌های اجرایی بایستی برای رسیدگی به امور جوانان در این نشست حضور یابند.

میثم پاریزی افزود: ۱۲ مرکز مشاوره جوانان در استان کرمان وجود دارد که این آمار برای استان کم است و باید اطلاع رسانی ویژه صورت گیرد تا این بحث در شهرستان‌ها نیز پیگیری شود.

وی با بیان اینکه رویداد جامعه پرداز در هفته گذشته در کرمان برگزار شد که رویداد خوب و جامعی بود، تصریح کرد: بایستی در تعداد سمن‌ها (سازمان‌های مردم نهاد) و برگزاری جلسات ستاد ساماندهی امور جوانان استانی و شهرستانی اهتمام جدی وجود داشته باشد تا مصوباتی که قابلیت اجرا دارند با وجود پهناوری استان و فاصله بین شهرستان‌ها عملیاتی شوند.

source

توسط nastoor.ir