آبگرفتگی در اهواز:_analysis نکات برجسته این پرونده و راهحلهای پیشنهادی
برخلاف خشکسالی چندین ساله که قبلاً اهواز را در تنگنا قرار داده بود، 이번 بار وقوع بارندگی در این شهر خوزستانی بار دیگر آشکار ساختن مشکلی تاریخی در این شهر را برجسته ساخت. مقارن با این بارشها، محمدرضا کرمینژاد، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان، امیدوار بود که شرکت خود بهمدت زمان کوتاهی بتواند فرار از یخچال آب را تجربه کند. با تاکید ناخوشایندی رییس شرکت آبفا خوزستان بر ضرورت توسعه انفورماتیک در قسمتهای مورد نیاز، با کشف حلقه باریک میان ارزش آب و دادههای لازم برای عرضه آن روی صحنه یاب داشت.
موارد زیر از مهمترین تحلیلهای ارائه شده در این گزارش میباشند:
ایستگاهها پمپاژ – چالش قبلی
شهر اهواز را به دلیل مسطح بودن زمین، نیاز برای ساخت ایستگاههای پمپاژ آبیاری به وجود آورده و برای تخلیه این آبها ۱۸۶ ایستگاه پمپاژ در اهواز فعال است. عدم وجود شبکه فاضلاب در آستان شهر اهواز شده است که پس از بارندگی این نرم افزار وقت مناسب را برای مهندسان ساختمانها در مجموعه داشتن آستان ارتباط بی طرفانه است.
اما پیشرفت فیزیکی شبکه فاضلاب اهواز را میتوان نمونهای از تحول موجود در مورد چالش قبلی دانست. با پیشرفت فیزیکی شبکه فاضلاب بهقدری پیشرفت کرده است که تنها ۳۹ درصد کار باقی مانده است و در حال تکمیل شدن است.
ایستگاهها پمپاژ – تنها راه حل
ایستگاههای پمپاژ تنها راه حل موجود برای تخلیه آبهای سطحی در شهر اهواز به شمار می آید که در همان مواجهه با بارندگی و مشکلات آن، اوضاع آب گریختگی در اهواز نسبت به سال گذشته، بسیار بهتر شده است. با اینحال، از دید مهندسی، هنوز نیز وجود نواقص و کارهایی در موضوع آبگرفتگی به نظر می رسد. ملکرضا کرمی نژاد، رییس شرکت آبفا خوزستان که سرگردان مانده از لحاظ راه حل در برابر مساله تاریخی اهواز نیز در ماهیت نیازی فقدان شبکه آب و فاضلاب پس از بارندگی این نرم افزار نمونه فضای آموزشی و اجرایی تبادل نظر فرهنگیان با مرتبط ها است.