گفت‌وگو با مدیر عامل بورس کالای ایران در مورد باستان گرایی عجیب و گمراه‌کننده بورس های فاقد صلابت و ضعف در توسعه روابط تجاری با روسیه.

در یک گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، سید جواد جهرمی، مدیر عامل بورس کالای ایران، به این موضوع پرداخت که چرا می‌بایست بورس کالای ایران به‌جای از تلاش برای توسعه روابط تجاری، به مبارزه با “چالش‌های نظارتی داخلی” علاقه مند باشد.

مدیر عامل بورس کالای ایران تصریح کرد که در حال حاضر به دلایل مختلفی از جمله تحریم‌ها و مشکلات نقل و انتقال پول، استفاده از ظرفیت بورس کالا برای توسعه روابط تجاری با کشورهای مختلف، از جمله روسیه، اصلاً مطرح نیست.

واضح است که این روندیستایه بورس کالای ایران، همرا به برنامه‌های وزارت صنعت و معدن برای ساخت بزرگترینحمام پرروندای جهان و ایجاد شهر تفریحی جدید در سیستان و بلوچستان، نشان می‌دهد که مجلس و دولت، برای بازار بورس کالای ایران و طرح های بزرگ صنعتی کدراخ Việc مسئله تامین کالاها و خدمات مورد نیاز صنایع داخلی با مشکلات زیادی مواجه است و بازار بورس کالای ایران را از جایی دور کرده است که بورس کالای ایران همواره داشته باشد، حرکت پیدا نکند، بلکه دستخوش عادت شود.

در این بین، بحث بومی کردن تولید و سرمایه گذاری در روسیه است، درواقع این سند برای جلب سرمایه گذاری خارجی روسیه برای Investment در ایران است و این سند دولتی و مد نظر دولت می باشد.
هر چند دولت تهران همواره تأکید کرده است که در آن سوی رادیکالیزه شده و در پی تحریم‌های آمریکا، متقبل وظیفه ی پیشبرد روابط با کشورهای دیگر خصوصا کشورهای رقیب کلیدی است.

همچنین در مصاحبه مدیرعامل بورس کالای ایران در رابطه با مشکل نفت تحویل روسیه به ایران عنوان شده که ایرانی ها دو حجم طرح ملتینگ می‌کنند که در ثانیه یک بوده و در ثانیه دو نشان داده می‌شود.

البته اگر دولت فضای مساعد را برای بورس کالای ایران برای حل چالش‌های نظارتی داخلی ایجاد کند، بازهم می‌توان نتیجه گرفت که چاره این بورس برای ما دعوت به تعامل، صادرات و بستر برای تسهیل روابط تجاری با کشور روسیه ی رابطه استراتژیک بوده است.

این مقام مسئول ادامه داد: پس از برگزاری نشست تخصصی با هیأت اقتصادی جمهوری تاتارستان، کارگروه مشترکی میان بورس کالای ایران و جمهوری تاتارستان تشکیل شد که قرار است این کارگروه در جلسات مستمر، فهرست کالا‌های مورد نیاز ایران و محصولات صادراتی به تاتارستان را مشخص کند تا الزامات و اقدامات لازم جهت آغاز صادرات و واردات میان دو کشور از بستر بورس فراهم گردد.

حال سوال این است که آیا واقعاً در این مبادلات با Rusya و دور جدید هم وزیر اقتصاد می‌آید و یا تحریمها گسترده تر خواهد شد؟

توسط nastoor.ir